Jano8504 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Witam Panowie i Panie , parę tematów o centralnym poczytałem i nie znalazłem odpowiedzi na swój problem. W sumie mam z nim problem od dawna, po zakodowaniu piloty działają przez kilka dni a później raz tak a raz nie i trzeba otwierać ręcznie . I teraz cały problem polega na tym otwieraniu ręcznie ze otwierają się tylko drzwi kierowcy tj. jakby mechanicznie i po kilkunastu sekundach włącza się alarm . Jak włożę kluczyk i przekrece otwierają się wszystkie. Diradzcie coś może ktoś się zna albo taki problem przerabiał, pozdry
Langista Opublikowano 18 Grudnia 2022 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Błędy z modułu komfortu odczytywałeś?
Jano8504 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2022 39 minut temu, Langista napisał(a): Błędy z modułu komfortu odczytywałeś? Odpalę kompa za niedługo to wrzucę i może wtedy coś pomożecie
Jano8504 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2022 Tu wrzucam zdjęcie z błędami z modułu komfortu, jest 5 błędów, po wykasowaniu nie ma . Ale po paru dniach towarzystwo powraca ?
Langista Opublikowano 18 Grudnia 2022 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zacznij od przejrzenia kabli w przelotkach drzwi, czy nie są przerwane. Potem zajrzyj pod wykładzinę i zobacz, czy moduł komfortu nie pływa w wodzie, da się to zrobić bez demontażu fotela, trzeba go maksymalnie dźwignąć i odjechać nim do tyłu, potem demontujesz dolną część przedniego słupka oraz osłonę progu.
Jano8504 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2022 Godzinę temu, Langista napisał(a): Zacznij od przejrzenia kabli w przelotkach drzwi, czy nie są przerwane. Potem zajrzyj pod wykładzinę i zobacz, czy moduł komfortu nie pływa w wodzie, da się to zrobić bez demontażu fotela, trzeba go maksymalnie dźwignąć i odjechać nim do tyłu, potem demontujesz dolną część przedniego słupka oraz osłonę progu. Ok dziękuje za zainteresowanie tematem i cenne porady . Zajme się tym jutro.
Jano8504 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2022 Sprawdziłem moduł i jest ok, suchutki - wygląda jak nowy. Przewody w drzwiach też ok. To co zauważyłem to że jak nie chce otworzyć z pilota ale coś można powiedzieć komunikuje się bo zapala się podświetlenie trójkąta ostrzegawczego. Nie wiem czy to coś wnosi to tematu ?
Langista Opublikowano 20 Grudnia 2022 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Moduł suchy a jak w środku? Często z zewnątrz jest czysty i suchy a w środku poprzepalane układy od wody.
robson_s Opublikowano 20 Grudnia 2022 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Jak się nie chce otworzyć sprawdź w blokach pomiarowych czy widzi pilota.
Jano8504 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2022 1 godzinę temu, robson_s napisał(a): Jak się nie chce otworzyć sprawdź w blokach pomiarowych czy widzi pilota. Tak ,jak sprawdzam pilotami mam 2 to widz obydwa jak naciskam guziki. Ale raz łapie i zamyka a za chwilę nie . I cały czas nawet po wykasowaniu , jak wyjdę i wejdę w blok z błędami jest 1331
robson_s Opublikowano 20 Grudnia 2022 Opublikowano 20 Grudnia 2022 1 godzinę temu, Jano8504 napisał(a): jak wyjdę i wejdę w blok z błędami jest 1331 Pokaż cały błąd z opisem
Jano8504 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2022 6 minut temu, robson_s napisał(a): Pokaż cały błąd z opisem
Jano8504 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2022 2 minuty temu, Langista napisał(a): Czyli przelotka nie jest ok. Tylne lewe drzwi sprawdziłem i przewody w tej harmonijce gumowej i są ok
Jano8504 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2022 Przod w tej gumowej osłonie wygląda tak. I teraz co z tym zrobić?? Popękana jest tylko izolacja - wystarczy zaizolować??
robson_s Opublikowano 20 Grudnia 2022 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Ja bym dawał nowe, w ostateczności w termokurczki
Langista Opublikowano 20 Grudnia 2022 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Kup zestaw naprawczy drzwi z przodu, to jedyne pewne rozwiązanie. Otulina pękła i kable zaczęły gnić w środku a pewnie któryś z nich i tak jest urwany. Trzeba targać boczek drzwi, wyciągnąć wiązkę i naprawiać zestawem, ewentualnie termokurczki i luty.
Rekomendowane odpowiedzi