sruba50 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca witam , klima nabita , nie włącza sie , jak włączam przyciskiem ac to tylko na ulamek sekundy zapali sie dioda i gasnie , komresor do wymiany ?
P.Wiśnia Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Pierw wykonaj diagnostykę komputerową. Climatronic powie ci co go boli.
sruba50 Opublikowano 15 Marca Autor Opublikowano 15 Marca ok , dzieki , podłącze vcdsa , a jak gaz jest odsany to tez zrobie diagnostyke ?
sruba50 Opublikowano 17 Marca Autor Opublikowano 17 Marca byłem nabic klime , nabili ale stwierdzili ze do wymiany kompresor i z powrotem odciagneli gaz , i nawet zapaliła sie dioda po włączeniu przycisku ac , wczesniej jak gaz był to nie zapalała sie. moze cos nie tak z instalacja ?
Langista Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Załącza się econ, bo nie masz czynnika, wcześniej wyłączało klimę z powodu zbyt dużego ciśnienia w układzie, za co jest winien czujnik ciśnienia w chłodnicy klimy. Może również być winny kompresor, zły odczyt temperatury silnika w sterowniku, uszkodzony sterownik wentylatora.
sruba50 Opublikowano 17 Marca Autor Opublikowano 17 Marca to jechac i nabic cz ynnik i pozniej podlaczyc vcdsa i szukac przyczyny ? jak sprawdzic kompresor czy jest ok ?
Dev Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca prawdopodobnie urwane sprzęgło na kole mozna zobaczyc czy da sie kupic samo sprzegło jak nie to kompresor out
sruba50 Opublikowano 17 Marca Autor Opublikowano 17 Marca a jaka tu jest sprezarka? elektromagnes załacza ją ?
Dev Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca nie u Ciebie kompresor pracuje cały czas załaczanie odbywa sie poprzez zawór kierunkowy a tak na marginesie, w układzie cały czas musi byc R134a bo on jest nosnikiem oleju sprezarkowego jak go nie ma kompresor mówi papapapapapap
sruba50 Opublikowano 18 Marca Autor Opublikowano 18 Marca OK,DZIEKI , zawor regulacyjny sprezarki klimatyzacji N280-taki mam błąd , przerwa/zwarcie z plusem , przewody całe nie poprzecierane ,
Langista Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca Zdemontuj pasek osprzętu i zakręć kołem z kompresora to się dowiesz czy sprzęgło zerwane. Błąd mógł wywalić w momencie zerwania sprzęgła.
sruba50 Opublikowano 18 Marca Autor Opublikowano 18 Marca czyli samym srodkiem ? i co ma sie krecic ?
Dev Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 3 godziny temu, sruba50 napisał(a): OK,DZIEKI , zawor regulacyjny sprezarki klimatyzacji N280-taki mam błąd , przerwa/zwarcie z plusem , przewody całe nie poprzecierane , no i masz winowajce
sruba50 Opublikowano 18 Marca Autor Opublikowano 18 Marca to zobacze te sprzeglo jeszcze , jak bedzie ok to sam zawor wymienic wystarczy czy sprezarke calą bo mnie na kole pasowym jakby czegos brakowalo bo widze lozysko i pierscien zegera
sruba50 Opublikowano 18 Marca Autor Opublikowano 18 Marca No same. Jakby czegoś brakowało. Zaślepki. Może te sprzęgło się rozsypalo
Rekomendowane odpowiedzi