krzyskg Opublikowano 7 Lipca 2022 Opublikowano 7 Lipca 2022 Jest czym sie martwic ? Wymiana kata czy sonda któras ? 300km temu skasowalem blad,a teraz znowu sie pokazal,lecz na vcds tylko,bo check nie wyskakuje.. Pozdro 2.0 alt a4 b6 Jesli kat sie skonczyl,to jakie jest najlepsze i tanie rozwiazanie ?
Langista Opublikowano 7 Lipca 2022 Opublikowano 7 Lipca 2022 Najlepsze i tanie to sportowy katalizator z normą euro 3/4
Patrykbfb Opublikowano 7 Lipca 2022 Opublikowano 7 Lipca 2022 Ja do 1.8t założyłem zamiennik firmy bosal. Najlepiej sobie daruj tę firmę kup coś lepszego albo w ogóle usuń kata i wstaw emulator sondy.
krzyskg Opublikowano 8 Lipca 2022 Autor Opublikowano 8 Lipca 2022 9 godzin temu, Langista napisał: Najlepsze i tanie to sportowy katalizator z normą euro 3/4 Gdxie taki katalizator dostac ? Mozna link ? Po drugie jak sprawdzic czy to kat a nie sonda lub nieszczelnisc ? Niema takich objawow jak mulowaty i nie gasnie przy odpaleniu.. na stacji przy badaniu spalin wykarze ?
Langista Opublikowano 8 Lipca 2022 Opublikowano 8 Lipca 2022 Gdyby to była sonda, był by chociaż jeden błąd związany z nią w pamięci. Nieszczelność nie wpływa na skuteczność katalizatora, jedynie pobór i spalanie oleju przez silnik go niszczy, zapycha. allegro.pl ALLEGRO.PL
przem8 Opublikowano 8 Lipca 2022 Opublikowano 8 Lipca 2022 Jak masz lpg i źle wyregulowaną instalację to również może powodować błąd kata.
krzyskg Opublikowano 8 Lipca 2022 Autor Opublikowano 8 Lipca 2022 52 minuty temu, przem8 napisał: Jak masz lpg i źle wyregulowaną instalację to również może powodować błąd kata. Wlasnie mam lpg i wezme to pod uwage
AIDS Opublikowano 8 Lipca 2022 Opublikowano 8 Lipca 2022 (edytowane) Jeśli masz zamiennik to też wyskakuje błąd. Może ktoś już kiedyś go wymieniał i jest zamiennik, u mnie tak było. Wywal go z softa i po problemie w razie czego mam taka to 1.8t Edytowane 8 Lipca 2022 przez AIDS
krzyskg Opublikowano 8 Lipca 2022 Autor Opublikowano 8 Lipca 2022 12 minut temu, AIDS napisał: Jeśli masz zamiennik to też wyskakuje błąd. Może ktoś już kiedyś go wymieniał i jest zamiennik, u mnie tak było. Wywal go z softa i po problemie w razie czego mam taka to 1.8t Nie. To jest oryginal ..mozliwe tez ze mam lpg bedzie przyczyna..bo miesiac temu bylem na przegladzie lpg. Jak wywal8c go z softa ? I jak to zrobic ?Czy jesli bede jezdzil z takim bledem to nie zaszkodzi to silnikowi ? Dodam ze check nie wyskakuje..tylko vcds wykazuje
przem8 Opublikowano 8 Lipca 2022 Opublikowano 8 Lipca 2022 2 godziny temu, krzyskg napisał: Jak wywal8c go z softa ? Trzeba udać się do tunera albo zgrać soft i podesłać komuś. Na forum jest kilka osób, którzy to zrobią. Potem wgrywasz zmodyfikowany wsad i po problemie. Dużo Ci pije oleju?
