Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Konto osobiste - gdzie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dluzszego czasu nosze sie z zamiarem zmiany banku. Mam od paru lat 2 konta w BPH i mimo dobrej historii [regularne wplywy] nie mam z tego nic.

Chcialbym zmienic konto na dobrze oprocentowane, z atrakcyjnymi "gratisami" z tytulu stalych wplywow...

Ktos moze cos polecic?

Slyszalem, ze ostatnio PKO ma jakas ciekawa oferte... :mysli:

Nie interesuja mnie karty kredytowe, co najwyzej jakis kredyt odnawialny raz na jakis czas - na preferencyjnych warunkach, dobre oprocentowanie konta etc.

Opublikowano

Michas, prawda jest taka, ze kazde konto osobiste fajerwerkow nie oferuje...

Firmowe - owszem, ale wplywy musza byc spore. Poszukaj rankingu jakiegos w necie, bo co posiadacz to rozna opinia bedzie.

Zamet w glowie tylko bedziesz mial :)

Opublikowano

hmmm... może mnie koledzy wyśmieją ale Bank Pocztowy (czyli na Poczcie) ma całkiem ciekawą propozycję - znajomy dostał kredyt w koncie na 30.000zł i wcale nie za dużo oprocentowany... dochodów też nie ma astronomicznych (jakaś średnia krajowa) do tego dochodzą sprawy internetowe,telefoniczne,smsowe, darmowe bankomaty na świecie i takie tam...

Opublikowano

Ja proponuje www.aliorbank.pl zawsze to jakaś kasa tam sobie pracuje w nocy no i masz wszędzie za darmo bankomaty (sprawdzone). Gdy tylko się uwolnię od kredytu w PKO BP to tam wszystko przeniosę.

Gość Trzeniu
Opublikowano

Mbank - jestem mega zadowolony o 7 lat

Opublikowano

z racji tego ze zajmuje sie doradztwem finansowym polecam Ci mbank, z racji tego ze utrzymanie konta jest tanie

nie licz w żadnym banku na jakies wielkie profity z tytułu posiadania konta dobrze oprocentowanego bo jakby załozyc że masz konto oprocentowane 6% w skali roku to musisz od tego odjąć iflacje na poziomie 4% i podatek belki czyli (6% - 4%) - 19 % to robi nam tak naprawde 1 - 2 % w skali roku

jak chcesz zeby te pieniadze zarabiały to sa inne metody

co do kredytów to gotówkowych to nie ma jakiegokolwiek znaczenia czy posiadasz konto w tym czy w tym banku tak naprawde, co do hipotecznych to "wymagane" jest załozenie konta za zniesienie prowizji, ktorą tak naprawde jest tylko chwytem marketingowym :wink4:

Opublikowano

Ja bylem mega zadowolony do kwietnia tego roku. Teraz odradzam z cala stanowczoscia.

Opublikowano

Ja bylem mega zadowolony do kwietnia tego roku. Teraz odradzam z cala stanowczoscia.

może rozwiniesz temat :mysli: ja w mbanku jestem od 4 lat i złego słowa powiedzieć nie mogę
Opublikowano

mBank :good: 5 lat mam i nie narzekam. Oprocz jednej wpadki jakos dwa lata temu kiedy ludziom (mi tez) zniknely pieniadze z konta. Podobno byla to wina VISY bo costam sie im pojeb....lo w wyplatach z bankomatow. Nie wnikalem. Kasa wrocila po kilku godzinach. Poza tym darmowe prowadzenie, duzo darmowych bankomatow i wszystko przez internet/telefon mozna zalatwic.

Opublikowano

mBank dal niesamowicie dupska z kredytamni hipitecznymi - pewnie to ma na mysli letallec.

Opublikowano

ja mam mbank od kilku lat.. jedyny zgrzyt to jak kupowałem a4 to miałem problem z wypłaceniem większej gotówki.. ale telefon na mlinie i jakoś sie udało to ogarnąć :gwizdanie:

a tak pozatym polecam :good:

konto nie zarabia, ale jest darmowe :naughty:

Opublikowano

mBank dal niesamowicie dupska z kredytamni hipitecznymi - pewnie to ma na mysli letallec.

Przez 8 lat, odkąd miałem konto, było super(e-konto+3 e-max'y+ e-makler+kredyt na niewielka kwote). Teraz szukalem hipotecznego i na formalnosciach sie potkneli 3 razy (2 pomylki podczas zamykania kredytu gotowkowego, warunki kredytu hipotecznego, zamotanie na infolinii) Dlugo sie zstanawialem dlaczego stalem sie dla nich niezbyt dobrym klientem, i nie wiem. Moze za duzo wymagalem, sam nic od siebie nie dajac.... :mysli:. A mBank wogole nie starałi sie nic zrobic, aby mnie zatrzymać. Tak wiec nasze drogi sie rozeszly :hi:

Opublikowano

Przez 8 lat, odkąd miałem konto, było super(e-konto+3 e-max'y+ e-makler+kredyt na niewielka kwote). Teraz szukalem hipotecznego i na formalnosciach sie potkneli 3 razy (2 pomylki podczas zamykania kredytu gotowkowego, warunki kredytu hipotecznego, zamotanie na infolinii) Dlugo sie zstanawialem dlaczego stalem sie dla nich niezbyt dobrym klientem, i nie wiem. Moze za duzo wymagalem, sam nic od siebie nie dajac.... :mysli:. A mBank wogole nie starałi sie nic zrobic, aby mnie zatrzymać. Tak wiec nasze drogi sie rozeszly :hi:

zalezy kiedy chciałes brac kredyt, tzn. jak dawno temu

Gość Trzeniu
Opublikowano

tzn? ja dostałem kredyt hipoteczny bez problemu

Opublikowano

Miesiąc temu. Ale raczej bym nie skorzystał, bo dostałem znacznie lepsze warunki(marża mniejsza o 0,5%) w innym banku.

Opublikowano

Miesiąc temu. Ale raczej bym nie skorzystał, bo dostałem znacznie lepsze warunki(marża mniejsza o 0,5%) w innym banku.

no to sie nie dziwie że miałes problemy :wink4:

tak wogóle to polecam branie kredytów już w Euro

Opublikowano
tak wogóle to polecam branie kredytów już w Euro

to moze być dobra decyzja. wątpie zeby złotówka jeszcze straciła na wartości

Opublikowano

ja mam mbank od kilku lat.. jedyny zgrzyt to jak kupowałem a4 to miałem problem z wypłaceniem większej gotówki.. ale telefon na mlinie i jakoś sie udało to ogarnąć :gwizdanie:

a tak pozatym polecam :good:

konto nie zarabia, ale jest darmowe :naughty:

Co do Twoich problemów z wypłatą wiekszą ilością gotówki to wystarczy, że wypłacić 5 razy po 50zl i za szóstym razem bankomat już ci kasy nie da.

Domyślnie mBank ma dzienne ograniczenie ilości wypłat w bankomacie na 5 razy.

Tak jak napisałeś, jeden telefon na mLinię załatwia sprawę i limit można ustawić sobie dowolnie.

JaroD