Gomek88 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia Witam,wymieniłem kostkę w drzwiach w Audi A4 B6 I nie wiem czym ją zabezpieczyc aby się nie wdała wilgoć. W oryginalnej kostce zauważyłem że Audi zastosowało jakiś smar do tej wtyczki. Wiecie może jakim smarem wypełnić te wtyczkę?
Alduric Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia (edytowane) Dowolny smar syntetyczny nieprzewodzący prądu. Robiłem wtyczkę u siebie miesiąc temu, kupiłem smar w lokalnym sklepie elektronicznym za 12zł, niestety nie mam już opakowania. Tylko nie napchaj go tam duzo, zeby Ci nie odciął prundu na wtyczce Edytowane 5 Sierpnia przez Alduric
Gomek88 Opublikowano 5 Sierpnia Autor Opublikowano 5 Sierpnia A nie lepiej będzie dać smar który przewodzi prąd?
Alduric Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia (edytowane) A jak nałożysz go tak że ci połączy plus z minusem? To ma za zadanie izolować wilgoć od wtyczki a nie ją wspierać przewodząc Edytowane 5 Sierpnia przez Alduric
Gomek88 Opublikowano 5 Sierpnia Autor Opublikowano 5 Sierpnia Aha no OK 🙂 A czy ktoś się orientuję czy taki oryginalny smar od Audi jest dostępny do kupienia ? Bo nie chciałbym znowu wracać do tematu wtyczki za jakiś czas 😉
Langista Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia Daj minimalną ilość smaru teflonowego (suchy smar) i po problemie, taką puszkę znajdziesz w Brico czy Mrówce.
Gomek88 Opublikowano 6 Sierpnia Autor Opublikowano 6 Sierpnia Lepiej będzie zastosować ten smar Silikonowy czy teflonowy ? Zdecyduję się jednak na smar silikonowy 🙂 Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi