Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 B7 1.8T Quattro S-Line Gorczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, BartoszSoldier napisał(a):

W jakim celu wlałeś ceratec? Przez ten ubytek? 
Co to dokładnie za zegar? Podrzuć jakiegoś linka z ciekawości ;) 

Ogólnie tym ubytkiem się kierowałem okolo 3 litrow na okolo 8 tys kilometrów z hakiem, tu już cały układ odpowietrzenia ogarnąłem ale sprawdzę jeszcze jak się zachowuje korek oleju na odpalonym i bagnet. Wykluczę może ponowne zapchanie odmy I chciałem zobaczyć I zmierzyć kompresję silnika. 

Ale raczej wszystkie znaki wskazują na nie szczelną turbinę ale myślę, że warto zobaczyć jeszcze te 3 rzeczy które wymieniłem.

Proszę tutaj link do zegara z allegro 🙌

https://allegro.pl/oferta/wskaznik-doladowania-turbo-auto-gauge-serii-yacht-13421443509

Edytowane przez Gorczyk
Opublikowano

Takie dziś szybkie fotki 😀

IMG-20250501-WA0042.jpg

IMG-20250501-WA0028.jpg

IMG-20250501-WA0030.jpg

IMG-20250501-WA0020.jpg

• Super 1
Opublikowano (edytowane)

Ładnie się błyszczy, tylko to towarzystwo wokól jakieś smutne 🤣

Edytowane przez Rob@k
  • Lubię to 1
Opublikowano
4 godziny temu, Gorczyk napisał(a):

Ogólnie tym ubytkiem się kierowałem okolo 3 litrow na okolo 8 tys kilometrów z hakiem

To juz pije a nie obytek. Przy takiej ilości to zauważyłbyś dym niebieski jakby turbo puszczało. Gdzieś musi się lać, sprawdź uszczelkę pokrywy zaworów i zobacz czy świece/cewki nie stoją w oleju. 

• Lubię to 1
Opublikowano
6 godzin temu, BartoszSoldier napisał(a):

To juz pije a nie obytek. Przy takiej ilości to zauważyłbyś dym niebieski jakby turbo puszczało. Gdzieś musi się lać, sprawdź uszczelkę pokrywy zaworów i zobacz czy świece/cewki nie stoją w oleju. 

Najlepsze jest to, że silnik suchy jak wiór, po za miejscem gdzie pociekło z turbo. Będę robił pomiar kompresji to zobaczymy czy olej pływa w świecach. Siwy dym to tylko czasem bączek przy odpaleniu i nic więcej.

Wczoraj korek oleju na odpalonym odkręciłem to sobie skakał i z otworu żadnego syczenia nie było ani nie leciały opary.

Olej kontroluje teraz to ubytku nie ma ale jazda do 3000 rpm więc olej pobierany jest na wyższych obrotach przypuszczalnie 💀

7 godzin temu, Rob@k napisał(a):

Ładnie się błyszczy, tylko to towarzystwo wokól jakieś smutne 🤣

Towarzystwo smutne ale naprawdę to tylko część ekipy, Fiesta to auto z przeznaczeniem na Tor naprzyklad. A audi z tego towarzystwa było najbrudniejsze cholera 😁