Spiter Opublikowano 2 Stycznia 2023 Opublikowano 2 Stycznia 2023 (edytowane) Czesc wszystkim. Zauważyłem jak bylo na minusie ze lusterko od kierowcy nie grzeje. Komputer pokazuje ze chyba oba? Od czego zaczac? Edytowane 2 Stycznia 2023 przez Spiter
Lukasz_mk2 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Sprawdź kable w przelotkach między drzwiami a budą - pewnie są przerwane
Muskel1 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Opublikowano 2 Stycznia 2023 W B8 raczej rzadko łamią się przewody w przelotkach. Częściej albo spalone wkłady lusterek albo zaśniedziałe kontakty wkładów lusterek.
Spiter Opublikowano 2 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2023 A komputer pokazuje ze z lewej i prawej strony, czy po prostu to sugestia ze ktoras z tych stron?
Muskel1 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Opublikowano 2 Stycznia 2023 7 minut temu, Spiter napisał(a): A komputer pokazuje ze z lewej i prawej strony, czy po prostu to sugestia ze ktoras z tych stron? Przecież widać na załączonym zdjęciu, że obie strony
Spiter Opublikowano 2 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2023 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Przecież widać na załączonym zdjęciu, że obie strony Tak, tylko ze strona pasażera grzeje dla tego pytam czy czasami nie pokazuje ze któraś ze stron.
Muskel1 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Opublikowano 2 Stycznia 2023 (edytowane) Komputer pokazuje, że po obu stronach jest problem w obwodach. Najwyraźniej wartości rezystancji nie zgadzają się, pomimo tego, że jedna strona grzeje. Dlatego tak jak pisałem, możliwe, że kontakty przy wkładach zaśniedziały. Rozepnij, wyczyść papierem ściernym i sprawdź ponownie. Edytowane 2 Stycznia 2023 przez Muskel1 1
Lolek Opublikowano 3 Stycznia 2023 Opublikowano 3 Stycznia 2023 Kolego @Muskel1 bardzo trafna diagnoza, przynajmniej u mnie sprawdziła sie w 100% . A już miałem kupić nowe wkłady
Spiter Opublikowano 3 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2023 Tak też zrobie, jak na oko nic nie będzie widać to może wklady jeszcze przeloze :)
Spiter Opublikowano 4 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2023 Oki, sprawdziłem miernikiem i winą jest uszkodzona mata w lewym lusterku. Prawa strona działa, styki jak nowe więc program pokazuje ze awaria w lewym albo prawym a nie jak poprzednicy mówili że z obu stron. Poleci ktoś jakiś sprawdzony zamiennik wymiarowo pasujący jak oryginał? Bo na ogłoszeniach w opiniach piszą że zamienniki są mniejsze. Albo odkupie używany sprawny wkład(jak coś PW).
Muskel1 Opublikowano 4 Stycznia 2023 Opublikowano 4 Stycznia 2023 Tylko oryginalne bo zamienniki to szrot.
Rekomendowane odpowiedzi