PiotrekEXEO Opublikowano 26 Lipca 2022 Opublikowano 26 Lipca 2022 Witam panowie, mam problem zauważyłem że autko po okresie zimowym złapało minimalnego muła w stosunku z zeszłym rokiem , wydaje mi się że z dołu nie ma tego ciosu co było wcześniej. W kwietniu z rzeczy przy silniku były wymieniane, odma,trójnik, zaworek odmy,uszczelka napinacza i klawiatury, króciec wodny z czujnikiem na zapas, uszczelka kolektora ssącego, gniazda wtrysków i oringi ,filtr paliwa aso, tydzień temu nowe świece pfr6q i 4 cewki beru zse043. Wrzucam wszystkie potrzebne logi. Turbo słabiej pompuje niz wczesniej z dołu i przepływka tez niżej pokazuje. 002+033+031 Log #588443 LOG.TUNEZILLA.COM 003+020 Log #588445 LOG.TUNEZILLA.COM 115+118 Log #588448 LOG.TUNEZILLA.COM
przem8 Opublikowano 26 Lipca 2022 Opublikowano 26 Lipca 2022 Zajrzyj do dv. Zrób program, bo męczarnia jeździć serią.
PiotrekEXEO Opublikowano 26 Lipca 2022 Autor Opublikowano 26 Lipca 2022 2 minuty temu, przem8 napisał: Zajrzyj do dv. Zrób program, bo męczarnia jeździć serią. dzieki za odzew ,jak ogólnie to ocenisz? wstawanie turbo i lekkie niedoładowanie i chyba ogólnie małe wartosci zadane chyba? no i przepływka. I pytanko a czemu dv ? bede robił ale chce mieć pierwsze wszystko na tip top w aucie
przem8 Opublikowano 26 Lipca 2022 Opublikowano 26 Lipca 2022 Dlatego dv, bo mam takie podejrzenie. Seia jak seria. Parametry w normie i nic tu więcej nie ma do napisania.
PiotrekEXEO Opublikowano 26 Lipca 2022 Autor Opublikowano 26 Lipca 2022 4 minuty temu, przem8 napisał: Dlatego dv, bo mam takie podejrzenie. Seia jak seria. Parametry w normie i nic tu więcej nie ma do napisania. ok
PiotrekEXEO Opublikowano 29 Lipca 2022 Autor Opublikowano 29 Lipca 2022 W dniu 26.07.2022 o 21:39, przem8 napisał: Dlatego dv, bo mam takie podejrzenie. Seia jak seria. Parametry w normie i nic tu więcej nie ma do napisania. wymieniłem dv na nowy aso, mimo że po wciśnięciu tłoczek i zatkaniu góry od podciśnienia trzymał , identycznie jak nowy... Dalej jest to samo a korekty ida w góre na początku , przepływka dalej przy 5000 obr 109 pokazuje a doładowanie też nie takie jak powinno być. wrzucam o wymianie logi. Co jeszcze moge sprawdzić? przepływka zaczyna padać? czy nieszczelność? 002+033 Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum 115+118
przem8 Opublikowano 29 Lipca 2022 Opublikowano 29 Lipca 2022 Przecież jest ok. Jak dv było dobre to po co zmieniałes? Szukasz dziury w całym? Przecież tych setnych części doładowania nawet nie idzie odczuć.
pelonek1 Opublikowano 29 Lipca 2022 Opublikowano 29 Lipca 2022 4 minuty temu, przem8 napisał: Jak dv było dobre to po co zmieniałes? Bo kazałeś koledze sprawdzić to wymienił przy okazji sprawny na sprawny.
przem8 Opublikowano 29 Lipca 2022 Opublikowano 29 Lipca 2022 Poza tym obecne logi turbo lepiej wygladają niż te poprzednie.
PiotrekEXEO Opublikowano 29 Lipca 2022 Autor Opublikowano 29 Lipca 2022 6 minut temu, przem8 napisał: Przecież jest ok. Jak dv było dobre to po co zmieniałes? Szukasz dziury w całym? Przecież tych setnych części doładowania nawet nie idzie odczuć. Sorry koledzy że męczę d*pę, taki urok chłopa który chce wiedzieć wszystko i sie uczyc.. wszędzie piszą nie tylko tu że ma być 120 g/s przy 5000 obr ja mam 109, i dochodzi dalej nawet do 130 i czuje zwyczajnie jakby z dołu slabiej szedł tyle co widze tez po logach i te korekty na plusie . kupiłem w ciemno bo podobno sie rozszczelniaja po 5 latach a pewnie jest od nowości jak widać głupi zakup przez lenistwo bo nie chciało mi się meczyc z opaskami dwa razy .
przem8 Opublikowano 29 Lipca 2022 Opublikowano 29 Lipca 2022 10 minut temu, PiotrekEXEO napisał: ma być 120 g/s przy 5000 Zapomnij i nie czytaj bajek.
Rekomendowane odpowiedzi