pawelwerhi Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca (edytowane) Panowie mój układ wspomagania kierownicy pokonał drogę 5 kilometrów bez płynu, ponieważ miałem lekką kolizję i pękł zbiorniczek wspomagania. Po naprawie auta został zamontowany zbiorniczek z A4 B7 i zalany płynem czerwonym zamiast zielonym. Po odebraniu auta kierownica chodziła ciężej, ale nie było tragedii. Po tygodniu użytkowania problem zniknął, kierownica zaczęła chodzić lekko jak kiedyś. Było okej przez miesiąc, teraz na postoju kręci się ciężko, podczas ruszania ze skręceniem jest o wiele gorzej, podczas jazdy z lekkimi łukami jest w miarę spoko. Pamiętam że od roku było słychać przy skręcaniu dziwny odgłos od krzyżaka kolumny kierowniczej. Teraz jest on słyszalny przy lekkim ruchu kierownicą. Na moje to przytarty krzyżak i zły płyn, ale mechanik zaproponował wymianę pompy na używkę - polecanie takie rozwiązanie czy lepiej szukać nowej? Edytowane 16 Lipca przez pawelwerhi
pawelwerhi Opublikowano 17 Lipca Autor Opublikowano 17 Lipca Zdaję sobie z tego sprawę, tylko czemu po tygodniu nagle wyzdrowiał?
pawelwerhi Opublikowano 22 Sierpnia Autor Opublikowano 22 Sierpnia (edytowane) Do wymiany była tylko pompa wspomagania. Miałem pisać oddzielny temat ale lepiej spytam tutaj. Jaki lać płyn wspomagania? Syntetyk czy mineralny? Na zbiorniczku piszę wyraźnie że tylko Mineral, ale jak to w końcu jest? allegro.pl ALLEGRO.PL Edytowane 22 Sierpnia przez pawelwerhi
Langista Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia Skoro masz Ori wszystko to lej mineralny. Nowe części nie lubią minerału to na syntetyki się ludzie poprzesiadali.
pawelwerhi Opublikowano 24 Sierpnia Autor Opublikowano 24 Sierpnia Sytuacja wygląda tak. Był zalany płynem czerwonym ATF. Poszła pompa, wymienili ją i zalali z powrotem ATF - tutaj układ chodził idealnie. Zaproponowali żebym za jakiś czas wymienił na zielony przeznaczony dla tego modelu auta czyli zielony. Oddałem auto do mechanika który tylko zlał płyn ze zbiorniczka i dolał najtańszy uniwersalny zielony. Tutaj obydwa płyny zostały pomieszane i kierownica chodziła ciężej. Wczoraj już sam wypłukałem układ i zalałem Febi 06162 mineralny i póki co jest podobnie a nawet gorzej jak na poprzednim.
Rekomendowane odpowiedzi