colak Opublikowano 28 Września 2022 Opublikowano 28 Września 2022 Witam Panowe taki problem od kilku dni po 8h mam padnięty akumulator 92Ah po nitce do kłębka doszedłem że to bezpiecznik nr 8 powoduje że radio RSNe nie wyłącza sie jak wyjmie bezpiecznik nr 8 ( telefon ) auto usypia sie i pobór jest ok 0,03A jesli tego nie zrobię pobór jest ok 2,5A . Mam u siebie telefon w podłokietniku tzn te podstawę i to chyba w niej coś się stało jak to ustrojstwo wyjąc ? . od tego czasu zniknął mi tez bluetooth i to mni najbardziej doskwiera . obecnie jeżdżę z wyjętym bezpiecznikiem . Co musze sprawdzić zrobić by znów bluetooth byl na pokładzie ? Pozdrawiam colak
Langista Opublikowano 28 Września 2022 Opublikowano 28 Września 2022 Nie pomogę za bardzo w temacie, tutaj najbardziej pomocny będzie @Muskel1 ale mam pytanie, po co Ci aż 92 Ah?
Muskel1 Opublikowano 28 Września 2022 Opublikowano 28 Września 2022 Pewnie moduł BT się zawiesił lub pożegnał. Podepnij auto pod komputer i wykonaj autoscan. Zobaczymy czy są zapisane jakieś błędy. Sprawdź też, czy moduł nie został zalany woda.
pila24 Opublikowano 28 Września 2022 Opublikowano 28 Września 2022 11 godzin temu, Langista napisał: Nie pomogę za bardzo w temacie, tutaj najbardziej pomocny będzie @Muskel1 ale mam pytanie, po co Ci aż 92 Ah? Ja mam 95Ah aku ? 13 godzin temu, colak napisał: Witam Panowe taki problem od kilku dni po 8h mam padnięty akumulator 92Ah po nitce do kłębka doszedłem że to bezpiecznik nr 8 powoduje że radio RSNe nie wyłącza sie jak wyjmie bezpiecznik nr 8 ( telefon ) auto usypia sie i pobór jest ok 0,03A jesli tego nie zrobię pobór jest ok 2,5A . Mam u siebie telefon w podłokietniku tzn te podstawę i to chyba w niej coś się stało jak to ustrojstwo wyjąc ? . od tego czasu zniknął mi tez bluetooth i to mni najbardziej doskwiera . obecnie jeżdżę z wyjętym bezpiecznikiem . Co musze sprawdzić zrobić by znów bluetooth byl na pokładzie ? Pozdrawiam colak Tak jak @Muskel1napisał-diagnoza vcds,tylko pierw podepinj bezpiecznik by sprawdzić czy połączy sie z modułem bt. Jeżeli łączy się z nim,ale moduł to H lub K to możliwe że po prostu padł soft,obie te wersje są felerne programowo. Jeżeli masz inną wersję to sprawdź czy moduł nie jest zalany.
colak Opublikowano 28 Września 2022 Autor Opublikowano 28 Września 2022 12 godzin temu, Langista napisał: Nie pomogę za bardzo w temacie, tutaj najbardziej pomocny będzie @Muskel1 ale mam pytanie, po co Ci aż 92 Ah? cześć kolego mam dość spore wyposażenie po vinie wychodził taki i taki wstawiłem alternator mam 140A
colak Opublikowano 28 Września 2022 Autor Opublikowano 28 Września 2022 11 godzin temu, Muskel1 napisał: Pewnie moduł BT się zawiesił lub pożegnał. Podepnij auto pod komputer i wykonaj autoscan. Zobaczymy czy są zapisane jakieś błędy. Sprawdź też, czy moduł nie został zalany woda. Hej muskiel tak dziś zmów wpiołem bezpiecznik nr 8 i nów pobór 2,5A wypiłołem i pobór 0,01-0,03A wiec na 100% to dzis wtrwałem z podłokietnika mocowanie telefonu jak poniżej ale nadal to samo dodam
colak Opublikowano 28 Września 2022 Autor Opublikowano 28 Września 2022 Ok odpisze łacznie tak do vag bede miał dostep za kilka dni i sprawdzę oczywiście. dodam że ok 2 lata temu kupiłem sobie i dołozyłem moduł wefa do puszcznia muzyki z telefonu i to hula mi teraż ale jak miałem połączenia tel z audi i tym wefa to rozmowa przez tel połączenie bluetooth była kiepska zawsze wefa wyłączałem i było ok jakość połączeń była ok moze to uszkodziło ori bluetooth? ok wiec co teraz ? moduł pod fotelem pasażera i co sprawdzic ? wilgoć ? model ? kakaś bateria tam jest ?
pila24 Opublikowano 28 Września 2022 Opublikowano 28 Września 2022 27 minut temu, colak napisał: Ok odpisze łacznie tak do vag bede miał dostep za kilka dni i sprawdzę oczywiście. dodam że ok 2 lata temu kupiłem sobie i dołozyłem moduł wefa do puszcznia muzyki z telefonu i to hula mi teraż ale jak miałem połączenia tel z audi i tym wefa to rozmowa przez tel połączenie bluetooth była kiepska zawsze wefa wyłączałem i było ok jakość połączeń była ok moze to uszkodziło ori bluetooth? ok wiec co teraz ? moduł pod fotelem pasażera i co sprawdzic ? wilgoć ? model ? kakaś bateria tam jest ? Wefa nie ma nic do rozmów,możliwe że Twój telefon miał jakieś problemy przy podłączeniu do 2 innych urządzeń w tym samym czasie. Pierw sprawdź czy w ogóle się połączysz z modułem. Mógł paść soft w module lub moduł dostał wilgoci. Oba przypadki kwalifikują do wymiany,najlepiej na nowszy (S,AA lub 8P1).
colak Opublikowano 28 Września 2022 Autor Opublikowano 28 Września 2022 pila 24 tak wiem że to inna baja ale jak miałem połączone- sparowane oba bluetooth to podczas rozmów strasznie trzeszczało jak rozłączyłem wefa jakość rozmów była ok i tak tez robiłem
colak Opublikowano 30 Września 2022 Autor Opublikowano 30 Września 2022 hej koledzy ma ktoś vaga w Piasecznie by podłączyć się i sprawdzić co tam u mnie się dzieje?
colak Opublikowano 23 Października 2022 Autor Opublikowano 23 Października 2022 bluetooth wymieniony prądu nie pobiera ale przy okazji padł mi akumulator natomiast nie dział mi bluetooth w aucie kupilem identyczny czy mysze jeszcze cos robic, programowac Vcds raczej nie powinno sie ? co wy na to ?
Muskel1 Opublikowano 23 Października 2022 Opublikowano 23 Października 2022 Musisz odpowiednio zakodować pod Twoje auto.
colak Opublikowano 23 Października 2022 Autor Opublikowano 23 Października 2022 kurde zgubiłem płyte z vcds i mam problem a jak to sie robi i gdzie ?
Muskel1 Opublikowano 23 Października 2022 Opublikowano 23 Października 2022 W kodowaniach i adaptacjach sterownika Bluetooth (77)
colak Opublikowano 25 Października 2022 Autor Opublikowano 25 Października 2022 i co tam robię dokładnie ?
colak Opublikowano 26 Października 2022 Autor Opublikowano 26 Października 2022 19 godzin temu, Muskel1 napisał(a): hej tak widziałem to tylko, czy naprawdę wstawiając taki sam moduł trzeba coś go programować i co konkretne bo nie wiem skoro tamten działał do czasu usterki , myślisz że cos w kodowaniach mogło sie cos przestawić ?
MaTeo85 Opublikowano 26 Października 2022 Opublikowano 26 Października 2022 Jeśli wsadzasz drugi moduł, to skąd masz wiedzieć czy jest zakodowany zgodnie z tym co masz w swoim samochodzie? Nie wiesz tego więc trzeba podłączyć vcds i zrobić niezbędne kodowanie i adaptacje jeśli jest potrzeba.
Muskel1 Opublikowano 26 Października 2022 Opublikowano 26 Października 2022 Jak podmienisz moduł BT musisz go zakodować pod Twój samochód, pomimo tego, że jest taki sam czy tego, że ma ten sam numurer. Moduły są zakodowane pod dany pojazd i jego wyposażenie. We wrzuconym linku jest instrukcja jak zakodować.
Rekomendowane odpowiedzi