Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Koszt założenia instalacji LPG 1.8T BFB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Sajmon89 napisał(a):

Gadacie że 5tys  to dobra cena i odpowiednia za dobrze założona instalację LPG do 1.8t... 

Mogę Ci wrzucic później jak wygląda założona instalacja u mnie. Dokładnie 2,5 roku temu dałem 3500.

U mnie jest reduktor magic big, barracudy 130, węże maflow, pełny wlew pod klapką. 

Jak chcesz pooglądać najdroższe montaże na Lubelszczyźnie to odpal na fb stronę pana ze Snopkowa.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, przem8 napisał(a):

Mogę Ci wrzucic później jak wygląda założona instalacja u mnie. Dokładnie 2,5 roku temu dałem 3500.

U mnie jest reduktor magic big, barracudy 130, węże maflow, pełny wlew pod klapką. 

Jak chcesz pooglądać najdroższe montaże na Lubelszczyźnie to odpal na fb stronę pana ze Snopkowa.

Poproszę o zdjęcia ?

I nie zdziwiłbym się że u ciebie za 3500 może być lepiej zrobione jak u tego co np, wydał 4500-5000tys 

Opublikowano

Ja bym Ci wrzucił, ale mam BRC, które według pewnego forum nie powinno działać i to syf psujący się po dwóch latach. Podobno nie jest tani w naprawach.

Na szczęście mam w okolicy naprawdę świetnego fachowca od tych instalacji i od prawie 6 lat i 130 tys. instalacja nie sprawia problemu, więc wymiana ewentualnych podzespołów jest według mnie opłacalna.

Te 6 lat temu zapłaciłem za nią 3000 zł. W butli mieści się 56 litrów, wlew pod klapką, włącznik pod podłokietnikiem. Instalki pod maską praktycznie nie widać.

Dziś w tym zakładzie dokładnie taka instalacja kosztuje 4100, pytałem miesiąc temu przy przeglądzie. Jakbym dziś zakładał, wybrał by,m ponownie ich i zapłacił bez problemu.

Dla mnie mega ważna jest niezawodność, bo z tego co widzę na forum to 90% problemów z błędem katalizatora, czy ubogą mieszanką to zła regulacja, to plaga i śmiem twierdzić, że duży procent 1.8T jeździ z tym na co dzień.

U nas rozwiązaniem na problem ze złą mieszanką i błędem katalizatora jest jego wycięcie :)

W sumie jak będę przy aucie to może cykną fotkę.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 1.09.2023 o 11:16, Sajmon89 napisał(a):

Poproszę o zdjęcia ?

I nie zdziwiłbym się że u ciebie za 3500 może być lepiej zrobione jak u tego co np, wydał 4500-5000tys 

W snopkowie fajnie wtryskiwacze poukładane i komputer chyba schowany pod plastik reszta normalnie ogarnięta i takie same podzespoły jak u innych instalatorów LPG. Czy bym za to dopłacił? Raczej nie bo to tylko estetyka która nic nie wnosi w użytkowaniu codziennym 

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, whyduck1 napisał(a):

Ja bym Ci wrzucił, ale mam BRC, które według pewnego forum nie powinno działać i to syf psujący się po dwóch latach. Podobno nie jest tani w naprawach.

Na szczęście mam w okolicy naprawdę świetnego fachowca od tych instalacji i od prawie 6 lat i 130 tys. instalacja nie sprawia problemu, więc wymiana ewentualnych podzespołów jest według mnie opłacalna.

Te 6 lat temu zapłaciłem za nią 3000 zł. W butli mieści się 56 litrów, wlew pod klapką, włącznik pod podłokietnikiem. Instalki pod maską praktycznie nie widać.

Dziś w tym zakładzie dokładnie taka instalacja kosztuje 4100, pytałem miesiąc temu przy przeglądzie. Jakbym dziś zakładał, wybrał by,m ponownie ich i zapłacił bez problemu.

Dla mnie mega ważna jest niezawodność, bo z tego co widzę na forum to 90% problemów z błędem katalizatora, czy ubogą mieszanką to zła regulacja, to plaga i śmiem twierdzić, że duży procent 1.8T jeździ z tym na co dzień.

U nas rozwiązaniem na problem ze złą mieszanką i błędem katalizatora jest jego wycięcie :)

W sumie jak będę przy aucie to może cykną fotkę.

O tuż to w tym cały sęk niezawodność najważniejsza. 

Estetykę można zawsze poprawić samemu. 

Opublikowano
W dniu 1.09.2023 o 11:16, Sajmon89 napisał(a):

Poproszę o zdjęcia ?

Tak to wygląda. Nie chciało mi się sciagac oslony. Pod nią są wtryskiwacze pojedynczo na trójnikach, zasilanie z dwóch stron, filtry 2x bulpren, pełny wlew pod klapką, komp schowany w podszybiu i wtyczka pod bezpiecznikami w środku. Przełącznik schowany w popielniczce.

IMG_20230904_155622.jpg

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor
21 minut temu, przem8 napisał(a):

Tak to wygląda. Nie chciało mi się sciagac oslony. Pod nią są wtryskiwacze pojedynczo na trójnikach, zasilanie z dwóch stron, filtry 2x bulpren, pełny wlew pod klapką, komp schowany w podszybiu i wtyczka pod bezpiecznikami w środku. Przełącznik schowany w popielniczce.

