Ceterge Opublikowano 14 Listopada 2022 Opublikowano 14 Listopada 2022 Witam serdecznie, po sprowadzeniu auta z USA (oczywiście po kolizji) musiałem kupić m.in. nową obudowę filtra powietrza. Po numerach znalazłem odpowiednią, jednak jest tam klapka (również w starej) do której nie mam co podpiąć, jest ona luźna. Czy ma ktoś wiedzę do czego to służy? Mechanik mówi, że i stara i nowa obudowa jest nie od tego modelu, po etce znalazłem, że ma w jakimś stopniu rację ponieważ numer przedmiotu delikatnie się różni. Jednak patrząc po zdjęciach np na allegro inne obudowy również maja takie miejsce. Czy coś tam powinno dochodzić? Oraz czy wie ktoś w jakim celu jest ten wężyk na dole? Również nic tam nie dochodzi. Pozdrawiam
dudi2000 Opublikowano 14 Listopada 2022 Opublikowano 14 Listopada 2022 Wydaję mi się, że jest od pompy SAI czyli pompy powietrza wtórnego.
krzychuG Opublikowano 14 Listopada 2022 Opublikowano 14 Listopada 2022 (edytowane) Diesle mają tam klapkę sterowaną podciśnieniem i autko może zaciągać powietrze z okolic kolektora wydechowego.Benzyna ma odlew puszki taki sam ale zaślepiony. Edytowane 14 Listopada 2022 przez krzychuG
Ceterge Opublikowano 15 Listopada 2022 Autor Opublikowano 15 Listopada 2022 Bardzo dziękuję za odpowiedź - zaślepiłem to
Langista Opublikowano 15 Listopada 2022 Opublikowano 15 Listopada 2022 Wężyk odprowadza wodę z puszki, jego też zaślepiłeś?
Ceterge Opublikowano 17 Listopada 2022 Autor Opublikowano 17 Listopada 2022 Wężyk zostawiłem. A jeżeli nawet bym nie zaślepił tej klapki, to czy mogło by to wpłynąć na pracę samochodu? Później i tak jest przepływomierz więc i tak paliwo będzie dozowane do konkretnej wartości.
Rekomendowane odpowiedzi