Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 1.8T Quattro S-Line Gorczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
33 minuty temu, Mukade93 napisał(a):

tuleje widze najtwardsze, jak z lacznikami jest, jak zadeklaruje sie wyslac im swoje to tylko ori przyjmuja?

Z tym jest ok akurat bo miałem podobny problem i myslalem, że tylko ori ale typ z allegro zrobił mnie z ori łącznikami i zadzwoniłem do nich, po rozmowie z Panem, który naprawdę zna się na rzeczy zaproponował abym kupił najtańsze łaczniki i je wysłał bo i tak będą zalane poliuretanem, tak też zrobiłem.

Opublikowano

Daj znać jak odczucia z jazdy.

Opublikowano
  • Autor

Dam znać na pewno, mam nadzieję że wyeliminuje pukanie przy okazji. Na tył też będę zakładał.

Opublikowano
  • Autor

I po temacie. W 90% wszystko ucichło. Ogólnie gumy na stabilizatorze były już sztywne i luźne. 

Ważne też, że po prawie miesiącu przy turbo sucho 😊

Messenger_creation_210E126E-08DA-42C7-9180-C19A6CBF71EB.png

Messenger_creation_39F18D92-12B8-4419-8CE5-C7D1DFAD2C7A.png

Messenger_creation_C7E1DC2A-D2B5-459D-A08B-6076755B03E6.png

Opublikowano
  • Autor

Cały czas ciekawi mnie jak będzie to wyglądać...

Pewnie s linowa z maxtonem będzie na sprzedaż za jakiś czas 😁

20260128_132714.jpg

20260128_132709.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wpadł spowrotem znaczek na klapę w orginale bo jednak z czemu nie ogarnęły 2 miesięcy 😉

20260208_113603.jpg

Opublikowano
  • Autor

Lotka wymalowana, więc mam nadzieję, że w jakis weekend montaż.

Kupiłem też nowe regulacje zderzaka, musze go też w końcu ściągnąć i ładnie spasować.

20260215_091234.jpg

Opublikowano
  • Autor

Przy okazji czyszczenia odmy I wymiany kolanka, zaworka, trójnika itd. Wywaliłem ezektor, na drugi strzał zostaną usunięte zaworki z pod kolektora, miejsce które się przy tej okazji uzyska pozwoli na wymiane kolanka już bez większej ilości używania słów na K. 😁

20260221_112417.jpg

Opublikowano
  • Autor

No to zaworki usunięte, wymiana kolanka odmy I trójnika teraz nawet bez demontażu przepustnicy, trochę ten makaron pod kolektorem poukładałem i jest przejrzyście.

20260222_094243.jpg

Opublikowano

moglem w sumie tez to robic jak kolektor robilem i krociec, dostep byl 🙄

Opublikowano
  • Autor

Ogólnie da sie to wywalić bez zdejmowania kolektora ale ja nie mam tez juz pompy sai i kombizaworu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Zabrałem się za demontaż lotki s line no I moim oczom ukazał się bałagan 🫣

20260312_194951.jpg20260312_194946.jpg20260312_162731.jpgMessenger_creation_751F3DB9-CD8D-4433-9A7B-3A6F0915232B.jpeg

Udało sie to ogarnąć i finalnie lotka ABT znalazła miejsce 😉

20260316_201148.jpg20260316_210421.jpg20260308_104841.jpg

Wleciały też obowiązkowo nowy stop ale tym razem ciemny.

Oczywiscie w ostatnim czasie wymieniłem dolne wahacze i końcówki kierownicze, ustawiłem zbieżność i znów nastała cisza.

Wymiana żarników bez zdejmowania zderzaka też mnie nie ominęła ale się udało w 3 godziny 🤭

Jest jeszcze trochę tematów do ogarnięcia więc się nie zatrzymuję.

Opublikowano

no ładnie tak ruda szalała ale grunt że ogarnięte 🫡

Opublikowano
  • Autor

Mam też doły drzwi do ogarnięcia i chyba tez samemu bede się starał to zrobić, może się uda 🫣

Opublikowano
W dniu 21.02.2026 o 11:53, Gorczyk napisał(a):

Przy okazji czyszczenia odmy I wymiany kolanka, zaworka, trójnika itd. Wywaliłem ezektor, na drugi strzał zostaną usunięte zaworki z pod kolektora, miejsce które się przy tej okazji uzyska pozwoli na wymiane kolanka już bez większej ilości używania słów na K. 😁

20260221_112417.jpg

U mnie te korki/zaślepki na króciec od kolektora ssącego długo nie wytrzymywały😃

Wiec radzę wozić zapasowe

Opublikowano
  • Autor

Tak tak. Kontroluje to cały czas, dzieki.

Dziś udalo sie wymienić olej w torsenie. Wlałem renavol i weszło mi ok. 1.2 litra.

Olej już był przepracowany.

Teraz też czas na skrzynie, namierzam jeszcze nowe korki.

Opublikowano
  • Autor

Okazjonalnie wpadł nowy olej w skrzyni i tu też został wlany renavol, 3.5 litra weszło.

Biegi wchodzą jak w masełko, takiej różnicy sie nie spodziewałem.

Wczoraj też miałem przygodę i auto bardzo długo odpalało, vcds odczytał błąd P0322 czujnik G28, czujnik obrotów silnika był jeszcze oryginalny wiec wpadł bosch no i śmiga znów jak nówka 😉😁

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 4.04.2026 o 15:20, Gorczyk napisał(a):

Wczoraj też miałem przygodę i auto bardzo długo odpalało, vcds odczytał błąd P0322 czujnik G28, czujnik obrotów silnika był jeszcze oryginalny wiec wpadł bosch no i śmiga znów jak nówka 😉😁

To chyba lata albo przebieg robi swoje. Mi około dwa miesiące temu rzucił palenie na stacji właśnie przez czujnik położenia wału. W takiej sytuacji warto poczekać, żeby ostygł. Udało się przyprowadzić wóz na wymianę i następnego dnia po problemie. Była obawa, że w trakcie jazdy mógłby zgasnąć...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Trochę rzeczy nazbierałem.

Wymiana całego zawieszenia w przodzie, zbieżność wyszła perfekcyjnie. Jazda teraz z nie pukającym zawieszeniem to poezja 😁

Wymieniłem też tarcze i klocki, byłem problem z odkręceniem zacisków bo w sumie to od wymiany przez poprzednika minęło chyba 6-7 lat wiec wszystko stało dęba 🫣

Zostały mi jeszcze gumy i łączniki tylnego stabilizatora.

Usunąć rudą z ostatnich drzwi pod listwą w między czasie.

No I wymontować turbo do regeneracji...

20260514_122148.jpg

20260514_162131.jpg

20260513_193521.jpg

20260503_095019.jpg

Opublikowano
  • Autor

Pojawił mi sie olej pod kolektorem wydechowy na uszczelce.

Za 2 tygodnie wyciągam turbo na regenerację bo wiem, ze uszczelnienie poszło i turbo dmucha we wydech.

Ale jestem zaniepokojony tym, że z pod kolektora coś leci.

Panowie co może być przyczyną? Czy turbo juz tak jest zmasakrowane, ze dmucha w cały wydech? 😓🫣