Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 1.8T Quattro S-Line Gorczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@GorczykDziwnie te ikonki wyglądają u ciebie. Nie miałeś zmienianego wyświetlacza? Twoje a moje

Screenshot_2025-09-27-22-21-30-679_com.opera.browser.thumb.jpg.bcb52374bf5c813d3677494b717dd90d.jpg

IMG_20250927_222406.thumb.jpg.ef60ab9e494518a8304f3de03f0d74c2.jpg

Edytowane przez Rob@k

Opublikowano
  • Autor
17 minut temu, Rob@k napisał(a):

@GorczykDziwnie te ikonki wyglądają u ciebie. Nie miałeś zmienianego wyświetlacza? Twoje a moje

Screenshot_2025-09-27-22-21-30-679_com.opera.browser.thumb.jpg.bcb52374bf5c813d3677494b717dd90d.jpg

IMG_20250927_222406.thumb.jpg.ef60ab9e494518a8304f3de03f0d74c2.jpg

Wydaje .i sie ze byl zmieniany wyświetlacz za poprzednika....

Opublikowano
  • Autor

Lubię jak jest czysto 😁

20250928_095942.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 28.09.2025 o 11:12, Gorczyk napisał(a):

Lubię jak jest czysto 😁

20250928_095942.jpg

Nie ma lepszego koła do B7 i nigdy nie będzie... Ten wzór to kosmos 😁

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, Monti napisał(a):

Nie ma lepszego koła do B7 i nigdy nie będzie... Ten wzór to kosmos 😁

Muszę przyznać rację. 

Podoba mi sie jeszcze wiatrak z nowszych modeli 😊

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Panowie po założeniu nowych świec i po jakich tysiącach kilometrów auto po rozgrzaniu po dłuższej trasie przy przyspieszaniu lubi sobie szarpnąć, nie zawsze lecz jest to wyczuwalne, wtedy nawet sobie strzeli z wydechu. 

Nie zgłasza mi żadnego błędu na car scanerze na vcds jeszcze nie robiłem skanu.

Jutro chce wykręcić świece i zobaczyć co sie z nimi wydarzyło i ewentualnie wkręcić stare. Gdybym miał jakis blad byłoby mi łatwiej szukać a tak po omacku idę.

Ktoś podpowie co jeszcze mogłoby sie dziać, świece to pierwsze co przyszło mi na myśl bo one byly wymieniane ostatnio.

Opublikowano

jakie swiece zalozyles? bo ngk prf6q produkcji z Francji czy Tajlandi lubia problemy robic, tylko z Japoni lepiej brac

Opublikowano
  • Autor

Mam z końcówką 7 ale Tajlandia, wykręciłem je dziś i wszystkie sa tak samo "brudne" że tak to napiszę.

Ale w cewkach zauważyłem na tych blaszka które dotykają świecy że są zabrudzone i wyczyściłem je, zobaczymy co sie wydarzy teraz...

Opublikowano

Niestety taka jakość produktów teraz jest, świece będą wyglądać ok ale sama jakość bebechów jest daremna. Ceramika z zanieczyszczeniami, w środku iglica tak samo. Nic nie zrobisz. Dla mnie jasne było jak klientowi zakładaliśmy KOMPLET (z jednego pudełka) 4 świec z NGK (kupione w Intercars) i dosłownie miesiąc później auto wróciło z szarpaniem, nierówną pracą i wypadaniem zapłonu (Audi 80). Jakie nasze zdziwienie było, kiedy po drodze wymienione zostały przewody z fajkami, palec oraz cały moduł zapłonowy (bo przecież kto by podejrzewał nowe świece) aby na koniec okazało się, że z bezradności i braku innych opcji, założenie kolejnych świec rozwiąże problem. Te tak samo były 'made in Japan' i niby oryginalne NGK. Intercars się wypiął na reklamację, bo tak. Czas i pieniądze stracone na szukanie problemu tak samo.

Opublikowano
  • Autor

Masz rację, jakość produktów w tych czasach jest tragiczna. Ja jeszcze zrobie trasę później i zobaczę czy to czyszczenie tych blaszek w cewkach pomogło, jak się to powtorzy to kupuje następny komplet świec...

Opublikowano
  • Autor

No i operacja pomogła, aż trochę w szoku jestem jak bardzo bo auto jedzie znacznie lepiej wiec problem mogl występować juz od dawna 🤨

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Pomożecie mi rozszyfrować jaki to numer aby kupić ewentualnie takie same ale nowe?

Messenger_creation_92FCF5EF-BF57-4A2A-BA96-73251C38D675.jpeg

Opublikowano
35 minut temu, Gorczyk napisał(a):

Pomożecie mi rozszyfrować jaki to numer aby kupić ewentualnie takie same ale nowe?

Messenger_creation_92FCF5EF-BF57-4A2A-BA96-73251C38D675.jpeg

Numer części widoczny na obudowie to 077 905 115 T

Producentem jest firma ELDOR (numer fabryczny 78427002).

Edytowane przez egon47

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano

Jeżeli zamiennik to BERU ZSE043 lub ZSE051 (czerwone) z 2,0/3,0,

Opublikowano
  • Autor

Tu po numerze który znajduje sie na cewek wychodzi ze z S4 ale to wtedy i tak dobiorę Beru po numerach. Dzieki za podpowiedź....

Opublikowano
  • Autor

No I kolejne ngk zakupione tym razem Japonia, cewki Beru z oznaczeniem ZSE061, wychodziło że cewki które miałem były z V8. 

No i tutaj sukces bo juz nie przerywa...

Ale obstawiam świece więc cewki stare schowane.

Okazjonalnie kolejna uszczelka, tym razem ori pod pokrywą zaworów wjechała bo tamta po pół rocznym występie sie poddała.

20251127_094301.jpg

Edytowane przez Gorczyk

Opublikowano
3 minuty temu, Gorczyk napisał(a):

Okazjonalnie kolejna uszczelka, tym razem ori pod pokrywą zaworów wjechała bo tamta po pół rocznym występie sie poddała.

U mnie też kiedyś po pół roku zamiennik się skończył, teraz przy wymianie głowicy dałem ORI i już prawie rok daje radę i pod moim 1,8T nigdy tak sucho nie było.

Opublikowano

Ile uszczelka? Też wsadziłem zamiennik jakieś 3 miesiące temu🤣. Gdzie kupowałeś świece i co to za podkładki pod cewkami?

Edytowane przez Rob@k

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Rob@k napisał(a):

Ile uszczelka? Też wsadziłem zamiennik jakieś 3 miesiące temu🤣. Gdzie kupowałeś świece i co to za podkładki pod cewkami?

Uszczelkę kupiłem tutaj.

ALLEGRO.PL

A świece i cewki na autoplus.pl

A podkładki pod cewki juz miałem ale jest tam napisane sidmotorsport.pl 

Może to coś pomoże?

No odboje klapy kupiłem i dopasowałem od A38P, są ciut węższe ale ori od a4 juz dawno niedostępne.

20251127_192759.jpg