Dbaluch Opublikowano 29 Maja 2022 Opublikowano 29 Maja 2022 Witam kolegów , mam problem tzn wymieniam schowek pasażera że zwykłego na taki z zmieniarką , w tym schowku w którym jest oryginalnie zmieniarką jest za zmieniarką fabryczne miejsce żeby schowek przykręcić śrubką lecz ja przy swoim aucie nie widze nigdzie miejsca za schowkiem w stelażu deski żeby rą śrubkę wkręcić , zmieniarka w jakimś tam stopniu obciąża schowek i żeby zachować sztywność i stabilność tego schowka dobrze by było go w tym miejscu przykręcić lecz jak ? Jeśli ktoś z kolegów z forum jest w temaćie to proszę o pomoc
Langista Opublikowano 30 Maja 2022 Opublikowano 30 Maja 2022 Z tego co wiem, z tyłu schowka od spodu (przy stopach) są dwie śruby do jego zamocowania.
pila24 Opublikowano 30 Maja 2022 Opublikowano 30 Maja 2022 Możesz bez tej śrubki nad zmieniarką się obejść,jest zbędna.
Dbaluch Opublikowano 30 Maja 2022 Autor Opublikowano 30 Maja 2022 56 minut temu, Langista napisał: Z tego co wiem, z tyłu schowka od spodu (przy stopach) są dwie śruby do jego zamocowania. Tak wiem o tych śrubach , od dołu są dwie i od góry jak otworzymy klape schowka są trzy śrubki lecz ten schowek ma jeszcze jedno miejsce żeby go przykręcić tzn po wyjęciu zmieniarki dokładnie za nią jest jeszcze jedna śrubka do wkręcenia lecz u mnie w aucie w stelarzu deski nie mam jej gdzie wkręcić , no chyba że źle patrzę to proszę mnie oświećić
Dbaluch Opublikowano 30 Maja 2022 Autor Opublikowano 30 Maja 2022 15 minut temu, pila24 napisał: Możesz bez tej śrubki nad zmieniarką się obejść,jest zbędna. No tak tylko zauważyłem że jak nie ma tej śrubki za zmieniarką to wkład schowka jest mniej stabilny ze względu na fakt że zmieniarka znacząco obciąza schowek , wydaje mi się że jeśli było by to bez róznicy to fabryka nie robiła by sobie zachodu, problemu i kosztów żeby w jednym schowku dawać dodatkowe mocowanie a w drugim schowku go nie dawać
Dbaluch Opublikowano 30 Maja 2022 Autor Opublikowano 30 Maja 2022 Teraz, Dbaluch napisał: No tak tylko zauważyłem że jak nie ma tej śrubki za zmieniarką to wkład schowka jest mniej stabilny ze względu na fakt że zmieniarka znacząco obciąza schowek , wydaje mi się że jeśli było by to bez róznicy to fabryka nie robiła by sobie zachodu, problemu i kosztów żeby w jednym schowku dawać dodatkowe mocowanie a w drugim schowku go nie dawać Takie małe sprostowanie, Ta śrubka jest za zmieniarką a nie nad
pila24 Opublikowano 30 Maja 2022 Opublikowano 30 Maja 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Dbaluch napisał: No tak tylko zauważyłem że jak nie ma tej śrubki za zmieniarką to wkład schowka jest mniej stabilny ze względu na fakt że zmieniarka znacząco obciąza schowek , wydaje mi się że jeśli było by to bez róznicy to fabryka nie robiła by sobie zachodu, problemu i kosztów żeby w jednym schowku dawać dodatkowe mocowanie a w drugim schowku go nie dawać Zmienarka waży naprawdę mało,musiał byś z 30kg do schowka upchać to może by się zerwał po roku jeżdżenia po dziurach. Poza tym schowek ze zmieniarką ma mniejszą pojemność niż standardowy.Masz podgląd jak wygląda schowek w aucie mojej siostry w którym zmieniałem na taki pod zmieniarkę,wypchany na maxa od kilku lat. Wszystko jest stabilne bez tej śrubki. Edytowane 30 Maja 2022 przez pila24
Dbaluch Opublikowano 30 Maja 2022 Autor Opublikowano 30 Maja 2022 44 minuty temu, pila24 napisał: Zmienarka waży naprawdę mało,musiał byś z 30kg do schowka upchać to może by się zerwał po roku jeżdżenia po dziurach. Poza tym schowek ze zmieniarką ma mniejszą pojemność niż standardowy.Masz podgląd jak wygląda schowek w aucie mojej siostry w którym zmieniałem na taki pod zmieniarkę,wypchany na maxa od kilku lat. Wszystko jest stabilne bez tej śrubki. To po co inżynierowie przewidzieli tą śrubkę za zmieniarką.?
