Opublikowano 27 Kwietnia 20242 l Przy zakładaniu zwykłego haka odpinanego ręcznie trzeba coś kodować? Pytam bo kiedyś w Passacie montowali mi taki hak i przy włączaniu wstecznego czujniki parkowania się włączały i brzęczały, a tak chyba nie powinno być. Edytowane 27 Kwietnia 20242 l przez lidoo
Opublikowano 27 Kwietnia 20242 l 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Zawsze trzeba kodować. Dzwoniłem dziś do autoryzowanego przedstawiciela firmy Steinhof, i mówi tak ze nic nie koduje, robi tak ze niema błędów... Jakie niekorzyści, wady daje nie zakodowanie? Edytowane 27 Kwietnia 20242 l przez lidoo
Opublikowano 29 Kwietnia 20242 l Dla zainteresowanych, Koszt montażu na dziś w serwisie Vw Audi w Pl, haka to ok 2650 brutto, hak elektryczny koszt 5300 brutto i na dziś nie ma go dostępnego w magazynach w Pl i DE , czas oczekiwania to minimum 1 miesiąc.
Opublikowano 3 Maja 20242 l Witam, Prośba o podpowiedź. Zamontowałem hak i wiązkę dedykowaną Westfalia. Prawie wszystko zakodowane, ale natrafiłem na dwa problemy. Pierwszy, u mnie kodowanie sterownika hamulców 03 wygląda inaczej, nie wiem jakie wartości tam wpisać i czy coś zmieniać. Drugi problem - nie mogę połączyć się z modułem przyczepy 69. Rozpoznaje tylko numer VAG i wychodzi z powrotem. Wrzucam pełny autoscan po dokonanych zmianach. Proszę o podpowiedź. Log-WAUZZZF43HA144253-39366km.txt
Opublikowano 3 Maja 20242 l 5 minut temu, Muskel1 napisał(a): VCDS klon? tak, coś takiego: Vcds Online 96-23r Vw Skoda Audi Seat Diagnostyka Interface 2023 Vag Kraków Dębniki • OLX.pl WWW.OLX.PL 350 zł: Zastrzegam prawa autorskie opisu oraz zdjęć, które są moją własnością. Mam przyjemność zaprezentować państwu model interfejsu, którego używa większość mechaników, profesjonalistów...
Opublikowano 3 Maja 20242 l Klon. Problem w połączeniu się ze sterownikiem 69 może leżeć po stronie klona. Sprawdź jeszcze raz wszystkie połączenia, czy nie popełniłeś gdzieś błędu. Sczegolnie zasilanie i komunikacja (CANy) że sterownikiem przyczepy. Edytowane 3 Maja 20242 l przez Muskel1
Opublikowano 3 Maja 20242 l ok, sprawdzę połączenia i spróbuję jeszcze połączyć się innym interfejsem pytanie, czy w kodowaniu pozostałych sterowników jest wszystko ok ? czemu mój sterownik hamulców 03 ma inne kodowanie ? mam tam coś zmieniać ?
Opublikowano 3 Maja 20242 l Masz inne kodowanie bo masz wersję Allroad. Edytowane 1 Maja1 Maj przez Muskel1
Opublikowano 3 Maja 20242 l zrobiłem jak napisałeś ale sterownik nie przyjmuje tych wartości i wywala poniższy błąd
Opublikowano 3 Maja 20242 l W dniu 29.04.2024 o 18:05, lidoo napisał(a): Dla zainteresowanych, Koszt montażu na dziś w serwisie Vw Audi w Pl, haka to ok 2650 brutto, hak elektryczny koszt 5300 brutto i na dziś nie ma go dostępnego w magazynach w Pl i DE , czas oczekiwania to minimum 1 miesiąc. W śląskim wykonam montaż oryginalnego haka zwalnianego elektrycznie w dużo korzystniejszej cenie.
Opublikowano 27 Maja 20242 l @Muskel1 Moglbym prosic o podanie listy kodowan do OEM haka westfalli zwalnianego elektrycznie: WAUZZZF47HA172962
Opublikowano 3 Czerwca 20242 l Witajcie, zamontowałem w swoim RS4 hak wpinany ręcznie Westfalia wraz z dedykowaną wiązka i modułem Westfalia. Wszystkie kodowania przyjął poza kodowaniem w ABS, które zostaje odrzucone. Oraz zostały błędy w sterownikach 19 oraz 74, ale podejrzewam, że to za sprawą nie zakodowanego sterownika ABS? Log-RS4ABS-WUAZZZF48KA903184-102217km.txt
Opublikowano 3 Czerwca 20242 l 32 minuty temu, Pyros napisał(a): Wszystkie kodowania przyjął poza kodowaniem w ABS, które zostaje odrzuconeLudzie, czytajcie proszę od początku do końca bo wszystko jest już napisane. Edytowane 1 Maja1 Maj przez Muskel1
Opublikowano 3 Czerwca 20242 l 44 minuty temu, Pyros napisał(a): Oraz zostały błędy w sterownikach 19 oraz 74, ale podejrzewam, że to za sprawą nie zakodowanego sterownika ABS? Nie, w sterowniku 19 masz błąd który świadczy o za wysokim poborze prądu spoczynkowego. Zainstalowałeś jakieś dodatkowe urządzenia jak np. videorejestrator? Jakieś urządzenie pobiera za wysoki prąd w spoczynku. Błąd w sterowniku 74 ( aktywnego zawieszenia) wynika z tego, że nie zakodowałeś w nim haka.
Opublikowano 3 Czerwca 20242 l Zanim napisałem ten post, przeczytałem wątek, oczywiście obydwa bajty zmieniam jednoczenie, a i tak odrzuca powyższe kodowanie. Fakt, mam zamontowany wideorejestrator, sterownik 74 rzeczywiście pominąłem. Vcds orginalny