szpakuziom Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Siema. Kupiłem takiego sztrucla za parę zł od kolegi z prawdziwym przebiegiem 280tyś (potwierdzony), był jednak trochę zaniedbany mechanicznie, więc z nim walczę. Zaraz Ktoś zapyta po co mi taki sztrucel, po prostu potrzebny dupowóz na budowę, ale w miarę pewny, a że mocy brakuje, postanowiłem trochę koksu dorzucić Co w nim zrobiłem?: Na początek test sprężania, aby sprawdzić czy warto w gruza inwestować Na każdym cylindrze kompresja w okolicach 12 bar Ciśnienie oleju w normie, jałowe 1,3 bara, 3000tyś obrotów coś koło 2,5 dokładnie nie pamiętam Póżniej płukanka naftą, drugi i trzeci cylinder nie trzymał nafty, po paru dolewkach juz było OK ( oleju już nie bierze, a brał go 1L na 1000km W dolocie sucho jak pieprz, więc turbo teoretycznie zdrowe, luzów też nie wyczułem. Co jeszcze zrobiłem? - Czyszczenie góry z nagaru - Napinaczcz na nowy ORI z ASO bez cewki - Łańcuch - popychacze komplet na INA - rozrząd z przodu SNR + pompa wody Hepu - Olej + filtr po płukance - czujnik ciśnienia oleju - Trójnik odmy pod kolektorem (zawór jednokierunkowy sprawny) Na ten moment to wszystko co zrobiłem i sprawdziłem, szczegółowej analizy nie robiłem, ponieważ brakowało mi już czasu Dziś zrobiłem logi i niestety najlepsze to one nie są. Są stuki i nie wiem do końca od czego zacząć, aby je wyeliminować przed programem. Co może być przyczyną? Świece, kat? Jedyna rzecz jaka przychodzi mi na myśl, to katalizator, ponieważ jeszcze jest w aucie, miałem go wywalać przed programem, ale najpierw muszę go wyspawać. Jedyne zdjęcie jakie mam tego kata, co o nim sądzicie? Dodam jeszcze, że rozrząd ustawiony na znakach, auto normalnie pracuje i przyspiesza jak na te 150km, przynajmniej takie mam wrażeni Wrzucam jeszcze logi Log #996465 LOG.TUNEZILLA.COM Log #996466 LOG.TUNEZILLA.COM Log #996467 LOG.TUNEZILLA.COM
Langista Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Te popychacze z INA to średni wybór, u mnie wytrzymały 80k i już klepią jakby miały 200k nalatane. Edytowane 1 godzinę temu przez Langista
szpakuziom Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 36 minut temu, Langista napisał(a): Te popychacze z INA to średni wybór, u mnie wytrzymały 80k i już klepią jakby miały 200k nalatane. Co polecasz? No kiedyś zamówiłem do B6 i chodzą, aczkolwiek jeszcze 80tyś nie mają 😜 Jedynie do napinacza mam zastrzeżenia, bo delikatnie go słychać na jałowych. Do B6 też brałem z ASO z końcówką "B", ale tam jest totalna cisza, nie wiem, może przez to, że kupiłem ten najtańszy do B5 z końcówką "D" Edytowane 1 godzinę temu przez szpakuziom
Gorczyk Opublikowano 34 minuty temu Opublikowano 34 minuty temu (edytowane) Napinacz tez kupiłem ostatnio jakis tani i klepie jak cholera... Edytowane 34 minuty temu przez Gorczyk
szpakuziom Opublikowano 32 minuty temu Autor Opublikowano 32 minuty temu 1 minutę temu, Gorczyk napisał(a): Napinacz tez kupiłem ostatnio jakis tani i klepie jak cholera... Sprawdzałeś ciśnienie oleju?
Rekomendowane odpowiedzi