mirasx Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Witam jak w temacie nie da się wyciągnąć czujnika abs żannymi sposobami :wallbash:podważałem,kręciłem,psikałem chyba już wszystkimi dostępnymi środkami i ani drgnie,a przy tym wszystkim uszkodziłem chyba czujnik ;(bo się świeci abs,3sygnały i czerwona kontrolka :kwasny:POMOCY!!!
krzysiek23 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 przod czy tyl,odkrec przegub wyciagnij go na bok lub odchyl zebys mial miejsce i lekko wybijaj od srodka-przod,,,bo zazwyczaj on tak ciezko siedzi,,,najprawopodobniej uszkodziles czujnik ja tak zrobilem jak chcialem go wyciagnac do czyszczenia....
mirasx Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2009 tak chyba muszę zrobić ,a przegub odkręca się tą śrubą na imbus z przodu
krzysiek23 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 tak,popusc ja jak auto stoi na kolach
spetsnaz Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 jeżeli nie ma komunikacji z czujnikiem to już po nim. Nie rozkręcaj połowy auta tylko wyciągnij go "na siłę", jeżeli się urwie to jeszcze lepiej, resztę wyciągniesz cęgami. Przy zakupie czujnika nie zapomnij do nowym koszyczku.
mirasx Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2009 morze jest jakaś metoda sprawdzenia czujnika bez podpinania vag-a morze miernikiem
spetsnaz Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 morze jest jakaś metoda sprawdzenia czujnika bez podpinania vag-a morze miernikiem omomierz
djmario122 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Najpierw trzeba było przeczyścić kostkę nie wyciągając czujnika. Kostka jest nadkolu i to ona jest najczęstszym powodem niedziałania ABSu.
mirasx Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Opublikowano 6 Maja 2009 witam;i dzięki za pomoc,wątek można zamknąć
spetsnaz Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 witam;i dzięki za pomoc,wątek można zamknąć Najpierw napisz czy udało się wymienić/naprawić czujnik.
karbonek Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 Dopiszę jeszcze, że jak mechanik u mnie wymieniał czujnik to zrobił to skutecznie Młotkiem go urąbał, jakimiś obcęgami wyciągnął co się dało, później wiertarką zrobił miejsce na nowy czujnik (rozwiercając stary i go wydłubując), oczyścił dziurę i zamontował nowy czujnik. Kilka minut roboty
Rekomendowane odpowiedzi