RogerST Opublikowano 4 Czerwca Opublikowano 4 Czerwca Witam Jak ustalić kolejność podłączenia kabli wychodzących z modułu zapłonowego ? Jestem na tyle laikiem, że przy wymianie wtyczek pomyliłem i tak się zapętliłem z robotą, że już kompletnie zgłupiałem. Z zawodu jestem elektrykiem - myślę dam radę ehh proszę o porady przewody wyglądają niemalże identycznie, a otwierać ECU się boję ;/ Pozdro
Langista Opublikowano 4 Czerwca Opublikowano 4 Czerwca Z tego co wiem, to każdy powinien mieć inną długość i nie sposób ich założyć.
RogerST Opublikowano 4 Czerwca Autor Opublikowano 4 Czerwca Skróciłem po swojemu, bo dość zagrzane były. Mam 4 cewki i do każdej idzie zasilanie + impuls z sterownika (tak domniemam) oprócz tergo na czwartym pinie spinam masę. Nie znam kolejności aby podpiąć to według modułu. Proszę o pomoc, bo wierzę że jest dużo sposobów na ustalenie tego
RogerST Opublikowano 4 Czerwca Autor Opublikowano 4 Czerwca Proszę... Wychodzi wiązka do cewek (po 3 przewody - łącznie 12) wychodzą z ECU, ale nie chce go otwierać bez konieczności. Czy da się ustalić właściwe ustawienie, aby iskra była po kolei ? Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi, a jestem zielony w temacie. Czy one wychodzą we właśćwiej kolejności z złącza ? Czy potrzebuje już oscyloskopu ?
Banan Opublikowano 4 Czerwca Opublikowano 4 Czerwca https://mega.nz/file/GboRQCJI#DUNWU5C3xjCwKdnT8fNpgBunYKhh17VvzHq0WMfaz5g Masz schemat , strona 12 masz cewki i kolory kabli sterujących
RogerST Opublikowano 5 Czerwca Autor Opublikowano 5 Czerwca Dzięki wielkie!!! Jest ok temat do zamknięcia Pozdrawiam wszystkich a w szczególności Ciebie @Banan bardzo mi pomogło
Rekomendowane odpowiedzi