Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi S6 4.0 TFSI V8T


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :D 

 

Miałem dzisiaj przyjemność zapoznać się głębiej z modelem audi S6 C7 z jednyn z najlepszych silników V8T.

 

Szczerze zafascynowała mnie ta jednostka jak i sam samochód. Słyszałem wiele razy o jego istnieniu ale nigdy aż tak nie interesowałem się tym też przez progi cenowe jakie istnieją dla tych jednostek. 

Dosłownie dzisiaj z ciekawości przeglądając sobie ogłoszenia znalazłem S6 w cenie ok 150 tyś zł. 

 

Nie wysyłam linków, nie pytam o porady do kupna, bo takim budżetem aktualnie nie dysponuję :D .

Jestem ciekawy waszych opinii na temat samego auta jak i jednostki oraz czy w takich mniejszych widełkach cenowych uważacie S6 za najlepszą propozycję z tym silnikiem?

Może ktoś posiada takowy egzemplarz i chce się pochwalić sprawnością, konsumpcją, osiągami i ogólnymi doświadczeniami? 

Jestem bardzo zafascynowany tym samochodem i całą resztą z V8T. Być może znajdą się tutaj zwolennicy jak i przeciwnicy. Może ktoś będzie za V8, V6T albo jeszcze innym?

Zapraszam do dyskusji i z wielką chęcią wysłucham waszych opinii i doświadczeń :D

 

Pozdrawiam

Opublikowano

Cześć,

 

Mimo, że nie mam takiego silnika to uważam, że ktoś kupując takie auto musi mieć dobre zaplecze finansowe i być świadomym kosztów ewentualnych napraw. s6 można i za 120k kupić sprowadzonego z usa.

Spalanie to chyba najtańszy element w tym wozie.

Niestety silnik jest wymagający co do serwisu: czasami aby wymienić jakiś drobny czujnik za 200 zł trzeba wyjeżdżać całym silnikiem i trzeba być tego świadomym.

Silnik ma dobre opinie, ale trzeba wiedzieć ze koszt serwisu to nie będzie taki jak przy 1.8T.

Sam mam 3.0 TFSI i sam sobie go serwisuje sam, wiem co jak wygląda.

 

Opublikowano

Najważniejsze to odpowiedzieć sobie na pytanie, do czego to auto miało by służyć? Bo na daily to się nie nadaje. Części jakości makaronu z puszki większego przebiegu jak 200k nie wytrzymają, a jak zaczną się sypać to auto będzie wiecznie stać u mechaników z co rusz to wyciąganym piecem, bo tam wszystko upchane jest jak sardelki w konserwie.

Opublikowano

ostatnio zmieniałem .... swiece....

fajna robota :decayed:

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...