Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Próba kradzieży Audi a4 b8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj w nocy próbowali ukraść mój samochód. Rano kiedy chciałem jechać do pracy, wszystkie szyby otwarte na maxa w dół, szyberdach rozszczelniony, wkładka w drzwiach zniknęła, samochód otwarty. Samochód nie reaguję na pilota,nie chce odpalić, może ktoś mi wyjaśnić o co chodzi? Czekam na rzeczoznawce z ubezpieczalni.

Opublikowano

Podepnij kompa, coś na pewno wyjdzie.

Brak zasilania, uszkodzone ECU itd itp

TFSI wbrew pozorom  bardzo ciężko "skroić"

Opublikowano
  • Autor

Spróbuję zresetować moduł komfortu 

Opublikowano

Obawiam się że proceder się nasili, bo części coraz mniej.

Opublikowano

To prawda,u nas na osiedlu jednej nocy w sierpniu pociągnęli dwie A4ki B8 2.0tdi

Opublikowano

Panowie, trzeba zakładać dodatkowe zabezpieczenie przeciwkradzieży, a dodatkowo trochę edukacji na filmikach z Elvisem i Fryzjerem..

Opublikowano

Dzisiaj nie ma dobrych zabezpieczeń dla aut, nawet z prywatnej posesji Ci auto zniknie jak będzie na  jego 'klient'.

Opublikowano
  • Autor

Próbowałem dziś zresetować moduł komfortu poprzez wyjęcie klemy - nie pomogło,dioda alarmu ciągle świecie, nie reaguje na pilota 

Opublikowano

Musisz podpiąć program diagnostyczny i wykonać pełen Autoscan, najlepiej do tego sprawdza się VCDS, VAG-COM 

Opublikowano
  • Autor

Można to zrobić bez zasilania w samochodzie?

Opublikowano
17 minut temu, Tensam napisał:

Można to zrobić bez zasilania w samochodzie?

Bez napięcia i włączonego zapłonu nic nie odczytasz.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie... Więc co najlepiej zrobić w tej sytuacji?

Opublikowano
  • Autor

Zapłon jest zablokowany 

Opublikowano

Podepnij prostownik

Opublikowano
3 godziny temu, Langista napisał:

Dzisiaj nie ma dobrych zabezpieczeń dla aut, nawet z prywatnej posesji Ci auto zniknie jak będzie na  jego 'klient'.

A śledzisz rynek zabezpieczeń cz tylko powtarzasz frazesy?

Opublikowano
Teraz, Bodo33 napisał:

A śledzisz rynek zabezpieczeń cz tylko powtarzasz frazesy?

Wiem jakie są teraz przyrządy do kradzieży aut i jak ktoś się zna (a wierz mi, to nie jest trudne) to skradnie każde auto, niezależnie od zabezpieczeń. Niestety B8 są wysoko porządne i ostatnio naprawdę dużo się ich kradnie.

Opublikowano

Ok, a możesz przybliżyć trochę jakie są teraz narzędzia? Akurat niedawno sporo rozmawiałem z panami z Essa z Rzeszowa na te tematy. Może cos nowego pojawilo sie na tym obszarze.

Opublikowano

'Na gameboya' lub 'na walizkę'. Kosztuje to tyle, że idioci tego nie kupują i w większości te urządzenia są później modyfikowane przez ich właścicieli aby obejść te 'nie do obejścia ' systemy antykradzieżowe. 

Ktoś pomyśli : no dobra, a co z blokadą skrzyni? To jeszcze prostsza forma zabezpieczenia, wystarczy odbezpieczyć zamek i wszystko działa.

Prawda jest niestety taka, że jak ktoś spróbuje ukraść samochód, to mamy dwa scenariusze :

1. Ktoś jest debilem i myśli, że wystarczy połączyć przewody ze stacyjki, narobi jedynie szkód i nic więcej, ewentualnie zatarga auto na lawetę, żeby sprzedawać je w częściach.

2. Gościu wchodzi do auta w przeciągu kilku sekund a odpala je po maks minucie i odjeżdża, jakby był jego.

Opublikowano

Walizka czy gameboy to juz żadna nowość. Sa juz skuteczne modułowe zabezpieczenia wyprzedzajace. Montowałem teraz jeden z nich. Kosztowal niemalo. Jednak najprostsze będą proste blokady mechanicze, którą główną funkcją jest spowolnienie procedu kradzieży. Łysy juz zrobil odcinek na ten temat. 

Najskuteczniejszą formą kradzieży jest wywabienie kierowcy na chwilę z pracujacego samochodu, a niestety zabezpieczenie typu antynapad jest zakazane w UE. Elwis i Fryzjer bardzo dobrze to przedstawili.

Opublikowano
Godzinę temu, Langista napisał:

Ktoś pomyśli : no dobra, a co z blokadą skrzyni? To jeszcze prostsza forma zabezpieczenia, wystarczy odbezpieczyć zamek i wszystko działa.

Ja bym nie kpił z tych "prostych" form.

Zakładając, że rozmawiamy o złodziejach "fachowcach" to oni raczej nie biegają po samochodach z dłutami, młotkami itd prawda?

Oni są nastawieni na prostą i czystą robotę i taka mechaniczna/fizyczna blokada na pewno może ich zaskoczyć... przynajmniej za pierwszym podejściem lol.

No i na końcu stary jak świat temat ukrytej odcinki pompy paliwa - tego to chyba nie przeskakują?