Audia4zabrze Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 Zaraz po odpaleniu silnika poprostu gaśnie.. Na zapłonie dodam gazu, krece odpalam i zaraz znowu gaśnie... po kilku probach odpali... nawet jak zaraz po odpaleniu (mimo rozgrzanego silnika) wcisne gaz na maxa to obroty podskoczą do 4-5tys i silnik pada czasami odpala bez problemów po kilka raza niemam pojęcia co to może być jeśli ktoś miał podobny problem to prosze o pomoc !!! Sebastian
chudineze Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 Byś może masz problem z immobilizerem. Świeci Ci się żółta kontrolka z kluczykiem?
Audia4zabrze Opublikowano 29 Maja 2009 Autor Opublikowano 29 Maja 2009 nie gasnie zaraz po uruchomieniiu silnika
GTJ2 Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 :mysli:Jabym proponował wyczyścić przepustnice i sprawdzić silniczek krokowy
cobradd Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 Silnik krokowy w tych silnikach nie występuje jako część do sprawdzania. Podepnij VAGa, jedna z możliwości to np padnięty nastawnik przepustnicy, miałem podobne objawy jak mi się ten nastawnik w zimie przyciął kilka razy, VAG wykazał błędy za każdym razem.
Labiel Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Również obstawiam immo. Co prawda kontrolka od immo po przekręceniu kluczyka gaśnie ale po chwili powinna zacząć ci mrugać - co oznacza że masz zablokowany silnik przez immo - odpalisz ale i tak zaraz ci zgaśnie.
Superstan88 Opublikowano 29 Października 2009 Opublikowano 29 Października 2009 przechodzileme przez to i to bankowo immo
gronczo Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 mam dokładnie ten sam problem tylko zatanawiające jest dla mnie to że dzieje sie to tylko wtedy gdy silnik jest rozgrzany nigdy nie zdarzyło sie by zgasł rano po odpaleniu jak jest zimny tak na mój rozum to raczej immo nie ma nic wspólnego z tym bo i z rana by sie zdarzyło zgasnąć odczucie mam takie jakby podawał przy odpaleniu za mało paliwa Przepustnica wyczyszczona, przepływka również i nie mam zielonego co to może być
Przemo1979 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam Miałem B5 ADR Prosta sprawa - zmień kluczyk - miałem tak he he dziwne co. Chyba co jakiś czas kluczyk trzeba zmienić. Mi zawsze pomagało/ Właściwie to gaśnie natychmiast po odpaleniu. 1-2sek max. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi