Gorczyk Opublikowano Czwartek o 17:01 Autor Opublikowano Czwartek o 17:01 (edytowane) 1 godzinę temu, BartoszSoldier napisał(a): W jakim celu wlałeś ceratec? Przez ten ubytek? Co to dokładnie za zegar? Podrzuć jakiegoś linka z ciekawości Ogólnie tym ubytkiem się kierowałem okolo 3 litrow na okolo 8 tys kilometrów z hakiem, tu już cały układ odpowietrzenia ogarnąłem ale sprawdzę jeszcze jak się zachowuje korek oleju na odpalonym i bagnet. Wykluczę może ponowne zapchanie odmy I chciałem zobaczyć I zmierzyć kompresję silnika. Ale raczej wszystkie znaki wskazują na nie szczelną turbinę ale myślę, że warto zobaczyć jeszcze te 3 rzeczy które wymieniłem. Proszę tutaj link do zegara z allegro 🙌 https://allegro.pl/oferta/wskaznik-doladowania-turbo-auto-gauge-serii-yacht-13421443509 Edytowane Czwartek o 17:03 przez Gorczyk
Gorczyk Opublikowano Czwartek o 20:34 Autor Opublikowano Czwartek o 20:34 Takie dziś szybkie fotki 😀 1
Rob@k Opublikowano Czwartek o 20:43 Opublikowano Czwartek o 20:43 (edytowane) Ładnie się błyszczy, tylko to towarzystwo wokól jakieś smutne 🤣 Edytowane Czwartek o 20:44 przez Rob@k 1
BartoszSoldier Opublikowano Czwartek o 21:21 Opublikowano Czwartek o 21:21 4 godziny temu, Gorczyk napisał(a): Ogólnie tym ubytkiem się kierowałem okolo 3 litrow na okolo 8 tys kilometrów z hakiem To juz pije a nie obytek. Przy takiej ilości to zauważyłbyś dym niebieski jakby turbo puszczało. Gdzieś musi się lać, sprawdź uszczelkę pokrywy zaworów i zobacz czy świece/cewki nie stoją w oleju. 1
Gorczyk Opublikowano 22 godziny temu Autor Opublikowano 22 godziny temu 6 godzin temu, BartoszSoldier napisał(a): To juz pije a nie obytek. Przy takiej ilości to zauważyłbyś dym niebieski jakby turbo puszczało. Gdzieś musi się lać, sprawdź uszczelkę pokrywy zaworów i zobacz czy świece/cewki nie stoją w oleju. Najlepsze jest to, że silnik suchy jak wiór, po za miejscem gdzie pociekło z turbo. Będę robił pomiar kompresji to zobaczymy czy olej pływa w świecach. Siwy dym to tylko czasem bączek przy odpaleniu i nic więcej. Wczoraj korek oleju na odpalonym odkręciłem to sobie skakał i z otworu żadnego syczenia nie było ani nie leciały opary. Olej kontroluje teraz to ubytku nie ma ale jazda do 3000 rpm więc olej pobierany jest na wyższych obrotach przypuszczalnie 💀 7 godzin temu, Rob@k napisał(a): Ładnie się błyszczy, tylko to towarzystwo wokól jakieś smutne 🤣 Towarzystwo smutne ale naprawdę to tylko część ekipy, Fiesta to auto z przeznaczeniem na Tor naprzyklad. A audi z tego towarzystwa było najbrudniejsze cholera 😁
Rekomendowane odpowiedzi