Lukasz_mk2 Opublikowano 30 Maja 2022 Opublikowano 30 Maja 2022 mam oryginalnie schowek ze zmieniarką i ściągałem go już milion razy i po raz pierwszy słyszę, aby za zmieniarką była jakaś śruba - u mnie są tylko dwie śruby pod schowkiem (w nogach) + 3 za klapą schowka + 1 z prawej strony. Tak, więc niczym się nie przejmuj schowek na pewno nie odpadnie bez tej śruby.
pila24 Opublikowano 30 Maja 2022 Opublikowano 30 Maja 2022 1 godzinę temu, Dbaluch napisał: To po co inżynierowie przewidzieli tą śrubkę za zmieniarką.? Byś mnie o to zapytał ?♂️ rób jak uważasz,ja przekazałem moje informacje.
Dbaluch Opublikowano 30 Maja 2022 Autor Opublikowano 30 Maja 2022 3 godziny temu, Lukasz_mk2 napisał: mam oryginalnie schowek ze zmieniarką i ściągałem go już milion razy i po raz pierwszy słyszę, aby za zmieniarką była jakaś śruba - u mnie są tylko dwie śruby pod schowkiem (w nogach) + 3 za klapą schowka + 1 z prawej strony. Tak, więc niczym się nie przejmuj schowek na pewno nie odpadnie bez tej śruby. Wiem że nie odpadnie, boję sie tylko tego że będzie podczas jazdy po dziurach troszkę słyszalny
Dbaluch Opublikowano 30 Maja 2022 Autor Opublikowano 30 Maja 2022 2 godziny temu, pila24 napisał: Byś mnie o to zapytał ?♂️ rób jak uważasz,ja przekazałem moje informacje. Za każdą sugestie i rade udzielonej z waszej stronny jestem wdzięczny
Lukasz_mk2 Opublikowano 30 Maja 2022 Opublikowano 30 Maja 2022 9 godzin temu, Dbaluch napisał: Wiem że nie odpadnie, boję sie tylko tego że będzie podczas jazdy po dziurach troszkę słyszalny Schowek prócz śrub trzyma się jeszcze na dodatkowych mocowaniach, bólach - nie wiem jak to nazwać - jest na tyle dobrze trzymany przez śruby że nic nie będzie trzeszczeć
Langista Opublikowano 31 Maja 2022 Opublikowano 31 Maja 2022 On się trzyma tylko na śrubach.. nie ma żadnych kołków, jedynie pozycjonujące ale one go w ogóle nie trzymają. A ból to chyba jest ale istnienia tego schowka, że specjalny temat powstał o tym, w jaki sposób jest mocowany
Dbaluch Opublikowano 31 Maja 2022 Autor Opublikowano 31 Maja 2022 32 minuty temu, Langista napisał: On się trzyma tylko na śrubach.. nie ma żadnych kołków, jedynie pozycjonujące ale one go w ogóle nie trzymają. A ból to chyba jest ale istnienia tego schowka, że specjalny temat powstał o tym, w jaki sposób jest mocowany Jeden z kolegów z forum nawet poległ przy demontażu schowka że względu na śrubke która jest przykręcona za zmieniarką tak czy siak z jakiś przyczyn ją tam dali , z jakich to ja raczej wiem bo trzymając schowek w rękach trzymając za wkład schowka który był uzbrojony już w zmieniarke słyszałem jak pracuje ten wkład
Langista Opublikowano 31 Maja 2022 Opublikowano 31 Maja 2022 Pokaż zdjęciem ten otwór, bo mnie się wydaje, że ktoś już poza fabryką chciał tam dorobić mocowanie, myśląc, że nie będzie stabilnie i zrobił dziurę.
Dbaluch Opublikowano 31 Maja 2022 Autor Opublikowano 31 Maja 2022 Zrobię ale dopiero wieczorem bo narazie nie mam jak
Lukasz_mk2 Opublikowano 31 Maja 2022 Opublikowano 31 Maja 2022 11 godzin temu, Lukasz_mk2 napisał: bólach miało być "kołkach" - słownik T9 w telefonie robi swoje
Dbaluch Opublikowano 31 Maja 2022 Autor Opublikowano 31 Maja 2022 Zdjęcie z przodu po otwarćiu klapy i drugie foto zrobione od tyłu
Dbaluch Opublikowano 26 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2022 Witam ponownie, koledzy dla potomnych zamontowałem ten schowek bez mocowania tej śrubki i jak narazie jest ok , nic nie czeszczy ani nie piszczy
Rekomendowane odpowiedzi