BartoszSoldier Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Witam wszystkich, po powrocie z Bukowiny oraz jako, że posiadam konto na forum od dłuższego czasu, postanowiłem założyć swój pierwszy wątek dotyczący Audi. Marką zaraził mnie znajomy, który swojego czasu posiadał b6 1.8t avant. W tym samym czasie córka już była w drodze, więc szukałem czegoś rodzinnego z nutką sportowego zacięcia Po około pół roku szukania trafiła się na olx b7 1.8t avant quattro w kolorze czerwonym. Szybki telefon, rezerwacja i auto przyjechało do mnie pod dom z Szwecji, ponieważ były właściciel był z moich stron, mieszka i żyje w Szwecji ale akurat przyjechał na urlop i chciał sprzedać auto. Oględziny, weryfikacja i pod koniec dnia zostałem szczęśliwym posiadaczem Audi Biedna wersja ale stan techniczny był idealny. Nie można mieć wszystkiego ale apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc na spokojnie robię auto „pod siebie” 😉 Audi w moim posiadaniu od ponad 6 lat, parę rzeczy zmieniłem, poprawiłem i na chwilę obecną spełnia moje oczekiwania dotyczące auta … ale lista modyfikacji jeszcze spora przed mną 😁 Postaram się na bieżąco aktualizować temat auta 😉 Poniżej lista wyposażenia i modyfikacji jakie poczyniłem: - silnik 1.8T oznaczenie BFB - 163 km/ obecnie około 230 km (mierzone po logach) - quattro - avant kolor nadwozia LY3J - Brillant Red - ori sline zewnętrzny - dokładka cupra - 2007 rok produkcji - instalacja LPG Stag Q-NEXT Plus/ reduktor Magic III Power/ wtryskiwacze lpg-tech yeti + - turbo hybryda k03 - wtryskiwacze benzynowe 420cc - wyrzucona cała ekologia eżektory, pompy sai, n-ki, evap i cały zbędny makaron - centralny intercooler 550x230x63 - dolot 63 mm, tip z kwasówki - downpipe 2,75 -> 2,5 długi kwasówka - maglownica servotronic z chłodniczka wspomagania 4 -rzędowa. - wydech 2,5 -> 2 x tłumik środkowy przelotowy RM Motors -> 2,25 -> 2 x tłumik końcowy przelotowy RM Motors -> końcówki buzzer 100 mm. - hamulce przód Brembo z18 tarcza 350 mm z mercedesa w176 amg - hamulce tył 321 mm jarzmo rs6 c5 - zawieszenie 1be zmienione na gwint DTS Line - przód zawieszenia cały w poliuretanach łącznie z ławą silnika o różnych twardościach. - przedni odbij silnika, skrzynia biegów i dyfer poliuretan. - tylny stabilizator gumy poliuretan. -podłoga zakonserwowana Cobrą - dach, klapa bagażnika i część bagażnika wyklejone matami bitumicznymi - podsufitka czarna alcantara z elementami czarnymi sline - kierownica trójramienna sline zmienioną na okrągła z ściętym dołem skóra/alcantara z żółtą nicią. - rnse z kamerą cofania. - mieszek od drążka skrzyni biegów i ręczny w alcantarze z żółtą nicią - pasy bezpieczeństwa żółte - elektryczne składane lusterka z pilota oraz prawe opuszczane na wstecznym. - wsteczne lusterko z kompasem i fotochromatyczne łącznie z bocznymi zewnętrznymi. - usunięta tylna wycieraczka - lotka na klapie bagażnika z golfa 7r - lampy przednie bixenon przerobione na biled 3,0” z czarnym środkiem. - przednie szyby w prądzie, tył korbotronik przerobiony na 4 w prądzie. - felgi wheelworld wh37 czarne 8,5 x 19 et 40 + dystans 10 mm + opona 225/35/19 - listwy chrom wokół szyb w czarny połysk - folia. - grzane fotele przednie sline - tempomat Pewnie o czymś zapomniałem ale to też nie koniec tego Audi … Stay tuned 😁🚗
Rob@k Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Oglądałem w BT i mega prezentuje się w tym kolorze. Bi kiedy sam montowałem czy iddawales do przeróbki?
BartoszSoldier Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Rob@k napisał(a): Oglądałem w BT i mega prezentuje się w tym kolorze. Bi kiedy sam montowałem czy iddawales do przeróbki? Sam zmontowałem po paru poradach od człowieka co się tym zajmuje. Skompletował mi tylko projektor, ramkę, którą później i tak musiałem dociąć a całe wykonanie moje. Przepaść jeżeli chodzi o jakość światła 1
lewiatan1989 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu No ten kolor robi robotę! Fura na żywo prezentuje się elegancko, przyciąga wzrok za każdym razem gdy w BT przechodziłem obok to oglądałem 😁 No i pęknie brzmi z wydechu. Kawał dobrej roboty włożony w samochód i to się szanuje!
Rekomendowane odpowiedzi