Piero Opublikowano 2 Maja 2009 Opublikowano 2 Maja 2009 Gdy odbierałem swoją B7 przy przebiegu 164.000km zakochałem się w zapachu wnętrza... Fakt, że auto było przygotowane do sprzedaży przez salon Audi w DE, nie mniej - 3 letnie auto z przebiegiem 164.000km na pewno nie pachnie już z fabryki "nowością", a mój egzemplarz po prostu powalał zapachem Pytanie do was: czy macie jakieś sprawdzone preparaty lub dojście do produktów kosmetycznych/zapachowych, których używają salony/serwisy samochodowe i nadające zapach "nowości" w kabinie ? Czy jest to kwestia użycia odpowiednich środków piorących do tapicerki czy może spryskania czymś samej tapicerka lub wentylacji/klimatyzacji? Bardzo zależy mi na przywróceniu tego cudownego zapachu, ale nie mogę nigdzie doszukać się takich środków. Znalazłem tylko zapach używany przez salony Renault, ale nie wiem jak pachnie nowa renówka więc bez przetestowania na pewno bym nie kupił. Może znacie na to patenty/środki itp.? PS. Nie interesuje mnie choinka/sitko na wlot klimatyzacji o zapachu "NEW CAR" itp. BAJERY - tylko profi środki.
malik Opublikowano 3 Maja 2009 Opublikowano 3 Maja 2009 Gdy odbierałem swoją B7 przy przebiegu 164.000km zakochałem się w zapachu wnętrza... Fakt, że auto było przygotowane do sprzedaży przez salon Audi w DE, nie mniej - 3 letnie auto z przebiegiem 164.000km na pewno nie pachnie już z fabryki "nowością", a mój egzemplarz po prostu powalał zapachem Pytanie do was: czy macie jakieś sprawdzone preparaty lub dojście do produktów kosmetycznych/zapachowych, których używają salony/serwisy samochodowe i nadające zapach "nowości" w kabinie ? Czy jest to kwestia użycia odpowiednich środków piorących do tapicerki czy może spryskania czymś samej tapicerka lub wentylacji/klimatyzacji? Bardzo zależy mi na przywróceniu tego cudownego zapachu, ale nie mogę nigdzie doszukać się takich środków. Znalazłem tylko zapach używany przez salony Renault, ale nie wiem jak pachnie nowa renówka więc bez przetestowania na pewno bym nie kupił. Może znacie na to patenty/środki itp.? PS. Nie interesuje mnie choinka/sitko na wlot klimatyzacji o zapachu "NEW CAR" itp. BAJERY - tylko profi środki. Meguiars NXT Tech Protect Czyni cuda! Więcej tutaj http://www.a4-klub.pl/smf/wszystko_o_pielegnacji_auta_wwwmeguiarspl_znizka_10_dla_klubu-t1514.0.html
Piero Opublikowano 3 Maja 2009 Autor Opublikowano 3 Maja 2009 Malik - ale zależy mi głównie na zapachu - z czystością nie ma problemu. Czy w takim wypadku NXT Tech Protect czyni cuda? Jeśli tak, to super! Właśnie składam zamówienie na produkty Meguiars - mamy 3 auta w rodzinie do pielęgnacji, więc warto zrobić porządne zamówienie. Podany przez Ciebie wątek przeglądałem już 2 razy i non stop wprowadzamy jakieś poprawki... Zostało tylko coś do zapachu wnętrza i będzie komplet!
PLZ! Opublikowano 4 Maja 2009 Opublikowano 4 Maja 2009 OOO tak! Podłączam się do tematu. A co do Renault... chyba pachnie ładnie. Ok. Miesiąc temu u wulkanizatora przechodziłem obok nowego dostawczego Renault, była otwarta szyba i aż się zatrzymałem. Coś pięknego
Stichy Opublikowano 4 Maja 2009 Opublikowano 4 Maja 2009 Ja proponuje ori choinke o zapachu NEW CAR w przeciagu 2 lat kupilem 4 szt i daje az milo nie wiem jak dla innych uzytkownikow ale dla mnie jedyny a jak jest ladna pogoda i otwieram drzwi do sprzatania to tak jak przy otworzeniu nowego zapachu i utrzymuje sie barzdo dlugo i nie muli przy dluzszym siedzeniu w srodku jak po vanilii Jak nie mozesz kupic nowego samochodu to chociaz kup zapach
KANAL Opublikowano 4 Maja 2009 Opublikowano 4 Maja 2009 Apropo choinek to przyjemna i nie meczaca jest czarna z wunderbum'a... black classic.
