KubaS1888 Opublikowano 28 Sierpnia Autor Opublikowano 28 Sierpnia Godzinę temu, PitiG91 napisał(a): No właśnie wypada, tyle ze na zimnym, jak się rozgrzeje to pracuje równo. Co konkretnie byłoby do roboty ? Miałem taki sam objaw. Na zimnym tragedia. Jak się rozgrzał chodził i jeździł normalnie. Miałem wypalone gniazda zawodowe. Głowice udało się uratować, nie musiałem szukać innej.
Elhape Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Skoro po wlaniu oleju tak mocno poprawiła się kompresja to chyba problem jednak w pierścieniach i/lub gładziach cylindrów a nie w głowicy.
PitiG91 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Dodatkowo na świecach taki majonez to tak jakby się olej z płynem chłodniczym mieszał. Pod korkiem wlewu oleju czysto
Langista Opublikowano Piątek o 06:08 Opublikowano Piątek o 06:08 Świece mają smar na sobie z nowych cewek zapłonowych. A co by było do zrobienia? Cały silnik, bo jak robić dół i nie ruszać góry, która ma ten sam przebieg?
PitiG91 Opublikowano Piątek o 08:53 Opublikowano Piątek o 08:53 Głowica była robiona 3 lata temu ( 60 tys km zrobiłem po naprawie ), ale jak ubywa powoli płynu chłodniczego to albo uszczelka puszcza albo już głowice szlag trafił
Langista Opublikowano Piątek o 11:07 Opublikowano Piątek o 11:07 Jak była tylko głowica robiona i nikt nawet bloku nie ruszył, to uszczelka tych różnic w krzywiźnie nie wypełni. Dlaczego głowica była robiona? Co było w niej wymieniane?
PitiG91 Opublikowano Niedziela o 04:45 Opublikowano Niedziela o 04:45 Głowica była planowana, wymieniony został łańcuch rozrządu, 20 szklanek no i uszczelki. Żarło płyn chłodniczy, dodatkowo był brak ciepłego powietrza z nawiewu, dopiero po podniesieniu obrotów powyżej 3 tysięcy zaczynało lecieć ciepłe powietrze
Langista Opublikowano Niedziela o 07:19 Opublikowano Niedziela o 07:19 Szkoda, że w tedy za jedną robotą nie zrobiło się też i dołu, teraz będzie trzeba znowu wszystko rozebrać i włożyć następne 6-7 tysięcy.
PitiG91 Opublikowano Niedziela o 09:55 Opublikowano Niedziela o 09:55 No szkoda, ale wtedy się nic nie działo z dołem, oleju nie brało. 6-7 jak nie 10. Także auto idzie pewnie na sprzedaż, może ktoś będzie mu chciał podarować kolejne życie ☺️
Rekomendowane odpowiedzi