Patryk_audi Opublikowano 12 Czerwca 2022 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Cześć chciałbym polepszyć jakość dzwięku i głośność w aucie, mam nagłośnienie fabryczne(nie BOSE), radio concert II jakość dzwieku nie jest zła, ale do poziomu max 18, wyżej zaczynają charczeć i pytanie brzmi czy wystarczy jakieś lepsze radio dać lub wzmacniacz czy musze też głośniki inne, co polecacie na polepszenie jakości i głośności?
Langista Opublikowano 12 Czerwca 2022 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Dwie opcje, oryginalny Bose lub Evoxy.
Patryk_audi Opublikowano 12 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2022 w przypadku bose musiałbym zmieniać radio? czy tylko wymiana głośników, nowa wiązka od przednich drzwi do wzmacniacza?
Muskel1 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Radio Concert II obsługuje także Bose. Należy tylko w kodowaniach zmienić pod Bose.
Patryk_audi Opublikowano 12 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2022 a czyli tylko głośniki i wzmacniacz, przewody też muszę wymieniać czy te będą dobre?
Muskel1 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Nie będą. System Bose jest zasilany w pełni ze wzmacniacza. Przy systemie aktywnym tył i subwoofer zasilane są ze wzmacniacza a przód z radia. Musisz kupić wiązki Bose i je położyć.
Koziar993 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Hej , miałem podobnie . Stare głośniki bez systemu BOSE . Postawiłem na AudioSystem EVO 165 + wygłuszenie i póki co ori radio. Gra w 100% lepiej , a wygląda to tak :
morelo Opublikowano 13 Czerwca 2022 Opublikowano 13 Czerwca 2022 Tak jak kolega wyżej napisał tylko ja zostawiłem wzmacniacz bose i wsadziłem głośniki tej samej firmy ale 200, plus wygłuszenie i radio rns-e jakość bije na głowe ori głosnik bose , mam komplet głośników bose gdybyś chciał, ale polece te ewo 165 lub ewo 200.
Rekomendowane odpowiedzi