goose Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Witam mam takie pytanko - jak w temacie czy elektrycznie skladane lusterka w mojej A4 moga sie automatycznie zamykac po wyjeciu kluczyka w stacyjce i analogicznie otwierac przy zapłanie ?? (jakies kodowanie np modulu konfortu ??) Mysle ze byłby to fajna sprawa - tak jak w lepszych autach... ma ktos może jakieś info na ten temat ?? pozdro
adamq Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Pierwsze słyszę! No chyba się tak nie da...
Szewczenko7 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Nie ma nic takiego w Audi :twisted:
demoralizator Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Tylko dobry elektryk ci pomoże. <<Tu utnie, tam przylutuje i cos wykombinuje>> Innej możliwosci nie ma.
dawajrapa Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Nie ma nic takiego w Audi :twisted: neguje :] widzialem kiedys jak gosc parkowal, i zanim wysiadl- uszy sie ladnie zlozyly mowie o a4 oczywiscie. http://allegro.pl/item184433909_lewe_lusterko_audi_a4_s4_01_07_el_skladane.html czesto w ogloszeniach dopisuja- el. skladane lusterka... wiec prawdopodobnie to jest fabryczna opcja, ale chyba niezbyt popularna? btw- fajna sprawa :]
Lukas Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 dawajrapa, ale chyba nie czytales uwaznie czy elektrycznie skladane lusterka w mojej A4 moga sie automatycznie zamykac po wyjeciu kluczyka w stacyjce chodzi czy same sie skladaja bo to ze z guzika to ja to mam u siebie
Cabson Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Nie ma nic takiego w Audi :twisted: neguje :] widzialem kiedys jak gosc parkowal, i zanim wysiadl- uszy sie ladnie zlozyly mowie o a4 oczywiscie. http://allegro.pl/item184433909_lewe_lusterko_audi_a4_s4_01_07_el_skladane.html czesto w ogloszeniach dopisuja- el. skladane lusterka... wiec prawdopodobnie to jest fabryczna opcja, ale chyba niezbyt popularna? btw- fajna sprawa :] moze je po prostu sam zlozyl zanim wysiadl z auta, przekrecajac przelacznik od regulacji lusterek w pozycje skladania lusterek. Tutaj chodzi o automatyczne skladanie lusterek po wyjeciu kluczykow ze stacyjki. /Andrzej
dawajrapa Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 aaa no wlasnie niedoczytalem dokladnie pierwszego postu- moja wina, przepraszam :] ale w tym przypadku, wydaje mi sie ze dla dobrego elektryka/elektronika to nie jest zaden problem zeby sie podpiac jakos pod stacyjke i bedzie smigac automatycznie.
demoralizator Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Może kapsel coś wymyśli. Warto zapytać. Z mojego punktu widzenia patent możliwy do wykonania.
kondziu Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Myślę, że można to zrobić bez większych problemów. Najprawdopodobniej można to wysterować jeśli masz nieoryginalny alarm (większość domykania w audi jest sterowane masą - zrób tak aby po uzbrojeniu alarm podał masę na dany kanał (kabel) a kabel ten połącz z kablem wyzwalającym złożenie lusterek. Dokładnie niestety musisz sam posprawdzać albo jedź do dobrego zakładu od alarmów. Jeśli masz alarm ori - też nie ma problemu - musisz zrobić odpowiednio spreparowany zestaw przekaźników (podających w odpowiednich sytuacjach czyli przy włączaniu i wyłączaniu stacyjki to czym steruje się lusterkami (albo samą masę albo masę/plus na przemian - tak jak przy centralnym) które podłączysz do głównego zasilana na stacyjce. Podsumowując - jeśli się trochę znasz - zrobisz.
Rekomendowane odpowiedzi