Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kujawski i oranżada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kujawski wlejesz to pojedzie :twisted:

No bez przesady to nie Golf II 1..6TD :lol:

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 10-04-2007, 09:12 ]

wydzielony z http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=9024

Opublikowano
No bez przesady to nie Golf II 1..6TD

powaznie, w 1Z (akurat w 80) ludzie jezdza 50/50 kujawski spod frytek/oranzada

Opublikowano
witam!

chciałam się zapytać cóż to może być jeśli wszystko jest dobrze ustawione, tzn. dawka na pompie i zapłon a samochód przy delikatnej jeździe spala około 8 litrów, w dodatku silnik zdecydowanie głośniej chodzi od innych 1Z. Samochód nie kopci, ma bardzo ładne przyspieszenie. Kiedyś na pełnym baku robiłam około 1000km a teraz czasami nawet 800km nie zrobie. Co robić?? Kupić wtryski a jeżeli tak to czy to mogą być wtryski od 110 np ASV?? Z góry dziękuje za pomoc.

Ja tak miałem przed wymianą rozrządu - na zbiorniku do rezerwy około 800 - 850km. Przy wymianie paska mechanik ustawił kąt wtrysku (jest trochę przyspieszony o 2-3 stopnie) i teraz zrobiłem na zbiorniku 980km. Miałem to ustawić prawidłowo ale jest ok. Pali dobrze, zwija się dobrze, po co zmieniać...

Opublikowano

U mnie swego czasu takie kosmiczne spalanie spowodowane było walnietym przepływomierzem. Przynajmniej tak orzekł mechanik po analizie vag-iem, wymienił przepływkę i problem znikł.

Opublikowano
kujawski wlejesz to pojedzie :twisted:

No bez przesady to nie Golf II 1..6TD :lol:

Zalozysz sie ? :twisted:

Opublikowano
  • Autor

Zalozysz sie ? :twisted:

Załoze sie ze w Golf II TD o wiele dluzej by wytrzymal takie traktowanie w przeciwienstwie do 1Z :twisted:

Opublikowano

1Z wytrzyma tyle samo , ma mocny dół i jeszcze mocniejsze korby i tłoki od 1,6 ;)

Opublikowano
inta, to jest 1Z, wiec nawet jak kujawski wlejesz to pojedzie :twisted:

no slyszalem, ze generalnie 80ki sa nie do zdarcia...autorka ma 1z ale mnie bardziej interesuje wplyw paliw na afn'a bo takowego posiadam. ale z tego co widze to chyba wiekszosc jednak jezdzi na lepszejszych plynach...no pomijajac experymenciarzy z OR :)

Opublikowano

AFN niczym nie rozni sie mechanicznie od 1Z poza turbina, wydajniejszymi wtryskami i pompą.

Moje experymenta przeprowadzałem na 1Z`ku, wiec nie ma sensu powtarzac ich na AFN`ie.

Opublikowano
AFN niczym nie rozni sie mechanicznie od 1Z poza turbina, wydajniejszymi wtryskami i pompą.

Moje experymenta przeprowadzałem na 1Z`ku, wiec nie ma sensu powtarzac ich na AFN`ie.

AFN ma troszke mocniejszy wał i korbowody .... :wink:

Opublikowano

A ja myślałem że nowsze diesle (hahahahaha 1Z "nowszy" hahaha) nie jeżdżą na OR, mówili mi że tylko stare diesle typu 1.6D i stary...... człowiek całe życie się uczy i głupi umiera.....

Opublikowano

OR wlewają nawet do PDeków...

Opublikowano

Sąsiad ma starego merca chyba 2500 ma oznaczenia.. taki staroć, ale leje co jest :D

Nie wiem czy to prawda, ale po pijaku mówił że żona jak robi frytki to zmienia olej częściej bo nie marnuje sie ;)

Tylko że jak sobie przypomni do leje olej do dwusuwów do paliwa.Jak ludkowie jeżdża na OR w PDkach to każdy 'zwykły' TDi powinien jeździć na opale+olej [;

Opublikowano
U mnie swego czasu takie kosmiczne spalanie spowodowane było walnietym przepływomierzem. Przynajmniej tak orzekł mechanik po analizie vag-iem, wymienił przepływkę i problem znikł.

Uszkodzona przepływka raczej daje mniejsze zużycie paliwa

Opublikowano

Pojedzie każdy na rzepaku

Opublikowano

Mój kolega zalewał oranżade do A6 2.5tdi i po jakich 2 tygodniach siadła mu pompa paliwa.

Nowa pompa w ASO 9tys a za regeneracje dał 2,5tys :twisted:

Opublikowano
  • Autor

Ja leje do swojego TDI tylko i wylacznie ropke :wink: oranzadka szybciutko zaje**** koncowki wtryskow , pompe itd. :twisted: Nie polecam

Opublikowano

ja w niemczech lałem rzepaku do 90ps a4 i 110ps nic sie nie dzieje tylko śmierdzi jakby placki piekł,a na oranżadzie tez sie jezdzi

Opublikowano

maly OT:wczoraj zatankowalem BP ultimate diesel 1 raz bo zawsze shell v-power diesel i roznica jest dosc spora w paliwie oczywiscie na korzyść BP co mnie troszke zszokowalo :a4fan: