krizzx Opublikowano 20 Grudnia 2022 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Witam, od kilku dni mam pewien problem a mianowicie nie mam jak otworzyć auta. Jak były temperatury na plusie to auto normalnie się otwierało/zamykało itd, gdy przyszły mrozy otwieranie/zamykanie zaczęło szwankować -> gdy auto stało dłuższy czas to trzeba było klikać kilka/naście/dziesiąt razy na pilot aby się otworzyło (kluczykiem też nie dało się otworzyć), gdy już się raz otworzyło to działało normalnie ale tylko z jednego pilota (raz jeden raz drugi), aż do dłuższej chwili na dworze. Po jednym wieczorze rano nie chciało się już w ogóle otworzyć, pomyślałem, że to bateria i wymieniłem baterie w jednym z pilotów, ale to nie pomogło, auto otworzyło się z drugiego pilota po kilkudziesięciu próbach, później otwierało i zamykało się już normalnie, znowu wieczór spędziło na dworze i od wtedy w ogóle nie chce się otworzyć. Podsumowując nie mogę sie dostać do auta poprzez dwa piloty, zamek w drzwiach również nie działa (w aucie ciągle miga dioda w drzwiach i światła awaryjne są podświetlone), auto to sedan i kanapa nieskładana, szyby elektryczne więc nie ma opcji ich opuścić, próbowałem kijem przez otwór na narty pociągnąć za klamkę i nie pomogło (tak, dowiedziałem się, że podwójne ryglowanie), udało się nawet długim kijem nacisnąć przycisk od centralnego na drzwiach i również auto się nie otworzyło. Ktoś ma jakiś pomysł co jeszcze mogę spróbować czy pozostaje jedynie bicie szyby?
Koziar993 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Jest opcja , że pada moduł komfortu , dostała się wilgoć / woda i może szwankować. ( moduł jest pod nogami kierowcy ) . Jak masz możliwość wstawić do garażu , albo gdzieś gdzie jest ciepło ( jeśli uda Ci się otworzyć auto ) .
Langista Opublikowano 20 Grudnia 2022 Opublikowano 20 Grudnia 2022 B6 bez zamka na kluczyk po stronie kierowcy?
krizzx Opublikowano 20 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2022 Godzinę temu, Langista napisał(a): B6 bez zamka na kluczyk po stronie kierowcy? Jest zamek, ale również z niego nie da się otworzyć, przekręcam i nic się nie dzieje.
Langista Opublikowano 21 Grudnia 2022 Opublikowano 21 Grudnia 2022 No to musiało spaść cięgno z zamka, a to by oznaczało że już ktoś to rozbierał (wyciągał zamek). Albo zabijesz szybę, albo wpuścisz małe dziecko od tyłu auta i może się wdrapie aby otworzyć auto od środka. Ewentualnie jak szkoda szyby to są ogłoszenia zazwyczaj ludzi, co potrafią się do takich aut 'legalnie włamać' za 100-150 zł.
krizzx Opublikowano 21 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2022 2 godziny temu, Langista napisał(a): No to musiało spaść cięgno z zamka, a to by oznaczało że już ktoś to rozbierał (wyciągał zamek). Albo zabijesz szybę, albo wpuścisz małe dziecko od tyłu auta i może się wdrapie aby otworzyć auto od środka. Ewentualnie jak szkoda szyby to są ogłoszenia zazwyczaj ludzi, co potrafią się do takich aut 'legalnie włamać' za 100-150 zł. Właśnie taki miałem plan, dzisiaj wchodzi dzieciak i mam nadzieje, że uda się otworzyć, jak nie to chyba faktycznie szyba zostaje :/
Koziar993 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Dobra rada , nie zbijaj małego trójkąta , najdroższa szyba.
krizzx Opublikowano 22 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2022 Panowie udało się wejść do środka i od środka otworzyć auto (pomógł młody ), auto w ogóle nie reaguje na piloty, na przycisku od centralnego swieci się ciagle na czerwono, jak naciskam na otwieranie to nic się nie dzieje, jak na zamykanie to słychać zamek jak pracuje. Auto cały czas jest zamknięte, jedyna opcja to mam od środka dwa razy za klamkę, jakies pomysły co może sie stać? Elektryka mam dostępnego dopiero najwcześniej przed sylwestrem, czy czekac? Auto stoi z otwartą szybą w garażu Jeździłem trochę żeby sie zagrzało i może pomogło ale nic z tego. Próbowałem kodować kluczyki jednak bez efektu.
Pieterb Opublikowano 22 Grudnia 2022 Opublikowano 22 Grudnia 2022 Na 90 % to co zwykle w tych modelach. A błąd że czekałeś z tym aż padnie całkiem a nie za wczasu jak tylko pojawiły się pierwsze oznaki. Moim zdaniem czekać na elektryka skoro sam nie jesteś wstanie, chyba że chcesz poraz kolejny mieć taką sytuację z otwieraniem.
Koziar993 Opublikowano 22 Grudnia 2022 Opublikowano 22 Grudnia 2022 2 godziny temu, Pieterb napisał(a): Na 90 % to co zwykle w tych modelach. A błąd że czekałeś z tym aż padnie całkiem a nie za wczasu jak tylko pojawiły się pierwsze oznaki. Moim zdaniem czekać na elektryka skoro sam nie jesteś wstanie, chyba że chcesz poraz kolejny mieć taką sytuację z otwieraniem. Mozesz dokładniej opis na czym polega dany problem : ) Co się konkretnie psuje ?
krizzx Opublikowano 22 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2022 2 godziny temu, Pieterb napisał(a): Na 90 % to co zwykle w tych modelach. A błąd że czekałeś z tym aż padnie całkiem a nie za wczasu jak tylko pojawiły się pierwsze oznaki. Moim zdaniem czekać na elektryka skoro sam nie jesteś wstanie, chyba że chcesz poraz kolejny mieć taką sytuację z otwieraniem. Na razie auto mam w garażu z otwartą szybą więc wejść do środka mogę i odpalić, poczekam raczej na elektryka.
Pieterb Opublikowano 22 Grudnia 2022 Opublikowano 22 Grudnia 2022 (edytowane) Albo wilgoć w MC jak już kolega wspomniał co najbardziej prawdopodobne albo wiązki drzwi. Sam naprawiałem w b6 jakoś z rok temu. Przewody w tych autach z gównolitu, niestety. Edytowane 22 Grudnia 2022 przez Pieterb
Rekomendowane odpowiedzi