Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mapy MIB w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 11.11.2024 o 19:11, Muskel1 napisał(a):

https://mega.nz/file/EBkgnY7Z#A1JFB9evpkbTWqS7fut1GWOlH_tOB-xe8UlzsKZ749s

Aby zainstalować te samą wersję Firmware należy uprzednio aktywować w zielonym menu SWDL.

mam taki sam problem jak ten z 30 strony na forum https://a4-klub.pl/topic/488168-mapy-mib-w-audi-a4-b9/#comments tez mam ten sam soft itp na green menu pojawia sie dokladnie ten sam kod błedu, z tego co przeczytalem potrzebuje wgrac na nowo software ale go nie mam a na stronie https://mibsolution.one/#/1/14?{%22filename%22:%225092%22} niby jest ale jak klikam download to wyskakuje kominikat ze nie mam uprawnień a twój link wygasł który mu wtedy podałeś, masz może jeszcze tego softa i mozesz podesłać ?

Opublikowano
12 minut temu, kamol92 napisał(a):

masz może jeszcze tego softa i mozesz

Tzn?

Opublikowano
3 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Tzn?

Zrzut ekranu 2026-02-28 194045.png

to mi się wyświetla i z tego co przeczytałem to muszę wgrać na nowo FW ale go nie mam a na https://mibsolution.one/ nie mam uprawnień żeby go pobrać chyba że znasz jakieś inne rozwiązanie mojego problemu

Opublikowano

guest

guest

Opublikowano
1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

guest

guest

źle mnie zrozumiałeś, zalogowałem się tam i mogę przeglądać pliki ale nie wszystkie mogę pobierać, masz tutaj opcje pobierania? Zrzut ekranu 2026-03-01 073820.png

Opublikowano

Mam. Jakiego systemu operacyjnego i jakiej przeglądarki używasz?

Screenshot (115).png

Opublikowano
7 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Mam. Jakiego systemu operacyjnego i jakiej przeglądarki używasz?

Screenshot (115).png

nie w tym miejscu szukałem, ten co zaznaczyłeś mogę pobrać i to jest to czego potrzebuje ? (nie chce nic popieprzyć)

Opublikowano

Jeżeli chcesz wgrać ponownie aktualnie zainstalowaną wersję softa, to to jest odpowiednia wersja.

Opublikowano

Wczoraj chciałem zaktualizować mapki :)
Jakież było moje zdziwienie kiedy jednostka nie wykryła żadnych aktualizacji na karcie o
Wygląda, że "klucze" wygasły
20221104_152629 typ nawigacji.jpg

20221104_152739.jpg

Jest jakaś możliwość dopisania, aktualizacji, zakupu klucza bez patchowania jednostki ?
Efekt oczekiwany :
023000ee.jpg

Opublikowano

Klucz masz do 2026, dlatego nie widzi ostatnich aktualizacji 2026/2027.

W czym problem zrobić patch?

Opublikowano
3 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Jeżeli chcesz wgrać ponownie aktualnie zainstalowaną wersję softa, to to jest odpowiednia wersja.

Wszystko śmiga po wgraniu na nowo FW, pacht się wgrał już bez błędów, dzięki

Opublikowano

No i superwink

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć.

Napatoczyłem się na nowe mapy 2026/2027 i chciałem je wrzucić sobie, bo dawno nie aktualizowałem.
No i oczywiście nie widziało aktualizacji. I juz nawet pisałem posta z serii "czego mi nie widzi map, człowiek pomusz".

Ale że lubie dłubać takie rzeczy to oddałem się lekturze tego wątku. Przeczytałem wszystkie strony, bo z dłubaniem w sofcie samochodu mój 1 raz.

Miałem chyba łatwiej bo z IT, więc nie musze zadawać pytań jak skopiować pliki czy przygotować kartę i ogólnie o co chodzi w tym aktualizowaniu.

Wiedza o tym co się robi to podstawa.

Efektem tego jest:
- Potrójna aktualizacja MMI: MHI2_P3241 -> K3344 -> K3346
- Instalacja M.I.B. v3.6.0: +patch na klucze, +video in motion
- Instalacja map 2026/2027.

Wszystko za pomocą tego wątku+okolice, mib-solution, mib-helper, użyłem 3 kart SD i laptopa a pacjentem była A4 Avant B9 z 2016r z mapami expired 2019 MHI2_ER_AUG22
Wszystko przebiegło sprawnie choć strach był. Całość zajęła mi ok. 2 godzin.

Co mogę tam jeszcze dorzucić żeby było wszystko aktualne na tyle na ile możliwe? Dane gracenote wrzuca się osobno? bo miałem wrażenie (albo przeoczyłem) że to się nie zaktualizowało. Może jakaś podpowiedź jak czym itd.

Nie szukałem zmian jakie wniosły aktualizacje systemu (K3346 - malutka paczka, pewnie jakiś fix tylko po dużej 3344). Ktoś zauważył na co zwrócić uwagę? I nie skasowałem błędu który podobno się zapisał, ale nadrobię to może jutro. Nie było to coś co uniemożliwiło dalsze aktualizacje (np. mapy).
Dzięki chłopaki wszystkim Wam, którzy się w tym wątku udzielali. Tym od lakonicznych odpowiedzi też a może przede wszystkim ;-) Pewnie z każdego postu wyciągnąłem coś co pomogło gładko i sprawnie przejść.

edit:
- Fix SVM zrobiony
- Gracenote2 v.24 wrzucone i wydaje się działać.

edit2:
- POI 2025.07

Edytowane przez piar

Opublikowano
8 godzin temu, piar napisał(a):

Cześć.

Napatoczyłem się na nowe mapy 2026/2027 i chciałem je wrzucić sobie, bo dawno nie aktualizowałem.
No i oczywiście nie widziało aktualizacji. I juz nawet pisałem posta z serii "czego mi nie widzi map, człowiek pomusz".

Ale że lubie dłubać takie rzeczy to oddałem się lekturze tego wątku. Przeczytałem wszystkie strony, bo z dłubaniem w sofcie samochodu mój 1 raz.

Miałem chyba łatwiej bo z IT, więc nie musze zadawać pytań jak skopiować pliki czy przygotować kartę i ogólnie o co chodzi w tym aktualizowaniu.

Wiedza o tym co się robi to podstawa.

Efektem tego jest:
- Potrójna aktualizacja MMI: MHI2_P3241 -> K3344 -> K3346
- Instalacja M.I.B. v3.6.0: +patch na klucze, +video in motion
- Instalacja map 2026/2027.

Wszystko za pomocą tego wątku+okolice, mib-solution, mib-helper, użyłem 3 kart SD i laptopa a pacjentem była A4 Avant B9 z 2016r z mapami expired 2019 MHI2_ER_AUG22
Wszystko przebiegło sprawnie choć strach był. Całość zajęła mi ok. 2 godzin.

Co mogę tam jeszcze dorzucić żeby było wszystko aktualne na tyle na ile możliwe? Dane gracenote wrzuca się osobno? bo miałem wrażenie (albo przeoczyłem) że to się nie zaktualizowało. Może jakaś podpowiedź jak czym itd.

Nie szukałem zmian jakie wniosły aktualizacje systemu (K3346 - malutka paczka, pewnie jakiś fix tylko po dużej 3344). Ktoś zauważył na co zwrócić uwagę? I nie skasowałem błędu który podobno się zapisał, ale nadrobię może jutro. Nie było to coś co uniemożliwiło dalsze aktualizacje (np. mapy).
Dzięki chłopaki wszystkim Wam, którzy się w tym wątku udzielali. Tym od lakonicznych odpowiedzi też a może przede wszystkim ;-) Pewnie z każdego postu wyciągnąłem coś co pomogło gładko i sprawnie przejść.

no prosze. Brawo!

Fajnie ze sie udalo i ze to opisales.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a czy na MHI2Q_US_AUG22_P4171 MU software 1118 mogę wrzucić od razu MHI2Q_ER_AUG22_P5092 ? czy wrzucić mu inną wersję softu europejskiego ?

Opublikowano
3 godziny temu, marky2552 napisał(a):

a czy na MHI2Q_US_AUG22_P4171 MU software 1118 mogę wrzucić od razu MHI2Q_ER_AUG22_P5092 ? czy wrzucić mu inną wersję softu europejskiego ?

Trzeba konwersje zrobic na europe

Opublikowano

Ja wiem , tylko czy po konwersji wrzucać eu najnowszy soft czy ze starszym numerem

Opublikowano

Nie wiem czy wejdzie ci od razu najnowszy. Możesz spróbować, najwyżej nie pójdzie dalej/wywali błąd.
Na pewno za to wejdzie jak przejdziesz jeden po drugim.

Opublikowano

Pójdzie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przebrnąłem przez cały wątek, zrobiłem kartę i patcha ale starszej wersji softu. Mam kod z ee do mapy. Niestety nie zrozumiałem o co chodzi ze zmianą numeru systemu i dopiero teraz ogarnąłem że to zupełnie inny proces.

Moja przygoda więc nadal trwa ale już teraz dziękuję za wszystkie informacje.

Edytowane przez TomekP_111
Wiem już czego nie wiedziałem