IMG_20230904_155622.jpg

No to instalator zagrał w chowanego hehe.

Ja tam kazałem przełącznik w widocznym miejscu zrobić wtryski mam na szynie obok wtrysków benzynowych. Chciałem żeby było prosto i w wiarę do szybkiego demontażu jak się coś zepsuje. 

Tylko że ja zapłaciłem za wszystko 2900zl 2tyg temu 

Opublikowano
35 minut temu, przem8 napisał(a):

Podobnie schowane elementy:

6OAsonZ.jpg

Przełącznik również mam w popielniczce, jednak wlew na adapter. Sterownik przy akumulatorze.

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, george napisał(a):

Podobnie schowane elementy:

6OAsonZ.jpg

Przełącznik również mam w popielniczce, jednak wlew na adapter. Sterownik przy akumulatorze.

Super ? 

A jakie koszta? 

Dużo KM przejechane na LPG? 

Ja mam silnik seria nic nie modziłem to w sumie nie musiałem zakładać parownika na 250km. Majster od LPG polecił KME. A ja mam skromne z wyposażenia B6 ośka i nie ma parcia na inwestowanie 10tys zł w moc 

Jedynie co w najbliższym czasie to hamulce przód jej poprawię na 320mm 

Screenshot_20230904-200549.png

Opublikowano

Kme tur czyli zasilanie 6mm. Trochę słabo, a z mojego doświadczenia ten reduktor klęka przy mocach 180-190KM w turbo. Ciśnienie drastycznie spada przy pełnym bucie. Ale chciałeś tanio to masz.

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, przem8 napisał(a):

Kme tur czyli zasilanie 6mm. Trochę słabo, a z mojego doświadczenia ten reduktor klęka przy mocach 180-190KM w turbo. Ciśnienie drastycznie spada przy pełnym bucie. Ale chciałeś tanio to masz.

Spokojnie do serii 163km wystarczy taki reduktor jest z zapasem a jak już pisałem...

że ja nie planuję zwiększania mocy. Później takie auto jest ciężko sprzedać każdy kupujący kręci głową że silnik dostał po d*pie z obciążeniem. W 1.8t trzeba sporo wpakować żeby uzyskać większą moc. Turbina seryjna jest mała wtryski słabe, intercooler mały itp... a to wszystko duże koszta. Już lepiej wygląda 2.0T w B7 tam samym programem mamy spokojnie 250km 

Opublikowano
12 minut temu, Sajmon89 napisał(a):

1.8t trzeba sporo wpakować żeby uzyskać większą moc. Turbina seryjna jest mała wtryski słabe, intercooler mały itp... a to wszystko duże koszta. Już lepiej wygląda 2.0T w B7 tam samym programem mamy spokojnie 250km 

Sporo to pojęcie względne ale po samym sofcie 1.8t jest zupełnie innym autem.

Większość nie wie, że w ogole ma 1.8t po zwykłym stg1 i się dziwi jak wstawi logi do sprawdzenia.

Opublikowano
18 minut temu, Sajmon89 napisał(a):

W 1.8t trzeba sporo wpakować żeby uzyskać większą moc.

Bardzo mało żeby chociaż trochę przyjemniej się jeździło :wink:

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, pelonek1 napisał(a):

Bardzo mało żeby chociaż trochę przyjemniej się jeździło :wink:

Skoro około 10tys zł to dla ciebie bardzo mało to podziwiam. 

Opublikowano
12 minut temu, Sajmon89 napisał(a):

Mnie stg3 kosztował około 5tys więc nie wiem skąd te ceny bierzesz.

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, przem8 napisał(a):

Mnie stg3 kosztował około 5tys więc nie wiem skąd te ceny bierzesz

Stg3. . . Czyli co wpakowane ? 

Coś mi się wydaje że na obecny czas by dłubnać serię bfb na 240-250 km to 5tys będzie stanowczo za mało 

Opublikowano
1 minutę temu, Sajmon89 napisał(a):

Stg3. . . Czyli co wpakowane ? 

Coś mi się wydaje że na obecny czas by dłubnać serię bfb na 240-250 km to 5tys będzie stanowczo za mało 

To już przyrost 100 koni od serii. Zmiana samym softem ze 150 na 180 to znaczna różnica a koszt ok 1000 zł. Większe wtryski, turbo i intercooler zamknie się w 5000 a da finalnie ok 220 koni, sam niut powinien też być już dużo lepszy.

Opublikowano
29 minut temu, Sajmon89 napisał(a):

Napisałem o trochę przyjemniejszym jeżdżeniu tj. sam soft i wtryski, jak dorze poszukasz to poniżej 1 tyś się zmieścisz i będziesz jeździł innym autem.

Opublikowano
3 godziny temu, Sajmon89 napisał(a):

A jakie koszta? 

W ubiegłym roku 3300 na Pomorzu, Stag QBOX basic, Barracuda 130, dwustronnie zasilany Magic 3 Compact, butla 67 l brutto.

3 godziny temu, Sajmon89 napisał(a):

Dużo KM przejechane na LPG? 

Około 16 tysięcy.

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, george napisał(a):

W ubiegłym roku 3300 na Pomorzu, Stag QBOX basic, Barracuda 130, dwustronnie zasilany Magic 3 Compact, butla 67 l brutto.

Około 16 tysięcy.

Ooo ! I to jest normalna cena założenia lpg do tego silnika. A nie jakieś wygórowane 4-5tys