Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 1.8T Quattro S-Line Gorczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
17 minut temu, Monti napisał(a):

Możesz proszę opisać dokładnie jak to wyglądało ?

Opublikowano
10 minut temu, Gorczyk napisał(a):

Dzięki, jednak czytam, że jest problem z wbijaniem wstecznego a tego bym nie chciał. Temat do zastanowienia. 

Opublikowano
  • Autor

Ja to tak określę, że bieg wsteczny jest na tym samym poziomie co reszta biegow I tak naprawdę nie trzeba go wduszać. To jest tylko ta zmiana.

Opublikowano
Opublikowano
  • Autor

W środę chce wyczyścić układ z odmą, ktoś to robił i może podpowiedzieć na co zwrócić uwagę?

Opublikowano
  • Autor

No i budyń w ukladzie znaleziony ?

Messenger_creation_6E0E854A-5C82-4A66-B97E-E5FEF5A829F1.png

Opublikowano
W dniu 5.02.2025 o 20:39, Gorczyk napisał(a):

No i budyń w ukladzie znaleziony ?

W gratisie popękane kolanka odmy. :D Jeżeli nikt nie zaglądał tam od nowości to nic dziwnego. :)

Opublikowano
  • Autor

Tak któreś było spękane pod opaska. Ezektor też poszedł nowy, okazało się że śruby odpowietrzajacej nie było, było wszystko zaślepione, ale wróciło wszystko na swoje miejsce.

Auto nabrało ducha i nie bulgocze już mi we filtrze powietrza. Dziś zrobiona trasa do Sopotu ponad 600 kilometrów, wszystko przedmuchane i wygrzane, jutro sprawdzam poziom oleju I mam nadzieje że nie będę rozczarowany ?

20250209_111522.jpg

Edytowane przez Gorczyk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No i po obserwacjach , które zauważyłem to na bagnecie jest stan taki sam i już mi nie puszcza bąków po delikatnym dodaniu gazu po rozgrzaniu, czyli ogarnięcie odmy poszło na plus ?

Z nowych rzeczy to wleciał komplet ori gumowych wykładzin a przy okazji miała być lotka na klape ABT ale nie dogadaliśmy się ?

20250217_132603.jpg

20250218_132940.jpg

20250218_131826.jpg

Edytowane przez Gorczyk

Opublikowano

Fajny organizer w bagaju, jakiś namiar?

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Ivanek napisał(a):

Fajny organizer w bagaju, jakiś namiar?

Wiesz co to jest taka torba ?

ALLEGRO.PL

st015_trunk_organiser.png

Edytowane przez Gorczyk

Opublikowano
  • Autor

Przy rewizji i sprawdzenia co jest za kratkami halogenów i czyszczeniu sylikonow przy IC, musiałem kupić nowe halogeny (zamienniki) bo tamte już były połamane a szkło wypiaskowane, no i na to ppf. Oczywiście nowe kratki s-line ale tu już ori ?

Zaniepokoiły mnie 3 sprawy, które będę obserwował.

A dziś audi leci na wymianę zaślepki bloku przy termostacie ?

20250223_121935.jpg

20250223_141352.jpg

Opublikowano

Cieknące zaślepki to norma.

tylko ciekaw jestem czy wyczyszczą rdzę  po wyjęciu starej zaślepki . Daj namiary na dywaniki ?

Opublikowano
  • Autor
15 minut temu, przemolll napisał(a):

Cieknące zaślepki to norma.

tylko ciekaw jestem czy wyczyszczą rdzę  po wyjęciu starej zaślepki . Daj namiary na dywaniki ?

Mam nadzieję, że wyczyścić i że obudowa termostatu się nie rozpadnie przy wyciąganiu ?

Dywaniki zamawiałem na allegro, podaję linki...

ALLEGRO.PL
ALLEGRO.PL

A mata bagażnika z olx...

WWW.OLX.PL

250 zł: NOWA ORGINALNA Posiadamy na sprzedaż części samochodowe Elementy...

Opublikowano
  • Autor

Jednak obudowa termostatu była w gorszym stanie niż myślałem, tak jak i zaślepka ?

Messenger_creation_8452B03B-EBB8-4568-9B8A-9193E62C9076.thumb.jpeg.0e2674a419b9b2c42fe64c19fd4b47ec.jpegMessenger_creation_571CE5B5-E2C4-4F22-8B8D-569711069EA1.thumb.jpeg.59bf17ec508a5679bdd328230e628dd1.jpeg

Także termostat zamówiony jak i kółko napinacza bo też miało luz...

Messenger_creation_48EA16B9-8C23-475B-B03F-B8DCE2350ACA.thumb.jpeg.e22240de6cbe334ad6babc6b7117974e.jpeg

Przy okazji przepustnica do wyczyszczenia bo nalot jest już dość spory ?

Messenger_creation_8D4C35C3-0F67-46B1-8083-88B2DBDD7AB0.thumb.jpeg.20540c7dd2357d4703fe793bbdb73558.jpeg

Opublikowano
25 minut temu, Gorczyk napisał(a):

tak jak i zaślepka

Gdzie ta zaślepka dokładnie siedzi i co zaślepia? Wymieniałem ostatnio głowicę, przy okazji termostat i nie rzuciło mi się to coś w oczy, a na pewno nie zauważyłem żeby cos było nie tak w okolicach termostatu.

Edit: już wiem, szkoda że nie wiedziałem o niej wcześniej.

Edytowane przez pelonek1

Opublikowano

Jak będziesz montował termostat daj grubszy oring. U mnie ten oryginalny dołączony do termostatu przeciekał. 

Ile masz nalotu, że rolka ma luzy. W sobotę wymieniałem pasek PK i chciałem wymienić rolki, ale wszystkie sztywne i zero luzu.

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, Rob@k napisał(a):

Jak będziesz montował termostat daj grubszy oring. U mnie ten oryginalny dołączony do termostatu przeciekał. 

Ile masz nalotu, że rolka ma luzy. W sobotę wymieniałem pasek PK i chciałem wymienić rolki, ale wszystkie sztywne i zero luzu.

Tak mam też nowe ori oringi na podmianę ?

Nalotu 260 tyś. jest.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Temat ogarnięty i już suchutko.

Na otarcie łez zamontowałem sobie sprężynki do otwierania klapy ale najkrótsze aby mi tylko odbiły klapę po otwieraniu z pilota no i czekamy ma maxtona od dziś termin na 2 miesiące ?

Screenshot_20250315_104220_Gmail.jpg

Edytowane przez Gorczyk

Opublikowano

Miałem te sprężynki ale na sezon zimowy trzeba ściągać bo nie działają, po dwóch latach już i tak są do wyrzucenia. No i trzeba uważać na mocowania sworzni kulowych w słupku D bo potrafi tam odrywać już sam teleskop. Fajny mod ale też zamykanie wiąże się z waleniem mocnym klapą.