mirek31071977 Opublikowano 17 Października 2022 Opublikowano 17 Października 2022 (edytowane) Witam.Jak w temacie.Odwlekałem zakup,bo nigdy jako,tako nie potrzebowałem.A to szwagier,a to brat,czy znajomy,jak coś tam było do pocięcia.Za flaszkę i koszty paliwa/oleju.Teraz ze względów zdrowotnyuch,odległościowych i czasowych na w/w nie mogę liczyć.A jest gruba robota.Mam już zezwolenie i idzie do kasacji 14 ponad 20 letnich sosen,sadzonych zresztą prze zemnie .Niektóre mają i pod 40 cm średnicy.Zawsze myślałem,że STIHL,ale najtańszy model kosztuje 1000+.Za połowę tej ceny można znaleść jakąś budżetówkę z mocnym motorem.Z kosiarką jest prosty temat.Cokolwiek,byle silnik B&S.Ale tutaj gorzej.Ktoś coś może polecić?Byle nie chinol,czy chińskie komponenty.Odzrzuciłem na wstępie np.NAC,bo miałem "przeboje" z kosą tej firmy,kiedy nawet była na gwarancji. Edytowane 17 Października 2022 przez mirek31071977
tass Opublikowano 17 Października 2022 Opublikowano 17 Października 2022 Stihl mam 2 sztuki od kilkunastu lat i złego słowa nie powiem, za jakość się płaci. Mam też piłę Solo i też nie było z nią nigdy problemów z tym, że stosunkowo najmniej używana, jest duża, taka nie za lekka i ma chyba z 7KM, robi robotę przy długiej prowadnicy. Stihl i Husqvarna najpopularniejsze piły, dobre jakościowo. Reszta to w większości chińczyki, lub mało popularne w PL.
Dev Opublikowano 17 Października 2022 Opublikowano 17 Października 2022 lepiej wydac wieksza kase i kupic konkret mam i Stihla i Husqvarne, tez sie zastanawiałem przed zakupem ale to były raz wydane pieniadze które zwróciły sie w bardzo krótkim czasie wykonałem pare usług sąsiadom, znajomy ale tez i obcym nie zastanawiaj sie, kup cos dobrego
Langista Opublikowano 17 Października 2022 Opublikowano 17 Października 2022 Od siebie mogę tylko dodać, że warto zainteresować się używanymi, które ktoś sprzedaje w Twojej okolicy, sprawdzisz sobie czy ktoś nie zatarł np.
greg2505 Opublikowano 18 Października 2022 Opublikowano 18 Października 2022 Stihl ,solo,husquvarne,reszta to jednorazówki i więcej się na wkurzasz niż natniesz
Lu-Gi Opublikowano 18 Października 2022 Opublikowano 18 Października 2022 I kosę i piłę mam Stihl. Polecam.
Fido Opublikowano 18 Października 2022 Opublikowano 18 Października 2022 Nowy Stihl to już nie to samo co stary, niestety.
audicoman Opublikowano 19 Października 2022 Opublikowano 19 Października 2022 Mój ojciec ma Makitę już ponad 18 lat... lekko nie ma czasami ta piła ale dalej chodzi. Tylko Makita 18 lat temu to była Makita..... a teraz to chyba chinol...
Langista Opublikowano 19 Października 2022 Opublikowano 19 Października 2022 Teraz wszystko to chinol, nawet części zamienne jak pierścienie czy tłoki są robione w Chinach, co nie oznacza że jest to zły produkt, bo przeniesienie tam fabryki nie jest jednoznaczne z drastycznym spadkiem jakości.
mirek31071977 Opublikowano 19 Października 2022 Autor Opublikowano 19 Października 2022 Dzięki za zainteresowanie i doradztwo.Spodziewałem się tego,jeśli chodzi o marki.Decyzja podjęta.Będzie jakiś model Stihl,albo Husqvarna w okolicach 1500-1600.Wezmę część gotówka,a reszta raty.
Rekomendowane odpowiedzi