Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Opony 225/40/18 a felga 8,5"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bry :hi:

czy na oponkę 225/40 wejdzie 18 - 8,5"? planuję zmienić a nie chciałbym za bardzo zmieniać szerokości opon

ma ktoś może zdjęcia takiego zestawu?

Opublikowano

Wejdzie, ale będzie dość mocno naciągnięte :wink4: Zresztą było :szukaj:

Opublikowano

Dokładnie tak jak pisze Dibo

Ja mam taki zestaw i widać że opona jest naciągnięta i ciut za wąska. Gdybym miał teraz wybrać oponki to wziąłbym 235 bo oprócz lepszego wyglądu ponoć troche lepszy komfort

Opublikowano

nie przesadzajcie, ze będzie naciągnięta ;) 8, a 8,5 " to standard do takiej oponki.

Opublikowano

do felgi 8,5" można założyć kilka rozmiarów w 18" od 225 do 255 ale wiadomo, że najlepiej brać pośrodku, nie za wąskie i nie za szerokie czyli 235

Opublikowano

225 idealnie leży na 8,5" :good:

Opublikowano

Hehe - 225 to idealnie leży na 8" - na 8,5" najlepiej 235 :good:

Opublikowano

Hehe - 225 to idealnie leży na 8" - na 8,5" najlepiej 235 :good:

ja mam 225 z przodu i nie narzekam , wydaje mi sie że nie odbiega jakoś od normy :tongue4: z tyłu mam 235 i ci powiem że znaczącej różnicy nie ma

xxxxwrt.jpg

Opublikowano

już sam nie wiem co mam myśleć. jedni mówią tak drudzy tak

Jest tak bo znacznej różnicy nie ma. Poprostu jest ona minimalna. Wszystko zależy od Ciebie. Ja bym wziął 235 tymbardziej że w przypadku B6 jest to optymalniejszy rozmiar :wink4:

Opublikowano

Zależy od firmy opon , miałem kiedyś michelinki 225 i były naciągnięte , a barumki 225 idealnie się komponowały. W rzeczywistości wyglądało to tak , jak bym z przodu miał węższe opony. :)

Opublikowano

8,5 18" z opona 225

21e86547881eea2emed.jpg

[br]Dopisany: 07 Czerwiec 2009, 19:29_________________________________________________6810ebc1ecb8ea8emed.jpg

Opublikowano

Wybralbym jednak 235/40.

Opublikowano

simi? czy to jest opona dunlop sport maxx? dzięki za zdjęcie

tak dokladnie Dunlopik Maxx

mysle ze 225 jest najbardziej optymalna na pl drogi

pozdrawiam

Opublikowano

Wybralbym jednak 235/40.

Popieram :good:

Opublikowano

też popieram że 225 to optymalna opona na nasze drogi..ale jednak przystaje przy tym że na 225/40/18 felga 8'' lepiej pasuje niż 8,5'' choć różnica jest minimalna...bo jak się popatrzymy na rozmiary 225 opon różnych producentów..to każda inaczej wygląda..a na 8''każda siądzie idealnie..to jest oczywiście moje zdanie, z tego co się na oglądałem i z porównań...pzdr :hi: