Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Koszt założenia instalacji LPG 1.8T BFB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, przem8 napisał(a):

Taniocha. Zdejmował kolektor do wiercenia wkrętek? 

Tak 

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czy bez zdjęcia kolektora byłby tam dostęp by wywiercić i dobrze osadzić wkrętki. Raczej każdy go ściąga 

Opublikowano
2 minuty temu, Sajmon89 napisał(a):

Raczej każdy go ściąga

Hahaha. Jasne... Poza tym nie znasz fantazji monterów i miejsc gdzie robią nawierty?

Opublikowano
45 minut temu, Sajmon89 napisał(a):

Raczej każdy go ściąga 

Wbrew pozorom nie jest to taka oczywista kwestia. 

Opublikowano
  • Autor

NNo nie wiem jak patrzyłem czy bym sam wywiercił bez ściągania kolektora bo to bardzo nie wygodne i też powiem szczerze nie takie to proste ? Z tego co mówił to kolektor ściąga, uszczelka też jest nowa... Ale przecież przy montażu mnie nie było to mogę tylko wierzyć na słowo a z tym w dzisiejszych czasach bywa różnie ?

Ale przyznam szczerze że szczęka mi opadła jak dostałem odpowiedź tutaj że założenie LPG do 1.8t 5-6tys zł ? i tak mi się nasuwa pytanie... czy ktoś z was jest skłonny tyle wydać ? Przecież to są już pełnoletnie silniki ze sporymi przebiegami i trzeba się liczyć z tym że w jakimś stopniu są wyeksploatowane... I nawet najlepszy guru nie zagwarantuje czegoś nadzwyczajnego 

Opublikowano
54 minuty temu, Sajmon89 napisał(a):

Przecież to są już pełnoletnie silniki ze sporymi przebiegami i trzeba się liczyć z tym że w jakimś stopniu są wyeksploatowane

A co ma piernik do wiatraka? Płacisz za usługę, która ma byc dobrze wykonana. Mają być ulgi dla starszych?? Wiem tyle, że sam za 2900 bym tego nie zalozyl w dzisiejszych czasach, bo to jest podejrzanie tanio przy prowadzeniu legalnej działalności ale to tylko moje zdanie.

Takie pytanie jeszcze, czy z montazem lpg i regulacją wyrobili się u Ciebie w ciągu jednego dnia? 

Opublikowano

5-6 tysięcy za założenie gazu to normalna cena, o ile ktoś to zrobi prawidłowo. Sam pomyśl: graty potrzebne do tego to koszt ok 1500-2000 zł, pracy przy tym jest mnóstwo, dobry dzień na montażu butli, przewodów, wtrysków, ułożenia tego pod maską, potem drugi dzień na strojeniu jak wszystko idzie dobrze.

Wymiana sprzęgła, która w ogarniętym warsztacie zajmuje 3-4 godziny kosztuje ok 700 zł, a Ty za minimum 16 godzin ciągłej pracy chcesz 900 zapłacić? ? przypominam że roboczo godzina to ok 180-250 zł, zależnie od regionu.

Opublikowano
  • Autor
50 minut temu, przem8 napisał(a):

A co ma piernik do wiatraka? Płacisz za usługę, która ma byc dobrze wykonana. Mają być ulgi dla starszych?? Wiem tyle, że sam za 2900 bym tego nie zalozyl w dzisiejszych czasach, bo to jest podejrzanie tanio przy prowadzeniu legalnej działalności ale to tylko moje zdanie.

Takie pytanie jeszcze, czy z montazem lpg i regulacją wyrobili się u Ciebie w ciągu jednego dnia? 

2 dni. 

Ale byłem w warsztacie co zaproponowali cenę 3900 4000 i że zrobią to w 1 dzień ?

Opublikowano
  • Autor
41 minut temu, Langista napisał(a):

5-6 tysięcy za założenie gazu to normalna cena, o ile ktoś to zrobi prawidłowo. Sam pomyśl: graty potrzebne do tego to koszt ok 1500-2000 zł, pracy przy tym jest mnóstwo, dobry dzień na montażu butli, przewodów, wtrysków, ułożenia tego pod maską, potem drugi dzień na strojeniu jak wszystko idzie dobrze.

Wymiana sprzęgła, która w ogarniętym warsztacie zajmuje 3-4 godziny kosztuje ok 700 zł, a Ty za minimum 16 godzin ciągłej pracy chcesz 900 zapłacić? ? przypominam że roboczo godzina to ok 180-250 zł, zależnie od regionu.

Tak masz rację sprawdziłem ceny gratów to po zniżkach 1500-1600 zł 

180zł -250zł powiadasz... ? Aż z ciekawości zapytam kilku mechaników czy aż tyle biorą za roboczogodzinę 

Opublikowano
Godzinę temu, Langista napisał(a):

potem drugi dzień na strojeniu jak wszystko idzie dobrze.

Tak na pewno ?

Widać po logach jak co niektóre są wystrojone przez ten cały dzień. Autokalibracja, na trasę i jak check się nie zapalił to do klienta.

Opublikowano
Godzinę temu, Langista napisał(a):

5-6 tysięcy za założenie gazu to normalna cena, o ile ktoś to zrobi prawidłowo.

No chyba nie normalna jak za jeden dzień pracy i większość robi jeden człowiek. U mnie w mieście, cena aktualna z dzisiaj za większość gratów STAGA, z czerwonym reduktorem - 3700 zł, w jeden dzień zrobią.

