Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Błędy P0299, P0411, P0420, P01292 i P1103 w Audi A4 B6 1.8T BFB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdź czy nie masz nieszczelności i czy dv sprawne. Mizernie to dmucha. Przepływka też raczej zaniża.

Opublikowano
35 minut temu, przem8 napisał(a):

Sprawdź czy nie masz nieszczelności i czy dv sprawne. Mizernie to dmucha. Przepływka też raczej zaniża.

Właśnie robię szczelność I dv sprawny . A co do przeplywki to jest nowa oryginalna bosha . Co złom? 

Opublikowano
VAGLOGS.COM

VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS /...

szczelność jest . Delikatnie puszczał wcześniej.  Ale dziwi mnie ze błąd P0299 się pojawia . 

Opublikowano
1 godzinę temu, przem8 napisał(a):

Robiłem sprawdzenie kata i sądy i pokazało ok . Ja już nie wiem co jeszcze zrobić 

Opublikowano

Tak myślę czy nie wsadzić swojej . W końcu na mojej okazało się że nakretka od klapki się odkręciła i dlatego turbo nie chodziło   . Jedyne pęknięcie jest po między klapka a wirnikem gdzie chyba to jest ich standardowe i nie wiem czy będzie to wpływać na pracę turbo ?

Opublikowano

Wężyki od nki masz dobrze podpięte? Masz wirusa wiec może trzeba poprawić program do tego turbo albo sztanga jest za słabo naciagnieta.

Opublikowano
16 minut temu, przem8 napisał(a):

Wężyki od nki masz dobrze podpięte? Masz wirusa wiec może trzeba poprawić program do tego turbo albo sztanga jest za słabo naciagnieta.

No wlasnie sprawdzałem 3 razy i są podłączone ok .  Może sztange podciągnąć?  

Opublikowano

A co do ustawienia tej to nowej to może być bo przyszła źle złożona bo łapa co ja trzyma i ciepla strona nie pasowały na siebie wiec po tej mogę spodziewać się wszystkiego....

Opublikowano

Zobacz ile dmucha po odpięciu wtyczki od n75.

Opublikowano
5 minut temu, przem8 napisał(a):

Jak ? Vagiem ? 

Opublikowano
15 minut temu, przem8 napisał(a):

990.0 mbar

Opublikowano (edytowane)

Musisz loga zrobic. Na postoju przeciez atmosferyczne będzie 😒 

0,3 powinno dmuchac.

Edytowane przez przem8
Opublikowano
37 minut temu, przem8 napisał(a):

Musisz loga zrobic. Na postoju przeciez atmosferyczne będzie 😒 

0,3 powinno dmuchac.

To grupa 03 .33 i 115 na odpiętym n75

VAGLOGS.COM

VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS /...

Opublikowano

Tu nie ma problemu.

Opublikowano
3 minuty temu, przem8 napisał(a):

Tu nie ma problemu.

To co n75 ?

Opublikowano
Godzinę temu, przem8 napisał(a):

Tu nie ma problemu.

A Możesz mi przemo powiedzieć czy coś takiego może byś spowodowaniem uszkodzenia uszczelki między turbo a kolektorem ?

Opublikowano

A masz jakies tego objawy? Obstawialbym prędzej niedrożny kat, a potem skopany program. Ewentualnie jeszcze masz jakąś usterkę której nie potrafisz namierzyć, a ja tym bardziej przez internet :P

Opublikowano
35 minut temu, przem8 napisał(a):

A masz jakies tego objawy? Obstawialbym prędzej niedrożny kat, a potem skopany program. Ewentualnie jeszcze masz jakąś usterkę której nie potrafisz namierzyć, a ja tym bardziej przez internet :P

No tylko to że jest ten błąd i szarpie po 5 tys obrotów.  No ale program przez tyle czasu był ok i auto jezdzilo. No a jeśli testy wyszły ok to może być kat zapchany ? No jak już sprawdziłem wszystko co możliwe 🤣🤣 powoli mam dosyć 

Opublikowano
W dniu 2.10.2024 o 19:06, przem8 napisał(a):

Wiesz co mam do Ciebie pytanie prze ta wymianę turbo i tej przeplywki audi paliwożerne jak smok do tego cały czas mam problem z dwoma błędami P0420 i P0299.  Możesz jakoś pomóc?