fang Opublikowano 23 Maja 2022 Opublikowano 23 Maja 2022 Cześć. Od paru dni zauważyłem że po odpaleniu auta słychać charakterystyczny dźwięk spod maski. Nie mam pojęcia co to może być, może dwumas. Myślałem że to sprzęgło klimy tak huczy na pasku ale bez klimy też ten dźwięk sie pojawia. Dźwięk słychać sporadycznie. Raz jak się rozgrzeje to nic nie słychać podczas jazdy, a raz słychać nawet na zagrzanym. Na zimnym tak samo, raz słychać a raz dźwięk ucicha. Wrzucam filmik z dźwiękiem i prosiłbym aby ktoś chociaż mógł nakierować co to może być. Myślałem że to też podkładki pod pokrywę silnika wpadają w drganie ale nie jestem do końca pewny. VID_20220523_132412.mp4
Langista Opublikowano 23 Maja 2022 Opublikowano 23 Maja 2022 Posprawdzać osłony, osłonę przegubu przy skrzyni, stan poduszek silnika, odboju na przednim pasie, sprawdzić czy żaden z elementów jak alternator, kompresor klimatyzacji nie jest luźny, stan plecionki wdechu i jego gumy.
fang Opublikowano 23 Maja 2022 Autor Opublikowano 23 Maja 2022 (edytowane) 3 minuty temu, Langista napisał: Posprawdzać osłony, osłonę przegubu przy skrzyni, stan poduszek silnika, odboju na przednim pasie, sprawdzić czy żaden z elementów jak alternator, kompresor klimatyzacji nie jest luźny, stan plecionki wdechu i jego gumy. ok ogarne, a myslisz ze to moze byc dwumas? co do poduszek nie wiem czy to ma to znaczenie, ale często jak wjeżdzałem z większą prędkościa w zakręt to słyszałem takie stuknięcie. Może coś jest na rzeczy? Edytowane 23 Maja 2022 przez fang
Langista Opublikowano 23 Maja 2022 Opublikowano 23 Maja 2022 Nie mam pojęcia, tu bardziej winny może być przegub lub wahacz. 1
pelonek1 Opublikowano 23 Maja 2022 Opublikowano 23 Maja 2022 (edytowane) Sprzęgło alternatora sprawne masz? Edytowane 23 Maja 2022 przez pelonek1
lukaszbass Opublikowano 23 Maja 2022 Opublikowano 23 Maja 2022 A sciagnij górna obudowe silnika i nagraj film...
fang Opublikowano 23 Maja 2022 Autor Opublikowano 23 Maja 2022 42 minuty temu, pelonek1 napisał: Sprzęgło alternatora sprawne masz? alternator był regenerowany, ale ściągne tą górną pokrywe i nagram filmik
Rekomendowane odpowiedzi