Opublikowano 31 Stycznia 20251 r Autor 17 minut temu, Monti napisał(a): Możesz proszę opisać dokładnie jak to wyglądało ?
Opublikowano 31 Stycznia 20251 r 10 minut temu, Gorczyk napisał(a): Dzięki, jednak czytam, że jest problem z wbijaniem wstecznego a tego bym nie chciał. Temat do zastanowienia.
Opublikowano 31 Stycznia 20251 r Autor Ja to tak określę, że bieg wsteczny jest na tym samym poziomie co reszta biegow I tak naprawdę nie trzeba go wduszać. To jest tylko ta zmiana.
Opublikowano 31 Stycznia 20251 r 1 godzinę temu, Monti napisał(a): Możesz proszę opisać dokładnie jak to wyglądało ? https://a4-klub.pl/topic/476586-a4-b6-angielski-czterołapny-avfant-quattro-320288-lz5c-fmic-bi-led-gtc1549vz-sachs-performance18/#findComment-5744022
Opublikowano 3 Lutego 20251 r Autor W środę chce wyczyścić układ z odmą, ktoś to robił i może podpowiedzieć na co zwrócić uwagę?
Opublikowano 9 Lutego 20251 r W dniu 5.02.2025 o 20:39, Gorczyk napisał(a): No i budyń w ukladzie znaleziony ? W gratisie popękane kolanka odmy. Jeżeli nikt nie zaglądał tam od nowości to nic dziwnego.
Opublikowano 9 Lutego 20251 r Autor Tak któreś było spękane pod opaska. Ezektor też poszedł nowy, okazało się że śruby odpowietrzajacej nie było, było wszystko zaślepione, ale wróciło wszystko na swoje miejsce. Auto nabrało ducha i nie bulgocze już mi we filtrze powietrza. Dziś zrobiona trasa do Sopotu ponad 600 kilometrów, wszystko przedmuchane i wygrzane, jutro sprawdzam poziom oleju I mam nadzieje że nie będę rozczarowany ? Edytowane 9 Lutego 20251 r przez Gorczyk
Opublikowano 18 Lutego 20251 r Autor No i po obserwacjach , które zauważyłem to na bagnecie jest stan taki sam i już mi nie puszcza bąków po delikatnym dodaniu gazu po rozgrzaniu, czyli ogarnięcie odmy poszło na plus ? Z nowych rzeczy to wleciał komplet ori gumowych wykładzin a przy okazji miała być lotka na klape ABT ale nie dogadaliśmy się ? Edytowane 18 Lutego 20251 r przez Gorczyk
Opublikowano 18 Lutego 20251 r Autor 5 minut temu, Ivanek napisał(a): Fajny organizer w bagaju, jakiś namiar? Wiesz co to jest taka torba ? allegro.pl ALLEGRO.PL Edytowane 18 Lutego 20251 r przez Gorczyk
Opublikowano 23 Lutego 20251 r Autor Przy rewizji i sprawdzenia co jest za kratkami halogenów i czyszczeniu sylikonow przy IC, musiałem kupić nowe halogeny (zamienniki) bo tamte już były połamane a szkło wypiaskowane, no i na to ppf. Oczywiście nowe kratki s-line ale tu już ori ? Zaniepokoiły mnie 3 sprawy, które będę obserwował. A dziś audi leci na wymianę zaślepki bloku przy termostacie ?
Opublikowano 24 Lutego 20251 r Cieknące zaślepki to norma. tylko ciekaw jestem czy wyczyszczą rdzę po wyjęciu starej zaślepki . Daj namiary na dywaniki ?
Opublikowano 24 Lutego 20251 r Autor 15 minut temu, przemolll napisał(a): Cieknące zaślepki to norma. tylko ciekaw jestem czy wyczyszczą rdzę po wyjęciu starej zaślepki . Daj namiary na dywaniki ? Mam nadzieję, że wyczyścić i że obudowa termostatu się nie rozpadnie przy wyciąganiu ? Dywaniki zamawiałem na allegro, podaję linki... allegro.pl ALLEGRO.PL allegro.pl ALLEGRO.PL A mata bagażnika z olx... Mata Wykładzina bagażnika Audi A4 B6 B7 AVANT 8ed061180 ORGINALNA Nisko • OLX.pl WWW.OLX.PL 250 zł: NOWA ORGINALNA Posiadamy na sprzedaż części samochodowe Elementy...
Opublikowano 24 Lutego 20251 r Autor Jednak obudowa termostatu była w gorszym stanie niż myślałem, tak jak i zaślepka ? Także termostat zamówiony jak i kółko napinacza bo też miało luz... Przy okazji przepustnica do wyczyszczenia bo nalot jest już dość spory ?
Opublikowano 24 Lutego 20251 r 25 minut temu, Gorczyk napisał(a): tak jak i zaślepka Gdzie ta zaślepka dokładnie siedzi i co zaślepia? Wymieniałem ostatnio głowicę, przy okazji termostat i nie rzuciło mi się to coś w oczy, a na pewno nie zauważyłem żeby cos było nie tak w okolicach termostatu. Edit: już wiem, szkoda że nie wiedziałem o niej wcześniej. Edytowane 24 Lutego 20251 r przez pelonek1
Opublikowano 24 Lutego 20251 r Jak będziesz montował termostat daj grubszy oring. U mnie ten oryginalny dołączony do termostatu przeciekał. Ile masz nalotu, że rolka ma luzy. W sobotę wymieniałem pasek PK i chciałem wymienić rolki, ale wszystkie sztywne i zero luzu.
Opublikowano 25 Lutego 20251 r Autor 6 godzin temu, Rob@k napisał(a): Jak będziesz montował termostat daj grubszy oring. U mnie ten oryginalny dołączony do termostatu przeciekał. Ile masz nalotu, że rolka ma luzy. W sobotę wymieniałem pasek PK i chciałem wymienić rolki, ale wszystkie sztywne i zero luzu. Tak mam też nowe ori oringi na podmianę ? Nalotu 260 tyś. jest.
Opublikowano 15 Marca 20251 r Autor Temat ogarnięty i już suchutko. Na otarcie łez zamontowałem sobie sprężynki do otwierania klapy ale najkrótsze aby mi tylko odbiły klapę po otwieraniu z pilota no i czekamy ma maxtona od dziś termin na 2 miesiące ? Edytowane 15 Marca 20251 r przez Gorczyk
Opublikowano 15 Marca 20251 r Miałem te sprężynki ale na sezon zimowy trzeba ściągać bo nie działają, po dwóch latach już i tak są do wyrzucenia. No i trzeba uważać na mocowania sworzni kulowych w słupku D bo potrafi tam odrywać już sam teleskop. Fajny mod ale też zamykanie wiąże się z waleniem mocnym klapą.