pimpam Opublikowano 26 Marca 2023 Opublikowano 26 Marca 2023 Witam, ma ktoś schemat wiązki do czujnika temperatury za dpf?? miałem usunięty dpf, ale postanowiłem być znowu legalny i założyć nowy. Niestety nie mogę znaleźć wtyczki do tylnego czujnika temperatury. Gość co go usuwał zaspawał otwór w puszce nie wiedzieć po co, a wtyczka przepadła.......albo ją gdzieś upchał, albo obciął. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam
Muskel1 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Tyle że zaznaczyłeś czujnik 1 (G235), który siedzi na turbinie. Czujnik temp. za dpfem, to czujnik 4 (G648) siedzący za dpfem na rurze 1
pimpam Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Dzięki panowie, to mi napewno bardzo pomoże w poszukiwaniu / zrobieniu nowej wiązki
bercik2 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Możesz podać różnicę w komforcie po usunięciu DPF. Dlaczego chcesz powrócić do ekologii?. U mnie z przeglądami raczej nie ma problemu. A za granicę jeżdżę bardzo rzadko.
pimpam Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2023 U mnie głównie o przeglądy chodzi, a że złapali mnie z downpipem, to teraz będą mi dokładnie spaliny sprawdzać No ale różnica jest kolosalna, jeszcze jak miałem stary dpf i przesiadłem się na downpipe to było czuć, że auto zbiera się o wiele szybciej, zobaczymy jak się to zmieni po założeniu dpf nówki sztuki....
Rekomendowane odpowiedzi