Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Co zrobić żeby działały wszystkie głośniki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ja ma problem nie z tej ziemi:( zakupilem auto bez radia a kostki które powinny być oczywiście brak zostaly tylko kabelki ktoś poprostu poucinal:( Kupi lem radio i przednie glosniki podlaczylem ale tyl nie cyka. Może ktoś pomoże jak zrobić to bez kostek aby zaczęly grac. Z gory dziękuje.

Opublikowano

a masz w bagażniku wzmacniacz z subwooferem ( znajduje się w bagażniku po prawej stronie pod tapicerką ) i jeszcze jakie radio kupiłeś ?

Opublikowano

Nie wiem na ile jesteś mocny bo lekko nie będzie, nie masz kumpla co się orientuje?

Do wzmacniacza trzeba podłączyć sygnał do 3 przewodów po przedwzmacniaczu, potem zasilanie z automatycznej anteny zmostkowac z zasilaniem wzmacniacza.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam mam podobny problem,mam radio RNS-E i nie działaja mi tylne głosniki i chyba subwofer, co może byc nie tak? spalony wzmaczniacz ? czy cos innego

Opublikowano

witam mam podobny problem,mam radio RNS-E i nie działaja mi tylne głosniki i chyba subwofer, co może byc nie tak? spalony wzmaczniacz ? czy cos innego

Na wstępnie sprawdź czy dochodzi do niego napięcie i czy jest przejście sygnału pomiędzy kostką przy radiu a kostką przy wzmacniaczu - wystarczy multimetr z sygnałem pikania

Bardzo prawdopodobne że uwalony będzie wzmacniacz - w avantach ulega uszkodzeniu rurka od spryskiwacza tylnej wycieraczki, przewód ten przechodzi prawym zawiasem i jeśli tam pojawia się nieszczelność płyn leci ... bezpośrednio na wzmacniacz i powoduje zwarcie, czasem ciężko to zdiagnozować gdyż płyn leci po wewnętrznej części tapicerki, która jest plastykowa i nie widać mokrych śladów. Mokre ślady można czasem dostrzec w okolicy wzmacniacza pod pokrywką lub po demontażu tapicerki czy tez wzmacniacza.

Opublikowano

Witam , czy wiecie może czy jest możliwość regulacji głośności samego subwofera , z pozycji radia się nie da , a może jakiś potencjometr tam jest , bo strasznie go słabo słysze choć gra bo jak otwieram bagażnik to słyszę ale w kabinie już słabo ( orginalne radio cd concert i sub.)

Opublikowano

Na wstępnie sprawdź czy dochodzi do niego napięcie i czy jest przejście sygnału pomiędzy kostką przy radiu a kostką przy wzmacniaczu - wystarczy multimetr z sygnałem pikania

Bardzo prawdopodobne że uwalony będzie wzmacniacz - w avantach ulega uszkodzeniu rurka od spryskiwacza tylnej wycieraczki, przewód ten przechodzi prawym zawiasem i jeśli tam pojawia się nieszczelność płyn leci ... bezpośrednio na wzmacniacz i powoduje zwarcie, czasem ciężko to zdiagnozować gdyż płyn leci po wewnętrznej części tapicerki, która jest plastykowa i nie widać mokrych śladów. Mokre ślady można czasem dostrzec w okolicy wzmacniacza pod pokrywką lub po demontażu tapicerki czy tez wzmacniacza. winny okazał sie wzmacniacz ,zakupiony gra i buczy oki

Bardzo prawdopodobne że uwalony będzie wzmacniacz - w avantach ulega uszkodzeniu rurka od spryskiwacza tylnej wycieraczki, przewód ten przechodzi prawym zawiasem i jeśli tam pojawia się nieszczelność płyn leci ... bezpośrednio na wzmacniacz i powoduje zwarcie, czasem ciężko to zdiagnozować gdyż płyn leci po wewnętrznej części tapicerki, która jest plastykowa i nie widać mokrych śladów. Mokre ślady można czasem dostrzec w okolicy wzmacniacza pod pokrywką lub po demontażu tapicerki czy tez wzmacniacza. winny okazał sie wzmacniacz ,zakupiony gra i buczy oki

winny okazał sie wzmacniacz ,zakupiony gra i buczy oki

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam

tak jak w temacie niestety tylne głośniki nie graja.

Myślałem ze ich w ogolę nie ma dziś zdjąłem boczki i ku mojemu zdzwonieniu sa na miejscu, lecz niestety nic z nich nie gra.

W ustawieniach radia gdy przerzucam tył, przód rowniez nie ma różnicy albo gra przód albo nie gra nic:)

Nie znam się na car audio czy ktoś by mógł mi pomoc?:>

Opublikowano

wykrec podepnij pod przód jeśli graja to szukaj przeciętych kabli jeśli nie to spalone

Opublikowano

Głośniki sa ok graja na przodzie. nie widać nigdzie zbey były kable przeciete.

A takie pytanko przy radiu głośniki sa podpięte razem czy przód i tył osobno?

Opublikowano

Wyciagnij radio zobacz jakie tam wtyki ida moze masz wzmak tylko nie wiesz ...

Opublikowano

chyba gra za słabo zeby był wzmak:) ide zerkne najwyzej zrobie foto:)

lipa są 2 kostki i są podpięte:/

ba5o84nv.jpg

Edytowane przez krolikrob1

Opublikowano

Żeby oryginalny wzmacniacz działał ja miałem takie coś wpięte pomiędzy radiem, a instalacją samochodu:

194754777_1_1000x700_zestaw-do-podlaczen

w jaki sposób to działało pojęcia nie mam... :)

Opublikowano

Musisz mieć trzecią wtyczkę, z niej idzie sygnał na wzmacniacz w bagażniku, a dalej do głośników tylnych. Może gdzieś zwisa z tyłu ta wtyczka? Skoro są głośniki to musi być i wtyczka... Chyba, że dokładałeś no to już więcej zabawy.

Opublikowano

Ja nic nie dokładałem, takie juz kupiłem. a wtyczki żadnej niestety nie ma:(

Opublikowano

jeśli masz radio concert 2 to powinieneś mieć albo 2 głośniki bez wzmacniacza, albo 4 głośniki ze wzmacniaczem. Z radia masz dwa wyjścia tylko na głośniki przednie i te wzmacnia radio, a tył idzie do wzmacniacza. Poszukaj czy jest wzmacniacz w bagażniku

Opublikowano

Bagażnik pusty. Wiec pewnie ktoś podprowadził albo wcale nie było:)

Opublikowano

Proponuję zakupić kostkę mini iso i podpiąć oryginalny sub do bagażnika który napędza tylne głośniki. Na allegro znajdziesz, niedrogo chodzą z demontażu. Jak będziesz już już miał tą kostkę to też możesz sobie podłączyć po CANie sygnał do liczników i będziesz miał wyświetlanie stacji w FISie. Poszukaj na forum bo są tematy opisujące co dokładnie zrobić.

Opublikowano

Super dzięki za info jutro sprawdzę w b6 czy jest sub i jak coś to sobie po prostu przełożę :D