tomasbw Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 Witam od pewnego czasu mam problem z abs i asr, polega on na tym, że czasami podczas jazdy zaświeci sie kontrolka abs po jakiś 10 minutach gaśnie i zapala sie na kilka minut asr. Podpiąłem pod vaga, wykrył błąd z czujnikiem położenia pedału hamulca. Co mam dalej robić??
tomasbw Opublikowano 19 Maja 2009 Autor Opublikowano 19 Maja 2009 z programu delta scan pojawily sie takie błędy: 18259 P1851 - szyna danych napedu - brak odpowiedzi ze sterownika ABS 00741 - kontrola pozycji pedalu hamulca - nieprawidłowy sygnał
adadur Opublikowano 19 Maja 2009 Opublikowano 19 Maja 2009 jeśli to czasem wystepuje to spróbuj przeczyścić kostki przy sterowniku ABS bo auto traci z nim komunikacje - powody to uszkodzenie wiązki, zaśniedziełe styki lub pada sterownik a poszukaj po forum trochę było na ten temat już nie raz NA 00741 tu znajdziesz chyba wyczerpującą odp.: http://www.a4-klub.pl/smf/00741_monitoring_statusu_pozycji_pedalu_hamulca_co_to_jest-t8564.0.html
tomasbw Opublikowano 22 Maja 2009 Autor Opublikowano 22 Maja 2009 no ok tylko ja nie wiem zabardzo jak zabrać się do tego[br]Dopisany: 21 Maj 2009, 22:24_________________________________________________no wiec zrobiłem wszystko co trzeba ale nie pomogło błąd 18259 P1851 - szyna danych napedu - brak odpowiedzi ze sterownika ABS pojawia sie dalej. na sterowniku jest napiecie a i tak czasem nie walczy sie, kwestia teraz wymontowania sterownika i naprawa ma ktoś jakieś propozycje jak do tego podejść??
vikis4 Opublikowano 23 Maja 2009 Opublikowano 23 Maja 2009 Sam raczej tego nie naprawisz-poszukaj jakiegoś dobrego elektronika. Ja też miałem ten sam problem z tym ,że u mnie w ogóle nie było komunikacji z ABS/ASR. Koszt naprawy ~300zł
vikis4 Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 a jak wyjąć sterownik?? I tutaj jest mały zonk! Musisz odkręcić pompę ABS zdjąć ja z gumowych zawieszeń i odsunąć delikatnie w bok-przyda się dobry zestaw kluczy,bo dojście jest fatalne...
tomasbw Opublikowano 25 Maja 2009 Autor Opublikowano 25 Maja 2009 a jak wyjąć sterownik?? I tutaj jest mały zonk! Musisz odkręcić pompę ABS zdjąć ja z gumowych zawieszeń i odsunąć delikatnie w bok-przyda się dobry zestaw kluczy,bo dojście jest fatalne... a trzeba odkręcać przewody??
vikis4 Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Mi udało się bez odkręcania! Poćwicz troszeczkę-to jest do zrobienia!
tomasbw Opublikowano 25 Maja 2009 Autor Opublikowano 25 Maja 2009 Ok. Dzięki wielkie W chwili wolnej zabieram się za to :>
Rekomendowane odpowiedzi