krzyskg Opublikowano 8 Lipca 2022 Autor Opublikowano 8 Lipca 2022 6 godzin temu, przem8 napisał: Trzeba udać się do tunera albo zgrać soft i podesłać komuś. Na forum jest kilka osób, którzy to zrobią. Potem wgrywasz zmodyfikowany wsad i po problemie. Dużo Ci pije oleju? Normalnie olej pije..tak okolo 600ml na 1000km ..Duzo zachodu z tym softem Dzwonilem dzis do swojego gaziarza bo mam lpg i piwiedzial,zeby dopóki check mi nie wyskoczy to jezdzic
przem8 Opublikowano 8 Lipca 2022 Opublikowano 8 Lipca 2022 30 minut temu, krzyskg napisał: Normalnie olej pije..tak okolo 600ml na 1000km To nie jest normalnie.
krzychuG Opublikowano 8 Lipca 2022 Opublikowano 8 Lipca 2022 Krzysiek załóż sobie emulator z otworem 2mm, kosztuje z 15 zł na all i często pomaga.
Yarokot Opublikowano 9 Lipca 2022 Opublikowano 9 Lipca 2022 Daj sobie z tym spokój. Jak check wywali to skasujesz błąd i jedziesz dalej. Na "emulatory" też szkoda pieniędzy.
Langista Opublikowano 9 Lipca 2022 Opublikowano 9 Lipca 2022 Nie do końca Panowie, jak niska wydajność katalizatora spowodowana jest jego zapchaniem, to nie może sobie tak po prostu jeździć jak gdyby nigdy nic się nie działo, bo ciśnienie i temperatura będzie rosnąć, aż głowica lub blok silnika powie dość i pęknie jedno z nich.
krzyskg Opublikowano 9 Lipca 2022 Autor Opublikowano 9 Lipca 2022 12 godzin temu, Langista napisał: Nie do końca Panowie, jak niska wydajność katalizatora spowodowana jest jego zapchaniem, to nie może sobie tak po prostu jeździć jak gdyby nigdy nic się nie działo, bo ciśnienie i temperatura będzie rosnąć, aż głowica lub blok silnika powie dość i pęknie jedno z nich. Ale jakby zapchany byl to bylby mulowaty itd a niema takich objawów..pozatym chceck mi nie wyskakuje tylko vcds wykazuje
krzyskg Opublikowano 9 Lipca 2022 Autor Opublikowano 9 Lipca 2022 W dniu 8.07.2022 o 19:55, krzychuG napisał: Krzysiek załóż sobie emulator z otworem 2mm, kosztuje z 15 zł na all i często pomaga. A napewno jak bede z takim bledem jezdzil to nic mi sie nie stanie silnikowi ?
krzyskg Opublikowano 9 Lipca 2022 Autor Opublikowano 9 Lipca 2022 13 godzin temu, Yarokot napisał: Daj sobie z tym spokój. Jak check wywali to skasujesz błąd i jedziesz dalej. Na "emulatory" też szkoda pieniędzy. Napewno z takim bledem co vcds pokazuje to nic sie nie stanie silnikowi ? Gaziasz moj mowil,ze póki checka nie wywala to jezdzic
przem8 Opublikowano 9 Lipca 2022 Opublikowano 9 Lipca 2022 4 minuty temu, krzyskg napisał: aziasz moj mowil,ze póki checka nie wywala to jezdzic Jeździj, a jak coś pier...nie to niech gaziarz Ci pokryje koszty remontu... Da Ci pisemnie takie zaświadczenie? Pewnie, że nie, bo nie i temat się zamyka..
krzyskg Opublikowano 9 Lipca 2022 Autor Opublikowano 9 Lipca 2022 4 minuty temu, przem8 napisał: Jeździj, a jak coś pier...nie to niech gaziarz Ci pokryje koszty remontu... Da Ci pisemnie takie zaświadczenie? Pewnie, że nie, bo nie i temat się zamyka.. Jak zaswieci mi sie check to do niego pojade..albo jak sie namysle,to wczesniej pojade
Rekomendowane odpowiedzi