kornik81 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Witam. Pacjent b6 1.9 tdi, podczas jazdy od 3 niego do 6biegu od 1800obr, auto wpada w wibracje rezonans, tylko przy przyspieszaniu , jak puszczę gaz to normalnie jest. Wymieniony dwumas, poduszki silnika ori, przegub wew. prawy. Ostatnio zauważyłem ze jadąc jak są wibracje i mocno gwałtownie skręcę w prawo to jakby przestawało a napewno sporo mniej. Jakieś pomysły. Bo tym razem mechaniki upiera się przy wyryskach, a mi ręce opadają
Langista Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Mogą być wtryski. Masz jak zrobić logi?
kornik81 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Tylko że wcześniej też mówił to dwumas, to poduszki itd. Wtryski? I przy skręcie w prawo ustaje.
Langista Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Od kiedy masz ten problem? Nasilał się czy od razu był taki sam?
kornik81 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Od 4 miesięcy , raczej odrazu, nie zauważyłem żeby było powoli. Uszkodziłem zderzak przód i po jakimś czasie zaczęło tak się robić , ale nie ma to nic wspólnego ze sobą.
Langista Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 W jaki sposób uszkodziłeś zderzak? W którym miejscu? Przegub zewnętrzny był sprawdzany?
Pieterb Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Uszczelnienie drugiej pompki już dobrze nie wygląda ciekawe czy w czasie jazdy nie wali jeszcze więcej ponad 2,8 a wtedy szarpanie murowane. Nie wiadomo jeszcze jak bip wygląda.
kornik81 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2022 21 minut temu, Langista napisał: W jaki sposób uszkodziłeś zderzak? W którym miejscu? Przegub zewnętrzny był sprawdzany? Puknąłem w słupek , zderzak zmieniony. Na warsztacie twierdzą że przeguby ok!
kornik81 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2022 3 minuty temu, Pieterb napisał: Uszczelnienie drugiej pompki już dobrze nie wygląda ciekawe czy w czasie jazdy nie wali jeszcze więcej ponad 2,8 a wtedy szarpanie murowane. Nie wiadomo jeszcze jak bip wygląda. A miało by to znaczenie że przy ostrym skręcie ruszeniu kierownicą w prawa jakby ustawało?
Langista Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Sprawdź sam. Skoro przegub wymieniony (na jakiej firmy?) to złap za półoś jak masz zaciągnięty ręczny, wbij bieg i dźwignij przednią oś. trzymaj jedna ręką półoś a drugą ruszaj kołem.
kornik81 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2022 25 minut temu, Langista napisał: Sprawdź sam. Skoro przegub wymieniony (na jakiej firmy?) to złap za półoś jak masz zaciągnięty ręczny, wbij bieg i dźwignij przednią oś. trzymaj jedna ręką półoś a drugą ruszaj kołem. Sprawdzać luz góra dół czy czy od skrzyni do koła ?
Langista Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Przekręć półoś do przodu i do tyłu, nie powinno być praktycznie żadnego luzu.
Pieterb Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 3 godziny temu, kornik81 napisał: A miało by to znaczenie że przy ostrym skręcie ruszeniu kierownicą w prawa jakby ustawało? Nie tu raczej nie, przeoczyłem ten Twój wpis przyznaje się. Bo jeśli tak to jak koledzy piszą szukać przyczyn w układzie przeniesienia napędu, tak mi się wydaje.
kornik81 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2022 37 minut temu, Pieterb napisał: Nie tu raczej nie, przeoczyłem ten Twój wpis przyznaje się. Bo jeśli tak to jak koledzy piszą szukać przyczyn w układzie przeniesienia napędu, tak mi się wydaje. Mechanik twierdzi ze podmieniła całe półosie i dalej tak samo było. Ja napewno zmieniłem jeden przegub wew
Langista Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Cała półoś? I wymieniał za każdym razem śrubę, która jest jednorazowa?
kornik81 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2022 17 minut temu, Langista napisał: Cała półoś? I wymieniał za każdym razem śrubę, która jest jednorazowa? Niby całe półosie, nie byłem przy tym. A śrub znając życie nie.
kornik81 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2022 8 godzin temu, Pieterb napisał: Uszczelnienie drugiej pompki już dobrze nie wygląda ciekawe czy w czasie jazdy nie wali jeszcze więcej ponad 2,8 a wtedy szarpanie murowane. Nie wiadomo jeszcze jak bip wygląda. Bipy ok są na 0 a po dodaniu gazu wskakują na 4 i odrazu na 0 2 cylinder wczasie jazdy miał max 1,63mg
kornik81 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2022 2 godziny temu, Langista napisał: Cała półoś? I wymieniał za każdym razem śrubę, która jest jednorazowa? Tak wyglada lewa półoś, dodam ze na 1 biegu w powietrzu i na recznym IMG_6661.MOV
Langista Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 A jak z prawym przegubem? Te luzy są ok co nagrałeś.
kornik81 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Godzinę temu, Langista napisał: A jak z prawym przegubem? Te luzy są ok co nagrałeś. Prawy ma mniejsze. To co to napier ze tak trzęsie budą, bo ja już nie mam pomysłów !
Rekomendowane odpowiedzi