GMarek Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja Witam wszystkich serdecznie chciałbym się na tym forum czegoś doradzić mianowicie jestem posiadaczem nowej A4 B9 Avant 2.0tdi 204km mind hybrid, wersja Sline głównie chodzi o koła 19’’ 245/35/19 obecnie contisport7 wcześniej do 6k jeździłam na Hankokak s evo1 coś takiego. Przy 3000tys km pojawiło się dziwne wycie buczenie z przodu lewą stroną coś jak by tarło trochę jak łożysko więc zgłosiłem problem gwarancyjny mówią wszystko ok, lecz nie dawało mi to spokoju i pomyślałem że pojadę na serwis opon by przełożyli przed na tył tyl i sprawdzić czy hałas się przeniesie Pan powiedział że są wysabkowane opony o i to może powodować buczenie. Zgłaszałem do serwisu co może być powodem tam że tak się dzieje itp… itd kłótnie i tym podobne nie będę się rozpisywał ok myślę założę nowe opony i sprawdzę czy to jest to więc zakupiłem nowe continentale ale przed wymianą cały czas myślę co mogło być tego powodem że wyzabkowalo opony więc wyłączyłem asistanca pasa i okazało się że auto po puszczeniu kierownicy ściąga nos razu na prawo, dobra reklamacja ustawili zbieżność dodam że przez 3000km nie wjechałem w żadną dziurę ani nie jeździłem po krawężnikach. Wymieniłem opony na nowe z nową geometrią dalej to samo ciągle słychać buczenie i dalej jakby auto ściągało na prawą stronę ale już nie tak jak było więc opony można wyeliminować łożyska niby sprawdzali i całe zawieszenie nic nie wykazuje pytanie jeśli nie opony to co łożysko, coś w skrzyni ale w nowym aucie. Czy macie kogoś Wrocław okolice kto pomógł by zdiagnozować ten problem.
wuPiotrek Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja jedz sam na dobrą geometrię niech sprawdzą ustawienie kół przod-tyl czy ktoras nie ucieka. u mnie w aso twierdzili ze wszystko jest dobrze a na geometrii wszystko na czerwono, taki mają próg akceptacji. kierownica sie dobrze prostuje po zawracaniu? buczenie to moze byc wina przegubu, nawet wewnetrznego. i wtedy tez moze sciagac. a oni tego nie dojdą ani nie sprawdzą. 1
GMarek Opublikowano 31 Maja Autor Opublikowano 31 Maja 6 minut temu, GMarek napisał(a): Dzisiaj ustawili geometrię była mała korekta ale dalej coś wyje oni twierdzą że nic nie słyszą i robią ze mnie wariata a kto by się nie przejechał każdy słyszy, dziękuję ci za radę na pewno to sprawdzę i myślę żeby pojechać na niezależny serwis Tak kierownicą się prostuje, wcześniej faktycznie lekko uciekała jak dała ją prosto i puściłem od razu auto skręcało teraz jest lepiej kierownica prosto ale czuję że auto ściąga nie może przejechać 100m np na autostradzie czy S a miałem zastępcze też A4 w avant i przy 120 przejechałem 400m przy 120km/h z puszczona kierownica. Więc moim zdaniem coś się dzieje w aucie i albo to wiedzą i nie chcą powiedzie może klient przejeździ dwa lata lub faktycznie nie potrafią tego zdiagnozować.
RALF76 Opublikowano 1 Czerwca Opublikowano 1 Czerwca (edytowane) ściąga przy przyśpieszaniu czy jadąc na "luzie/bez gazu"? Edytowane 1 Czerwca przez RALF76
Rekomendowane odpowiedzi