Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Jaki dystans do felg ET35 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema pany. mam fele 17 ET35 8" szerokości i chciałbym włożyć dystanse tylko na tył. jakie wybrać? chodzi mi o szerokość i firmę? bo słyszałem że muszą być odpowiedniej jakości

Opublikowano

Jest sens dodawać dystanse do felg o tym ET ?

Ja mam dokładnie takie samo ET i jest idealnie.

Opublikowano

5mm i byłoby kox ;) pozatym przy 5mm nie musi być żadnego pierścienia centrującego tylko goły dystans, więc możesz kupić pierwszy lepszy :P

Opublikowano

Jest sens dodawać dystanse do felg o tym ET ?

Ja mam dokładnie takie samo ET i jest idealnie.

zgadzam się że jest idealnie ale IMO tylko z przodu. z tyłu trochę mało. a Ty Łukasz nie masz przypadkiem 18" i obniżonego zawieszenia? :mysli:

Opublikowano

Pomyśl o 5mm na tył :wink4:

Opublikowano

a Ty Łukasz nie masz przypadkiem 18" i obniżonego zawieszenia? :mysli:

Jest dokładnie tak jak piszesz :wink4:

Opublikowano

a Ty Łukasz nie masz przypadkiem 18" i obniżonego zawieszenia? :mysli:

Jest dokładnie tak jak piszesz :wink4:

i może tutaj jest właśnie róznica :decayed: zastanawiam się nad 10 mm na tył. czy to można w ten sposób liczyć że jak są felgi ET 35 dołożę dystans 10mm to tak jakbym złożył felgi o ET 25? :mysli:

Opublikowano

Max 5mm.

Ja mam ET30 z tylu teraz i jest na rowni z nadkolem. Z przodu mam ET32 i tez jest idealnie.

Opublikowano

Ah - dodam jeszcze, ze obecne dystanse (15 i 17mm) zakladalem do kol ET45. Tarło, wiec nie szalej. :wink4:

Opublikowano

podlacze sie bo tez chce zalzoyc dystans i mam et45 i myslalem o dystansie 20mm bedzie sie tarlo???

Opublikowano

podlacze sie bo tez chce zalzoyc dystans i mam et45 i myslalem o dystansie 20mm bedzie sie tarlo???

Będzie tarło, ponieważ w B5 są węższe nadkola, choć to może też zależeć od szerokości opony.

Opublikowano

mialem brocki b1 opona 235/45/17 i sie tarlo tylko przy jakiejs wiekszej dziurze czy obciazeniu ale nikogo nie wozilem wiec bylo spoko zawsze mozna cos podpukac rant...

Opublikowano

Będzie tarło, ponieważ w B5 są węższe nadkola, choć to może też zależeć od szerokości opony.

Bez reszty parametrów nie można tego stwierdzić :wink4: Podaj parametry felg i szerokość opony bo bez tego nie wiadomo.

Opublikowano

Witka panowie :hi:!!!!

Podlacze sie do tematu z malym pytankiem.Czy po zalozeniu dystansow moga byc problemy z wywazeniem kol?Kumpel ma w TT i ma z tym problem :mysli:

Opublikowano

Witka panowie :hi:!!!!

Podlacze sie do tematu z malym pytankiem.Czy po zalozeniu dystansow moga byc problemy z wywazeniem kol?Kumpel ma w TT i ma z tym problem :mysli:

A co mają dystanse do wyważania kół ? Jak już coś mu bije to z dystansami może być taki związek że są bez pierścienia centrującego albo dystanse są uszkodzone.

Opublikowano

Moze nie ma pierscienia.Dystanse ma po 30mm na strone wiec byc moze brak pierscienia ma wplyw na jakies przesuniecia dystansow na tych dziurawych irlandzkich drogach!!!!!!!!! :mysli:

Opublikowano

Podłączę się pod temat, a mianowicie felgi mam z otworem 73,2 + pierścienie centrujące do 57,1.

Mam zamiar dać dystans 5mm i teraz pytanie: jaki otwór ma mieć dystans? 73,2 czy 57,1?

Jeśli 73,2 to czy pierścienie przekładam do dystansu?

Felga 8x18' ET 35 z oponą 225/40/18 - dystans tylko na tył (utwardzona gleba -35/-35).

Opublikowano

Mi gościu robi dystanse na zamówienie bo mam takie same parametry felgi i wyglada dystans tak że od strony piasty ma otwór 57,1 a pierścień centrujący idący w felge ma 72,5(u Ciebie 73,2).

Nick gościa na allegro to ALUCAR

Opublikowano

Mi gościu robi dystanse na zamówienie bo mam takie same parametry felgi i wyglada dystans tak że od strony piasty ma otwór 57,1 a pierścień centrujący idący w felge ma 72,5(u Ciebie 73,2).

Nick gościa na allegro to ALUCAR

:notworthy: