tymon373 Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października Witam mam problem z pre sense, mianowicie przy każdorazowym uruchomieniu samochodu pokazuje się komunikat audi pre sense ograniczone, system jest całkowicie sprawny, radary są dobrze skalibrowane, przypuszczam że może być to problem z kodowaniem i stąd moje pytanie czy macie jakieś rady co mogę z tym zrobić lub jest może ktoś z okolic warszawy kto podjął by się tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października Wrzuć pełny auto-scan . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon373 Opublikowano Poniedziałek o 19:00 Autor Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:00 W dniu 28.10.2024 o 15:54, Muskel1 napisał(a): Wrzuć pełny auto-scan . Log WAUBNCF50KA093675.txt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano Poniedziałek o 19:18 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:18 Grzebałeś coś w kodowaniach? czy skąd to przypuszczenie? Auto było tak rozwalone, że nie widać na zdjęciach, czy auto miało z przodu radary (ACC). Masz radary? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaa5 Opublikowano Poniedziałek o 19:32 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:32 chyba coś nie pykło z konwersją usa do eu ? Napisz czy tak kupiłeś czy stało się ostatnio . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano Poniedziałek o 20:02 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 20:02 Mogę pomóc zdalnie jak masz VCDS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano Wtorek o 04:11 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 04:11 Rzuciłem okiem na kodowanie sterownika 17 i tak na początek, możesz w bajcie 0 deaktywować bit 0, następnie zaryglować auto pilotem na 15 min. aby sterowniki na nowo wystartowały, po czym sprawdzić czy działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon373 Opublikowano 6 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu W dniu 11.11.2024 o 20:18, Muskel1 napisał(a): Grzebałeś coś w kodowaniach? czy skąd to przypuszczenie? Auto było tak rozwalone, że nie widać na zdjęciach, czy auto miało z przodu radary (ACC). Masz radary? nie z przodu nie było radarów, przynajmniej tak wynika z mojej wiedzy z dekodu vin i tego ze nie ma tempomatu aktywnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon373 Opublikowano 6 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu W dniu 12.11.2024 o 05:11, Muskel1 napisał(a): Rzuciłem okiem na kodowanie sterownika 17 i tak na początek, możesz w bajcie 0 deaktywować bit 0, następnie zaryglować auto pilotem na 15 min. aby sterowniki na nowo wystartowały, po czym sprawdzić czy działa. zaraz wrzucę i dam znać czy jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 2 minuty temu, tymon373 napisał(a): nie z przodu nie było radarów, przynajmniej tak wynika z mojej wiedzy z dekodu vin i tego ze nie ma tempomatu aktywnego Błąd w sterowniku 17 16777089 - Magistrala danych U1121 00 [00001001] - brak informacji [Tip-TNF 193052] informuje o tym, że sterownik 17 nie otrzymał informacji od ACC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon373 Opublikowano 6 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) W dniu 11.11.2024 o 20:32, Lukaa5 napisał(a): chyba coś nie pykło z konwersją usa do eu ? Napisz czy tak kupiłeś czy stało się ostatnio . kupiłem auto już sprowadzone z tym komunikatem, poprzedni właściciel robił to u kogoś kto miał jeszcze mniejsza wiedze ode mnie, kilka rzeczy już naprawiłem ale tutaj nie mam pomysłu Edytowane 6 godzin temu przez tymon373 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon373 Opublikowano 6 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 12 minut temu, Muskel1 napisał(a): Błąd w sterowniku 17 16777089 - Magistrala danych U1121 00 [00001001] - brak informacji [Tip-TNF 193052] informuje o tym, że sterownik 17 nie otrzymał informacji od ACC. tutaj dekod po vinie, na moje nigdy nie było w nim radarów WAUBNCF50KA093675.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 8T2- zwykły tempomat bez ACC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon373 Opublikowano 5 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu W dniu 12.11.2024 o 05:11, Muskel1 napisał(a): Rzuciłem okiem na kodowanie sterownika 17 i tak na początek, możesz w bajcie 0 deaktywować bit 0, następnie zaryglować auto pilotem na 15 min. aby sterowniki na nowo wystartowały, po czym sprawdzić czy działa. Właśnie przyszedłem po około 20min i dalej to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Wgrałbym flash do kaymery i przy aktywowałbym rozpoznawanie znaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon373 Opublikowano 4 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 4 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Wgrałbym flash do kaymery i przy aktywowałbym rozpoznawanie znaków. niestety nie mam vcp a jak się orientowałem to dobrze sobie liczą za coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu A takie podstawowe pytanie, czy w MMI w ustawieniach aktywowałeś Audi pre sense? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon373 Opublikowano 4 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): A takie podstawowe pytanie, czy w MMI w ustawieniach aktywowałeś Audi pre sense? Tak, tak jak wcześniej pisałem pre sense działa fizyczynie bo nawet dzisiaj mi hamował i jest włączony w mmi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Kodowania sterowników 17 oraz A5 są moim zdaniem też poprawne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon373 Opublikowano 4 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, Muskel1 napisał(a): Kodowania sterowników 17 oraz A5 są moim zdaniem też poprawne. no to nie mam już pomysłu, byłem u gościa który zajmuje się parametryzacją kamer i radarów i powiedział mi że fizycznie wszystko jest git i coś jest z kodowaniami prawdopodobnie, nie wiem na ile mu wierzyć, ale przecież jak nie byłoby połączenia z jakimś modułem to byłby komunikat o audi pre sense usterka a nie obecnie ograniczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi