Opublikowano 2 Czerwca2 Cze Autor Poluzowane delikatnie nakretki na kolektorze były powodem pojawienia się oleju. Nie zmienia to faktu, że w sobotę turbo opuszcza pokład i wędruje do Geremiego. Wybrałem jego ponieważ ceny przystępne a turbo powstało u niego ale minus to oczekiwanie.Przy okazji zleci zderzak i wyczyszczę cały uklad dolotowy z ic, zderzak troszke musze naprawić.Będę informował was na bieżąco.
Opublikowano 3 Czerwca3 Cze 11 godzin temu, Gorczyk napisał(a):Poluzowane delikatnie nakretki na kolektorze były powodem pojawienia się oleju. Nie zmienia to faktu, że w sobotę turbo opuszcza pokład i wędruje do Geremiego.Wybrałem jego ponieważ ceny przystępne a turbo powstało u niego ale minus to oczekiwanie.Przy okazji zleci zderzak i wyczyszczę cały uklad dolotowy z ic, zderzak troszke musze naprawić.Będę informował was na bieżąco.Tomek Rzezak też robi konkret robotę i krótkie terminy na zrobienie turbo Edytowane 3 Czerwca3 Cze przez przemolll
Opublikowano 3 Czerwca3 Cze Autor 11 godzin temu, przemolll napisał(a):Tomek Rzezak też robi konkret robotę i krótkie terminy na zrobienie turboKtoś z forum?
Opublikowano 6 Czerwca6 Cze W dniu 3.06.2026 o 19:56, Gorczyk napisał(a):Ktoś z forum?Nie wiem czy jest na forum, ale wiele 2,7 BiT jeździ na turbinach od niego.Gdyby mój Nissens poddał się, to zamawiam hybrydę u Tomka. Na FB znajdziesz jako TR Turbohybrid.
Opublikowano 6 Czerwca6 Cze Autor A ok gadałem z nim, zgadza się ale nie doszliśmy do finału rozmowy 😉Dziś turbo finalnie poleciało do geremiego, udało się wyciągnąć, luz na wirniku jest wyczuwalny ale bardziej boję się o pęknięta gorącą stronę bo coś tam widać ale poczekam na obdukcję 🫣Jutro ciag dalszy...Filtr już wyprany 😁 Edytowane 7 Czerwca7 Cze przez Gorczyk
Opublikowano 7 Czerwca7 Cze Autor No to dziś ściągnięty zderzak i wywalone uchwyty zderzaka te z regulacją, są nowe.Kolektor wydechowy ściągnięty no I oczywiście standard pęknięcie jest.2 szpilki z kolektora zerwane i będę musial się nimi zająć 🫣Olej zmieniony z filtrem i uszczelką czujnika poziomu oleju.Kolejny etap to sklejenie zderzaka i wyczyszczenie układu dolotowego. Edytowane 7 Czerwca7 Cze przez Gorczyk
Opublikowano 10 Czerwca10 Cze Autor Tak tak, ale logi przed I po będą robione aby ocenić czy wymagana jest jakaś drobna korekta mapy.
Opublikowano 12 Czerwca12 Cze Autor Troszkę zrobionę.Ic I układ wymyty a ic i kolektor dostały nowy kolor, montaż regulacji, poklejony zderzak, szpilki powkręcane nowe, jutro aby rozwiercić muszę te 2 pęknięte i montuje kolektor wydechowy.
Opublikowano 12 Czerwca12 Cze Jak masz spawarkę i śruba wystaje na tyle, żeby dospawać nakrętkę to spoko, inaczej trzeba wiercić małym wiertłem. Edytowane 12 Czerwca12 Cze przez Langista
Opublikowano 12 Czerwca12 Cze Autor No właśnie z 2 zwoje w głębi jest. Kupiłem wykrętaki i wiertła i powoli będę próbował to zrobić. Wiem, że precyzja tutaj na pierwszym miejscu więc tylko się cieszę, że czas mnie nie goni. Zderzak dziś posklejany tak bokiem się pochwalę.
Opublikowano 14 Czerwca14 Cze Autor Operacja udana i szpilki zostały wykręcone a kolektor juz na swoim miejscu 😉
Opublikowano 16 Czerwca16 Cze Autor Udało się dzisiaj zawiesić zderzak, jutro wymienię reszte podciśnień i czekamy aż Geremi sie ogarnie a wiem, że będą opóźnienia już 🫣
Opublikowano 17 Czerwca17 Cze Autor Że tak powiem, jak dobrze pójdzie to nawet dwa tygodnie obsuwy a w sobotę już mija 2 tydzień.A bez auta jak bez ręki.Mam jeszcze parę detali do zrobienia ale byłoby fajnie wiedzieć co się dzieję. Edytowane 17 Czerwca17 Cze przez Gorczyk
Opublikowano 18 Czerwca18 Cze Współczuję. :( Znam temat jak z 2 tygodni zrobiło się 4, bo lakiernik wziął inne roboty mechaniczne (ogarniał mi też mechanikę). Nie było opcji na podmianę, czyli kupić gotową od Geremiego i zamienić swoją? Jeżeli ma duży nalot i z Twojej może zostanie zimna strona. Edytowane 18 Czerwca18 Cze przez george
Opublikowano 18 Czerwca18 Cze Autor Ogólnie budżet mam też taki nie ugięty i ciężko by mi było ale Geremi podobno zawsze ma dłuższy czas na robotę wiec trzeba uspokoić żonę i żyć dalej hehe