Morius Opublikowano 30 Listopada 2022 Opublikowano 30 Listopada 2022 Witam mam problem z n112, błąd jak na zdjęciu. Czy możliwe że przez to wskazówka od płynu chłodniczego mi faluje tzn dobija do 90 i spada przy szybszej jeździe. Dodatkowe zdjęcie , zauważyłem że mam dziurawy przewód mógłby ktoś podać kod jego i gdzie dokładnie on idzie ? Bardzo dziękuję za pomoc
Patrykbfb Opublikowano 30 Listopada 2022 Opublikowano 30 Listopada 2022 Przewód to zwykły gumowy od podciśnienia. Z tą temperaturą to sprawdź wskazania czujnika G2/g62 czyli do komputera i na zegary jeżeli będą pokazywać inna temperaturę to do wymiany czujnik. Jeżeli będzie taka sama temperatura to termostat
MichauKR Opublikowano 30 Listopada 2022 Opublikowano 30 Listopada 2022 (edytowane) Masz nieszczelny wężyk od combivalve do n112 pod kolektorem który nim steruje. Jest to potrzebne do pompy sai. A sam zaworek do sprawdzenia, wtyczka etc. Co do temp płynu to najpewniej termostat, ale zweryfikuj temperatury w grupie silnik i licznik (ta w grupie licznik no to powinna odpowiadać tej na zegarze, jeśli w silnik będzie trzymać cały czas okolice 95-100 to znaczy że czujnik, jak będzie też spadać to termostat). Edytowane 30 Listopada 2022 przez MichauKR doprecyzowanie
Morius Opublikowano 1 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2022 Dziękuję za odpowiedzi , a możecie mi powiedzieć jaką średnicę i długość ma ten wężyk ?
Patrykbfb Opublikowano 1 Grudnia 2022 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Podejrzewam że 3mm średnica wewnętrzna. Kup metr na pewno wystarczy
Morius Opublikowano 1 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2022 Co do temperatury samochodu , to jest tak że na desce wskazówka wskazuje 90 a vcds pokazuje 80/81 stopni. A tutaj taka sytuacja jak trochę postał. Podczas jazdy jak jadę komputer pokazuje stale 80/81 stopni a wskazówka opada lekko z 90 na liczniku. Więc to raczej termostat ?
przem8 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Jesli wskazania g62 i g2 sie pokrywają to winny termostat.
Rekomendowane odpowiedzi