Karrdor Opublikowano 17 Października 2022 Opublikowano 17 Października 2022 Dzień dobry, niedawno zakupiłem samochód Audi a4 B5 1.8 125km. Piszę ponieważ ostatnio zauważyłem że jeden przewód jest przecięty i zaślepiony. Zastanawia mnie co to za przewód i jakie zaślepienie go wplywa na działanie samochód. Przewód widoczny na zdjęciu, pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi. G
Muskel1 Opublikowano 17 Października 2022 Opublikowano 17 Października 2022 Uzupełnij najpierw profil
Pieterb Opublikowano 17 Października 2022 Opublikowano 17 Października 2022 Godzinę temu, Karrdor napisał: Uzupełniłem I masz kod silnika 1B, chyba ADR prędzej. Bo 1B był w Audi 200 w latach 80 jak dobrze pamiętam
Karrdor Opublikowano 17 Października 2022 Autor Opublikowano 17 Października 2022 27 minut temu, Pieterb napisał: I masz kod silnika 1B, chyba ADR prędzej. Bo 1B był w Audi 200 w latach 80 jak dobrze pamiętam Poprawiłem
Karrdor Opublikowano 17 Października 2022 Autor Opublikowano 17 Października 2022 U ciebie przewód nie jest przecięty, wiesz może za co odpowiada? Chodzi mi o ten jakby nad filtrem powietrza co u mnie śrubka jest zaślepiony
Pieterb Opublikowano 17 Października 2022 Opublikowano 17 Października 2022 (edytowane) A to czasem nie jest powrót paliwa. Edytowane 17 Października 2022 przez Pieterb
Karrdor Opublikowano 17 Października 2022 Autor Opublikowano 17 Października 2022 Możliwe nawet trochę czuć benzyną z tamtych okolic. Mas może pomysł po co ktoś by to zaślepial?
Pieterb Opublikowano 17 Października 2022 Opublikowano 17 Października 2022 1 minutę temu, Karrdor napisał: Mas może pomysł po co ktoś by to zaślepial? A to już pewnie wie ten co to robił. Ja obstawiam że zgniły przewody pod autem.
Thomson26 Opublikowano 17 Października 2022 Opublikowano 17 Października 2022 (edytowane) Masz zatkany śrubą przewód podciśnienia powietrz. Dokładnie jest to przewód ( zielona strzałka na zdjęciu i czerwona - wejście przewodu do przepustnicy ) który idzie przez zawór ( strzałka żółta ) nr.OM058133459 do ( strzałka niebieska ) filtra węgla aktywnego ( strzałka czarna ) . Filtr węgla aktywnego jest umieszczony za błotnikiem i odpowiada za oczyszczanie ze szkodliwych związków lotnych węglowodorów i jest jednocześnie powiązany z układem odpowietrzania zbiornika paliwa. Tu sobie trochę o tym poczytaj Pochłaniacze par paliwa – co to takiego? | Intercars.pl INTERCARS.PL Dowiedz się wszystkiego na temat pochłaniacza par paliwa. Co to jest i jak działa pochłaniacz par paliwa? Jeśli ktoś zatkał śrubą ten przewód to może zawór zaznaczony na zdjęciu jest uszkodzony i jest cały czas otwarty. Musisz go sprawdzić, jeśli jest cały czas otwarty , na zgaszonym czy też na pracującym silniku. Jeśli tak to znaczy że cały czas gdy silnik pracuje to zasysa powietrze czym powoduje podciśnienie w zbiorniku paliwa . Edytowane 17 Października 2022 przez Thomson26 1
Pieterb Opublikowano 17 Października 2022 Opublikowano 17 Października 2022 A faktycznie to idzie na evap, źle popatrzyłem po przewodach, brawo ty
Karrdor Opublikowano 17 Października 2022 Autor Opublikowano 17 Października 2022 Dziękuję bardzo za odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi