wiktor2626 Opublikowano 29 Czerwca Opublikowano 29 Czerwca (edytowane) Witam. W czoraj miałem nie ciekawą sytuację mianowicie podczas ruszania i wrzucenia 2 coś zgrzytało i samochoód przestał jechać. Na każdym biegu nie da się ruszyc bo coś strasznie zgrzyta podczas puszczania sprzęgła. Dodam że biegi normalnie wchodzą gładko jak zawsze. Ma ktoś pomysł co to może być? Samochód Audi a4b6 3.0v6 quatro. 2001 Edytowane 29 Czerwca przez wiktor2626
wiktor2626 Opublikowano 1 Lipca Autor Opublikowano 1 Lipca Muskel1 też tak myslałem tylko że sprzeglo było wymieniane w listopadzie rok temu.
Monti Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca (edytowane) 15 godzin temu, wiktor2626 napisał(a): Muskel1 też tak myslałem tylko że sprzeglo było wymieniane w listopadzie rok temu. Siema. To, że było wymieniane nie oznacza, że się nie rozsypie. Skrzynia w dół i wyjdzie co to jest. Edytowane 2 Lipca przez Monti
Langista Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Jak biegi wchodzą bez problemów to nie problem skrzyni a sprzęgła, to dwumas najprawdopodobniej się rozpadł i on zgrzyta, nie skrzynia. Najprawdopodobniej jest to dwumas LUK - one nowe z fabryki są bardziej rozklekotane jak oryginały po 400kkm.
wiktor2626 Opublikowano 2 Lipca Autor Opublikowano 2 Lipca Teraz patrzyłem się pod samochodem i głos nie dochodzi z sprzegla a bardziej z okolic skrzyni biegów. Jeśli to skrzynia to co może być uszkodzone?
Muskel1 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Każdy element, który jest w skrzyni mógł ulec uszkodzeniu, więc bez rozebrania i zweryfikowania to wróżenie.
wiktor2626 Opublikowano 2 Lipca Autor Opublikowano 2 Lipca No bez ściągnięcia możemy tylko wróżyć. Ale nie wiecie co to najprawdopodobniej może byc. Biegi wchodzą normalnie ale kiedy puszczas sprzeglo na biegu to samochód nie ma żadnych oporów i stacza się
wiktor2626 Opublikowano 2 Lipca Autor Opublikowano 2 Lipca Okazało się że torsen jest uszkodzony teraz pytanie czy dostanę sam czy muszę szukać całej skrzyni?
Rekomendowane odpowiedzi