emswisnia Opublikowano 4 Maja 2022 Opublikowano 4 Maja 2022 Witam, Jestem po wymianie sprężyn - dobrany zamiennik odpowiednio po oznaczeniu oryginału. Niestety zauważyłem ze auto na tyle z jednej strony siedzi niżej niż z drugiej. Sprawdzone organoleptycznie na "dwa palce" Z jednej strony od kierowcy tył między rantem nadkola a kołem można bez problemu umieścić "dwa palce" z lekkim luzem do nadkola. Niestety po stronie pasażera już tak elegancko nie jest. Palce wchodzą na styk tzn dotykają rantu nadkola. Zastanawiam się co może mieć na to wpływ. Czy np słabszy amortyzator będzie tak oddziaływał na obniżenie zawieszenia? Czy może sprzedający coś pomylił w sprężynach i dostałem dwie rożne twardości sprężyn Akurat fachowcem w zawieszeniu nie jestem dlatego wole się podpytać.
Dev Opublikowano 4 Maja 2022 Opublikowano 4 Maja 2022 (edytowane) no to jedna jest nie od pary daj VIN to Ci wrzuce OE nr Edytowane 4 Maja 2022 przez Dev
Mukade93 Opublikowano 4 Maja 2022 Opublikowano 4 Maja 2022 moze z 1 strony nie ma tej podkladki na tzw. chu*** drogi co podnosi tyl zawiasu o okolo 1,5cm? w 1ba chyba je dawali
emswisnia Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Opublikowano 4 Maja 2022 1 godzinę temu, Dev napisał: no to jedna jest nie od pary daj VIN to Ci wrzuce OE nr VSSZZZ3RZBR023809 - zamontowałem takie sprężyny LESJÖFORS 4204258.
Dev Opublikowano 4 Maja 2022 Opublikowano 4 Maja 2022 44 minuty temu, emswisnia napisał: VSSZZZ3RZBR023809 - zamontowałem takie sprężyny LESJÖFORS 4204258. nr sie zgadza
emswisnia Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Opublikowano 4 Maja 2022 (edytowane) 17 godzin temu, Dev napisał: nr sie zgadza Teraz się zastanawiam nad tymi poduszkami czy z nimi wszystko ok. Musze przyjrzeć się górnej i dolnej czy jest. Sprawdziłem dzisiaj podkładki i są na górze jak i na dole. Górne udało mi się nawet zmierzyć i mają okolice 18mm. Edytowane 5 Maja 2022 przez emswisnia
nadybek Opublikowano 5 Maja 2022 Opublikowano 5 Maja 2022 Sprawdziles wszystkie 4 kola? Najczesciej peka sprezyna na prawym przodzie i wtedy najbardziej to widac na tylnych kolach
emswisnia Opublikowano 5 Maja 2022 Autor Opublikowano 5 Maja 2022 3 minuty temu, nadybek napisał: Sprawdziles wszystkie 4 kola? Najczesciej peka sprezyna na prawym przodzie i wtedy najbardziej to widac na tylnych kolach Akurat przodu nie sprawdzałem. Nie sadziłem ze pęknięcie na przodzie obniżyło by tył.
nadybek Opublikowano 5 Maja 2022 Opublikowano 5 Maja 2022 Obnizyc nie obnizy ale strone przeciwna podniesie.
Rekomendowane odpowiedzi