No ale można i 6000 zł zapłacić jak tylko kogoś to uszczęśliwi bo dużo zapłacił i będzie miał na pewno dobrze zrobione :wink:

Opublikowano
14 minut temu, pelonek1 napisał(a):

No chyba nie normalna jak za jeden dzień pracy i większość robi jeden człowiek. U mnie w mieście, cena aktualna z dzisiaj za większość gratów STAGA, z czerwonym reduktorem - 3700 zł, w jeden dzień zrobią.

No ale można i 6000 zł zapłacić jak tylko kogoś to uszczęśliwi bo dużo zapłacił i będzie miał na pewno dobrze zrobione :wink:

Wszystko zależy od regionu jak pisałem, u mnie te ceny to norma, oczywiście za dobrze wykonaną pracę, gdzie pod maską jest schludnie, wiązki ładnie ułożone, bez strachu że coś spaprane i na gazie działa ok a na benzynie w ogóle.

Opublikowano
  • Autor
17 minut temu, pelonek1 napisał(a):

do szczęścia niewiele trzeba ?

Edytowane przez Sajmon89

Opublikowano
37 minut temu, Langista napisał(a):

Wszystko zależy od regionu jak pisałem, u mnie te ceny to norma

Jak ktoś je akceptuje to za chwilę będą wyższe.

Wg mnie 4000 zł dniówki za robotę to bardzo dużo.

Opublikowano

Ja tu mówię o dwóch dniach roboty, w których wliczone jest strojenie tej instalacji. Znajdziesz tunera, który za mniej jak 1000 zł zrobi program? Już ten za 1000 będzie zrobiony wątpliwej jakości.

Opublikowano
56 minut temu, Langista napisał(a):

Znajdziesz tunera, który za mniej jak 1000 zł zrobi program?

Znajdę.

56 minut temu, Langista napisał(a):

Już ten za 1000 będzie zrobiony wątpliwej jakości.

Za 2000 też tak może być.

59 minut temu, Langista napisał(a):

Ja tu mówię o dwóch dniach roboty, w których wliczone jest strojenie tej instalacji.

Mało takich którzy to robią dwa dni, w tym jeden dzień tylko stroją, no chyba że tylko mówią, że zeszło się całe dwa dni żeby tylko skroić tyle pieniędzy za montaż, a takich też nie brakuje.

Opublikowano

A ja proponuję autorowi zlogować auto i zobaczymy jak to wszystko wygląda po założeniu.

Pomijam już kwestię samej instalacji, prowadzenia przewodów, elektryki, średnic itp.

Ps: serio w waszych okolicach do 4 garów biorą 6 koła?

Opublikowano
2 godziny temu, whyduck1 napisał(a):

biorą 6 koła

Ja napisałem, że jest jeden taki co koło tylu bierze do 1.8t. Tak to od 3500 średnio.

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, whyduck1 napisał(a):

A ja proponuję autorowi zlogować auto i zobaczymy jak to wszystko wygląda po założeniu.

Pomijam już kwestię samej instalacji, prowadzenia przewodów, elektryki, średnic itp.

Ps: serio w waszych okolicach do 4 garów biorą 6 koła?

Tu gdzie mieszkam jest lipa Nie ma tu bardzo konkurencji do zakładania instalacji LPG kiedyś było kilka firm teraz zostało raptem 2 i dyktują warunki. Po konsultacji usłyszałem cenę 3700 - 4200 zł, czas założenia 1dzien. Będąc na zakładzie przyjżałem się jak wygląda nowo założona instalacja w dwóch autach co tam stały przyznam szczerze nie wyglądało to artystycznie pięknie jednak wszystko było zaizolowane i przypięte by się nie dyndało w czasie jazdy.   A jak nie chcesz u nich zakładać to musisz jechać gdzieś dalej np do Siedlec Lublina, Białegostoku.  Mi się udało znaleźć zakład który oszacował koszta założenia na 2800-3000zł po konsultacji dobraliśmy reduktor kme z zapasem na 200km,  wtryski STAG AC W02   butlę 56lit  i komputer STAG - 4 QBOX...   Kiedyś w passacie miałem zakładaną instalacje LPG przez zakład w miejscowości Łucka zaraz za lubartowem i nie powie w 1.8t chodziło to dość dobrze przebieg zrobiony na LPG to 140tys km serwis praktycznie żaden bo sam zmieniałem filtry LPG a kalibracja robiona co 30tys km 

Po zadaniu zapytania tu na forum o kosztach założenia instalacji LPG i usłyszeniu że 5tys biorą i to odpowiednia cena bo za 5tys to będzie dobrze zrobione... To myślę czyste szaleństwo!!! Koszt gratów LPG 1700zl 3300zł za robotę którą zakład ogarnia w jeden dzień no to jest szaleństwo 

Opublikowano
  • Autor

Gadacie że 5tys  to dobra cena i odpowiednia za dobrze założona instalację LPG do 1.8t... 

W takim razie niech się ktoś pochwali wrzuci zdjęcia jak to jest artystycznie pięknie zrobione u niego za tą cenę i jakie podzespoły (części)  LPG zostały użyte ?

Wtedy przynajmniej będziemy mieli porównanie czy warto tyle zapłacić...? I czym to tak naprawdę się różni ?