malik Opublikowano 4 Maja 2009 Opublikowano 4 Maja 2009 Panowie! Darujcie sobie choinki czy inne śmierdzidełka. Nie jarajcie w środku fajek, nie spożywajcie w aucie fastfoodów czy wogóle żadnego żarcia, odkurzajcie i regularnie sprzątajcie wnętrze. Do tego kosmetyki Meguiarsa Tech Protect i Rich Leather Aloe Cleaner i nie tylko będziecie mieli zapach nowego auta ale i wygląd
pre_pl Opublikowano 4 Maja 2009 Opublikowano 4 Maja 2009 Panowie! Darujcie sobie choinki czy inne śmierdzidełka. Nie jarajcie w środku fajek, nie spożywajcie w aucie fastfoodów czy wogóle żadnego żarcia, odkurzajcie i regularnie sprzątajcie wnętrze. Do tego kosmetyki Meguiarsa Tech Protect i Rich Leather Aloe Cleaner i nie tylko będziecie mieli zapach nowego auta ale i wygląd Również taką zasadę wyznaję. Porządnie wystarczy wysprzątać i nie robić chlewu. Będzie świeżość na długo
Stichy Opublikowano 4 Maja 2009 Opublikowano 4 Maja 2009 choinka najlepsza i najtansza - po co sie meczyc ze sprzataniem
malik Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 choinka najlepsza i najtansza - po co sie meczyc ze sprzataniem Wyznając taką zasadę to po co się myć jak wystarczy się psiknąć dezodorantem.
Stichy Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 Mozna tez samochod postawic na kolkach i biegac ze szmatka wkolko niego - jezdze nim prawie 2 lata i jeszcze tapicerki nie czyscilem zadnymi plynami tylko odkurzacz raz w miesiacu i jest czysciutko i nie jestem niedzielnym kierowca - 53k przejechalem i z dzieckiem jezdze
wustyle Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 jak widze choinki i te buteleczki zapachowe umieszczone na kratkach nawiewow to...
malik Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 Mozna tez samochod postawic na kolkach i biegac ze szmatka wkolko niego - jezdze nim prawie 2 lata i jeszcze tapicerki nie czyscilem zadnymi plynami tylko odkurzacz raz w miesiacu i jest czysciutko i nie jestem niedzielnym kierowca - 53k przejechalem i z dzieckiem jezdze Nikt nie sugeruje przeginania w jakąkolwiek ze stron. Jak zwykle trzeba podchodzić do tego z rozsądkiem. Ja generalnie przeciwny jestem wszelkim choinkom i śmierdzidełkom montowanym na nawiewach. Wole likwidować przyczynę problemu a nie maskować skutki dodatkowymi zapachami. No ale to oczywiście to moje podejście a Ty zrobisz jak uważasz.
Wąski Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 choinka najlepsza i najtansza - po co sie meczyc ze sprzataniem
Tomson Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 a ja radze uważać na te zapachy przypinane do kratki nawiewu, bo u mnie to wyciekło i stopiło/wypaliło włącznik do świateł a znajomy powiesił sobie ambi pur na środkowej kratce i ma pięknie wypalony kokpit włącznie z radiem na całej długości
Piero Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Opublikowano 5 Maja 2009 Panowie! Darujcie sobie choinki czy inne śmierdzidełka. Nie jarajcie w środku fajek, nie spożywajcie w aucie fastfoodów czy wogóle żadnego żarcia, odkurzajcie i regularnie sprzątajcie wnętrze. Do tego kosmetyki Meguiarsa Tech Protect i Rich Leather Aloe Cleaner i nie tylko będziecie mieli zapach nowego auta ale i wygląd Czyli mi brakuje tylko 1 ze wspomnianych przez Ciebie kosmetyków - skór nie mam więc jeden odpada Dzięki za info Malik - o to mi chodziło! Też nie tolerują choinek czy innych flakonów w kratkach - to taki syf, że potrafi zeżreć plastik, nie mówiąc już o piekących oczach, alergii itp. skutkach ubocznych dla zdrowia...
kepasa Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 choinka najlepsza i najtansza - po co sie meczyc ze sprzataniem siebie też tak traktujesz?
Stichy Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 Nie od czasu do czasu na deszczu postoje NO nie wiem co koledzy tak sie czepiaja tej chonki - bylo pytanie o zapach taki jak w nowym samochodzie wiec odpowiedzialem grzecznie - choinka o zapachu NEW CAR Jak jedziesz na stacje po ON to zalewasz samochod benzyna ? A jak koledze jest niedobrze od tych zapachow i ma alergie na nie to proponuje wiecej ich nie stosowac Popieram przedmowce aby zamznac temat :gwizdanie:
STANIV Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 http://www.allegro.pl/item619667195_stezony_koncentrat_zapachu_uwaga_10_litrow.html dzis zamówiłem, jaki efekt napisze za 2-3 tygodnie
Rekomendowane odpowiedzi