koziol Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Panowie mam audiczkę 1998 rok benzyna 1.8 z takimi zegarami: Proszę o opinie tych którzy zamienili taką wersję na FIS. Trudno było? Nawet nie zależy mi na funkcjach bo to pewnie kupa roboty ale np. temperatura zew (mam klime więc są czujniki) i np. RDS mam org. radio CD. Podpowiedzcie czy dam rade dokonać zamiany. Na allegro są często FIS-y z 6 zegarami (Kaziu-Wichura np. taki ma do sprzedania na forum; taki też u mnie podejdzie??) Z góry dzięki za opinie...
demoralizator Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Ty masz już w liczniku immo więc zmiana będzie kłopotliwa i o wiele bardziej kosztowna. Użyj szukaczki bo temat był już poruszany.
koziol Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2007 a ten Twój wyświetlacz temperatury podejdzie do mnie bo jak tak to go kupię od Ciebie... Jak dowiedzieć się o tym immo bo rej. miał w styczniu 1998 wiec z taśmy zjechał w 1997 !!
demoralizator Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Ja widzę po liczniku!! A na licznikach troszkę się znam (Takie Hobby-kręcenie )
koziol Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2007 ok! no ale co z tym Twoim wyświetlaczem podejdzie czy muszę koniecznie tak jak pisałem zrobić fotkę tylniej strony licznika?
demoralizator Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Nie miałem jeszcze okazji grzebać przy takim wyświetlaczu w takim liczniku jak Twój. Jedno co jest pewne to różnią się wyświetlaną czcionką a z rozmiarem nie jestem pewien dlatego chciałem zdjęcie tyłu licznika. A co do Fisa to można się jeszcze łudzić jeżeli będzie miał pin do immo ale to już bardziej trzeba gadać z gościami od immo bo ja jeszcze trochę kuleje w tej dziedzinie(za małej ilości pojazdów się czepiałem )
martin a4 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 za duzo bawienia daruj sobie ja tez chcialem to zrobic ale uznalem za duzo kombinowania i sprzedalem licznik z fisem i kupilem alu ramki
martin a4 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 wybacz mi ale zarobilem na nim 200zl
Cilek Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Co się nie da jak się da.. :biggrin: wymnieniaj, jak nie zależy Ci na dodatkowych funkcjach tymbardziej to zrób, a jeszcze jezeli podoba Ci się ten licznik z wersji z przed lifta (analogowy egarek zamiast daty) to będziesz b.mało roboty..
demoralizator Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Co się nie da jak się da.. Da się na pewno, ale powiedz to tym co nie mają vaga jak rozwiązać kwestię immo bo to generuje dodatkowe koszty :exclaim:
koziol Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2007 no i podstawowa sprawa jaki kupić?? JA mam 4 zegary !!! Mogę kupić taki co ma 6? bo tylko takie widziałem na allegro. Jakbyś w skrócie nam napisał co bym miał do roboty przy wymianie było by super. Czy z a6 też może być? Konkrety ! dla mojej furki jaki musi być by pokazywał mi RDS i temp. zew.
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 kolego! tak cudownie się składa, że mam do sprzedania licznik z 98 lub 97 roku. Chyba bardziej z 98. Nie udało mi się go wsadzić do siebie bo kostki mam inne a po drugie zapał mi ostygł. Jesteś zainteresowany?
demoralizator Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 A masz pin do immo do tego licznika???
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 A masz pin do immo do tego licznika??? nic nie mam, sam licznik
martin a4 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 kaziu twoj bedzie pasowac bo ma na 32 pin tylko problem jeszcze z immo jest :twisted:
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 http://www.allegro.pl/item184031670_licznik_fis_audi_a4_a6_bcm_.html [ Dodano: 10-04-2007, 23:12 ] tylko problem jeszcze z immo jest o to przepraszam. Nie chciałem naciągać ani w błąd wprowadzać. Sam nie miałem pojęcia o tym immobilajzerze
demoralizator Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 No właśnie! Jak fachman nie wyciągnie kodu z immo z tego licznika i nie zaadaptuje do pojazdu Koziola to chłopak nie pojedzie. Cena jak za taki licznik jest bardzo dobra tylko trzeba jeszcze drugie tyla dla fachmana
koziol Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2007 W takim bądź razie szukam fachmana który będzie w stanie zaadoptować mi licznik Kazia-Wichury może ktoś z was to robił fachmany odzywać się!!! Dzięki chłopaki za pomoc do tej pory... Naprawdę póki co mam ogromną chęć wymienić te zegary... I jeszcze jedno już o to pytałem. Kaziu-Wichura ma 6 zegarów czy to dla mnie nie problem?
demoralizator Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Nie to nie będzie stanowilo problemów bo te dwa dodatkowe są od ładowania i temp oleju. Ladowanie rzecz normalna będzie mierzyło z instalacji a temp oleju trzeba podpiąć do czujnika. Zostanie ci tylko sygnał spalania z ecu podpiąć do fisa, i oczywiście z radia kabelki podciągnąć. Jeszcze jeden z czujnika temp zewnętrznej i na koniec manetka do sterowania ewentualnie 3 przyciski dotykowe ale to po robocie fachmana z immo. :twisted: Życzę miłej zabawy a efekty z rezania proszę w warsztacie przedstawić :biggrin:
Rekomendowane odpowiedzi